Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli’nin Menemen ziyaretinde sürpriz görüntü: O isim AK Parti’ye mi geçiyor?

Sürekli’nin Menemen ziyaretinde sürpriz görüntü: O isim AK Parti’ye mi geçiyor?

Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde CHP’nin içerisinde ‘3 fireden biri’ olarak adlandırılan ve ardından partisinden istifa eden Hasan Ünal, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik ile birlikte görüntülendi. İstifasının ardından başka bir partiye geçmek gibi bir düşüncesi olmadığını ifade eden Ünal’ın iki isimle bir arada görüntülenmesi istifa eden üyelerin AK Parti’ye geçecekleri şeklinde yorumlandı. Öte yandan AK Parti'den yapılan açıklamada ise Hasan Ünal'ın da içinde yer aldığı görüntünün özel bir görüşme olmadığı Ünal ile Menemen İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Çakmak'ın vefat eden babası Faik Çakmak için oluşturulan taziye evinde karşılaştıkları bildirildi.

  • Ege Postası
  • 23.05.2021 - 21:08

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçları ile tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte Menemen’de başlayan çalkantılı süreç 1 Aralık Belediye Başkan Vekili seçimleriyle devam etmişti. Son gerçekleştirilen belediye meclislerinde yaşanan tartışmalarla birlikte ilçede tansiyon iyice yükselmişti. 

Belediye Başkan Vekili seçimlerinde mecliste 18 üyesi olan Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt için 15 oy çıkmış ve CHP seçimlerde ‘3 fire’ vermiş, ardından gerçekleştirilen kura çekimiyle 20 yıldan fazla süredir CHP yönetiminde olan Menemen Belediyesi yönetimi AK Parti’ye geçmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP grubundan İlk olarak Seval Bozkurt daha sonra da Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge partilerinden istifa etmişlerdi.

Üç ismin partileri olan CHP’den istifa etmelerinin ardından başka bir partiye geçip geçemeyecekleri merak konusu olmuştu.

Konuya ilişkin konuşan Ünal, herhangi bir partiye geçmek gibi bir düşüncesi olmadığını ifade etmiş ve “Başka bir partiye geçmek gibi bir düşüncemiz asla yok. Biz fiziki olarak istifa ettik ama yüreğimizde CHP devam ediyor. Benim başka bir partiyle işim olmaz. Bize kaç kişi AK Parti’ye geçip geçmeyeceğimizi sordu. Böyle bir şey yok, böyle planım da yok. Böyle bir teklif de yok. Olsa da benim cevabım ‘Hayır’dır. Bundan sonra bağımsız devam edeceğiz” demişti.

DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Öte yandan geçtiğimz günlerde AK Parti İzmir İl Başkanlığı ana kademe, aynı anda 30 ilçede ziyaretlerde bulunmuştu. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gün boyu Menemen’de ziyaretlerde bulunurken, tüm teşkilat yöneticileri de diğer ilçelere ziyaretlerde bulunmuşlardı.

Başkan Sürekli’nin Menemen ziyaretinde, CHP'den istifa eden meclis üyelerinden Hasan Ünal, dikkat çeken bir karenin içinde yer aldı.

Ünal, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik ile birlikte görüntülendi. 

Üç ismin aynı karede görünmesi kamuoyunda, istifa eden üyelerin AK Parti’ye geçecekleri şeklinde yorumlandı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: TAZİYE EVİNDE KARŞILAŞILDI

Diğer yandan fotoğrafın çekildiği yerin Menemen İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Çakmak'ın vefat eden babası Faik Çakmak için oluşturulan taziye evi olduğu bildirildi. AK Parti'den yapılan açıklamada Hasan Ünal ile orada karşılaşıldığı belirtilirken, fotoğrafın çekildiği anda ise merhum Faik Çakmak için dua okudukları ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.