Dolar 32,5107
%0.07
Euro 34,8880
%-0.24
Altın 2.455,550
%0.79
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli’den Gümrükçü’ye ‘Çiğli’de sorun’ salvosu: Partizanlık bunu gerektiriyor yoksa…

Sürekli’den Gümrükçü’ye ‘Çiğli’de sorun’ salvosu: Partizanlık bunu gerektiriyor yoksa…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli’de yaşanan sorunlara dikkat çekmek adına basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Harmandalı bölgesinde yaşanan heyelan ve çöp sıkıntısından İZBAN durağı ve Çiğli Arıtma Tesisi 4. Faz çalışmalarına değinen Sürekli, Çiğli’nin hakları üzerinden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye seslendi ve “İlçe belediye başkanına çağrım var. Sayın başkan bunlar olurken neden susuyorsunuz? Çiğli’de oturan bir vatandaş olarak soruyorum. Neden bizim hakkımız için sesinizi yükseltmiyorsunuz? Çiğli koku konusunda büyük sıkıntı yaşarken arıtma tesisiyle ilgili neden bir şey söylemiyorsunuz? Partizanlık bunu mu gerektirir yoksa sorumlu bir belediye başkanı olmak için alışmanız mı lazım” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2022 - 11:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli’de yaşanan sorunlara dikkat çekmek adına partisinin Çiğli İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Sürekli’nin gündeme dair değerlendirmeler yaptığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin ve katıldı.

Harmandalı bölgesinde yaşanan heyelan ve çöp sıkıntısından İZBAN durağı ve Çiğli Arıtma Tesisi 4. Faz çalışmalarına değinen Sürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyaretlerine ilişkin de bilgi verdi.

Dün Göztepe-Altay derbisinde yaşanan olaylara değinerek açıklamasına başlayan Başkan Sürekli, “Dün İzmir derbisinde yaşanan olaylarla ilgili üzüntümü dile getirmek istiyorum. İzmir’in iki büyük kulübü arasında oynanan derbide hiç istenmeyen olaylar meydana geldi .Bizler bu olayları tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz. Ancak birkaç taraftarın yaptığı olayları kulüplerimize mal etmiyoruz. İnşallah İzmir’de bir daha böyle bir olayı yaşamayız. Bütün İzmir kulüplerimizin birliktelik ve sağduyu içerisinde başarıya kenetlenmelerin umuyorum” dedi.

“İZMİR’İN HEMEN HEMEN BÜTÜN SORUNLARI ÇİĞLİ’DE TOPLANMIŞ”

Çiğli’nin birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirten çeken Başkan Sürekli, “Çiğli, İzBB’nin hatalarının ve beceriksizliğinin en büyük ve derinden yaşanan ilçe. İzmir’de ne kadar büyük sorun varsa hemen hemen hepsi buraya toplanmış. İzmir’in çöplüğü Harmandalı Çiğli’de. İzmir’de koku sorunu var. Körfez kirli. Çalışmayan bir artıma tesisi var. O da Çiğli’de. Çiğli’de ulaşım berbat. Diğer yandan Katip Çelebi üniversitesi burada. Öğrenciler yılardır İZBAN durağı beliyorlar. Öğrenciler de İzBB’nin beceriksizliğinden nasibini almış” diye konuştu.

“ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR”

Uzun süredir heyelan ve çöp atıklarıyla gündeme gelen Harmandalı sorununa dikkat çeken Başkan Sürekli, çevre suçu işlendiğinin altını çizdi ve “Harmandalı… geçen yıl da buradaki çöpe ve heyelana dikkat çektik. 1 sene 10 gün geçti. Yapılan bir şey yok. Ama tehlike giderek artıyor. Tehlike artık şehre yaklaşıyor. Bu eğim hareketleri 2013’te başladı ve İzmir depremiyle artı. Geçtiğimiz günlerde bir deprem daha yaşadık. Biz deprem bölgesindeyiz ama bu heyelan bölgesine neden hiçbir şey yapmıyoruz. Tehlike büyük. Heyelan git gide şehre yaklaşıyor. Harmandalı vahi çöp toplama alanı… Daha sonra orayı değiştirerek katı atık bertaraf tesisine dönüştürdüler. Ama burası hala vahşi depolama alanı olarak kullanılıyor. Burasının katı atık bertaraf tesisi olması lazımken hala vahşi depolama yapılıyor. Çöpler toprağa gömülüyor. 4-5 metreyi bulan çöp dağları oluşmuş durumda. Günde 4-5 bin ton çöp buraya geliyor. Bizim geçen yıl söylediklerimizin üzerine değişen hiçbir şey yok. Büyükşehir Belediye Başkanı ‘harmandalı yeniden doğuyor’ diyerek buraya bir biyogaz tesisi yaptı. Buraya ne faydası var belli değil. Ne elektrik üretiyor ne başak bir şey. Bütün bunlardan sonra çiğli tehlikelerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Biz bu bilgileri büyükşehrin kendi raporlarından buluyoruz. Burası Harmandalı Çöp toplama Merkezi. Acilen kapatılmalıdır. Bu kazı çalışması ve kazık çakma işlemleri durdurulmalıdır. Bu heyelanı ve sızıntıyı önlemek için yapıyorlar bu kazı ve kazık çakma işlemlerini. Yağmurlar başladı. Yağmur demek İzmir için altyapı sorunlarının ortaya çıkmasına neden olan bir doğal olay. Ancak Çiğli için durum daha kötü. Yağmur suyuyla birlikte çöp tesisinden çıkan zehirli atıklar yağmur sularıyla toprağa ve kanallara karışıyor. Harmandalı Ümraniye gibi olmasın. Biz tekrara giriyoruz. Biz tehlikeye dikkat çekmek için yapıyoruz. Büyükşehir yaptığımız toplantılardan sonra hiçbir şey yapmadığı ve yerinde saydığı için tekrara giriyoruz. Harmandalı pimi çekilmiş bir bomba gibi. Büyük çevrecilik iddiasıyla gelen büyükşehir belediye başkanı, İzmir’i ne hale getirdi! İzmir’de bir çevre katliamı yaşanıyor. Harmandalı çöplünde, büyük kanalda, artma tesisinde çevre katliamı yaşanıyor. Bunların hepsi çevre suçu. Büyükşehir yetkilileri… Başta belediye başkanı taş üstüne taş koymazken çöp üstüne çöp laf üstüne laf koyuyor” ifadelerini kullandı.

“3,5 SENEDİR NEREDEYDİN TUNÇ SOYER!”

İzmir’de kokunun sorunu olarak görünen Çiğli Arıtma Tesisi’ne de değinen Sürekli, koku sorunuyla ilgili olarak İzmirlilere zaman kaybettirildiği ifade etti ve şunları söyledi; “Gelelim Çiğli’deki arıtma tesisine… Körfez neden kokuyor, neden kirli biz anlattık. Büyükşehir belediye başkanı göreve geldikten 3,5 sene sonra öğrendi. Bizim söylediklerimizi tekrarlıyor. Biz kendisine 3,5 senede Körfezin kirliliğinin ve kokunun nedenini öğretebildik. Ama İzmir’in zamanını çaldı ve çevre katliamına eden oldu. Körfez’de yüzeceğim dedi. Ama bırakın yüzmeyi biz hala kokudan bahsediyoruz. Büyükşehir beleydi başkanı ilk olarak Güzelbahçe’de dış Körfez’e giderek algı yaratmaya çalıştı. O olmadı Gediz’e gitti. Bu da olmadı. İzmir’in 3,5 senesi gitti. 3,5 senedir neredeydin Tunç Soyer! Neden Gediz’e gittin? Neden şov yaptın. Bu tesise kaçak deşarj yaptığı için ceza kesilmiş. 2019’da ceza kesilmiş, 2022’deki kronolojiye bakarsak… 30 Mart’ta tutanak tutulmuş ve ceza kesilmiş. Buradan numuneler alıyorlar ve Körfeze kaçak deşarj yaptığı tespit ediliyor. Aynı şekilde Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında da cezalar kesilmiş. Bu arıtma tesis Körfezi kirletiyor diyor bu cezalar. Bu cezalara karşı yine bir algı operasyonu yaptılar. Ancak 2016’dan beri hiçbir cezaya karşı hiçbir hukuki ilkem yapılmamış. Kendinize güveniyorsanız Oraya bilirkişi ortaya gitsin, belgelerini ve kaçak deşarj yapılmadığını ortaya çıkarsınlar ama yapamazlar. Çevre katliamı yapıyorsunuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunun hesabını verin.”

“ÖĞRENCİLERİ BİLEREK ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

Katip Çelebi Üniversite İZBAN durağı konusunda da öğrencilerin mağdur edildiğinin altını çizen Sürekli, “Buradaki altgeçit… Bu altgeçitin itfaiyenin oraya kadar uzatılması ve buradaki yoğunluğun giderilmesi lazım. Bunun için de bir adım göremedi. Büyükşehir belediyesi üniversitelerin açılmasıyla birlikte üniversitede öğrencilere yemek dağıtmaya başladı. Teşekkür ederiz ama bunun algı yarat için olduğunu biliyoruz. Aynı büyükşehir belediyesi İKÇÜ’de okuyan öğrencileri bilerek zor durumda bırakıyor. İZBAN durağını yılladır yapmadı. Son olarak mecbur kaldığı için Lale durağıyla birlikte burası için de ihaleye çıktı” dedi.

“ÇİĞLİ’NİN HAKLARINI SAVUNUN”

Son olarak tesisin 4. Faz ihalesine de gönderme yapan Başkan Sürekli, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye seslendi ve şunları söyledi; “Çiğli Arıtma Tesisi 4. Faz… Yıllardır yapamadıkları ihale için 24 Ağustos’ta bir ihale daha yapmak istemişlerdi ama yapmadılar. Şimdi Aralık ayında yine çıkacaklar. Keşke 3,5 yıl boş boş konuşacaklarına bunu yapsalardı. Biz bu tesisin tam olarak çalışması için ıslah çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Çiğli’nin durumu içler acısı. Bizim ilçe belediye başkanına çağrım var. Sayın başkan bunlar olurken neden susuyorsunuz?  Çiğli’de oturan bir vatandaş olarak soruyorum. Neden bizim hakkımız için sesinizi yükseltmiyorsunuz? Çiğli koku konusunda büyük sıkıntı yaşarken arıtma tesisiyle ilgili neden bir şey söylemiyorsunuz? Partizanlık bunu mu gerektirir yoksa sorumlu bir belediye başkanı olmak için alışmanız mı lazım? Sayın Utku Bey’e sesleniyorum. Haklarımızı savunun. Büyükşehir’de Çiğli’nin haklarını savunun.”

“CUMHURBAŞKANI 2023’ÜN İLK YARISINDA 2 KEZ İMİR’E GELECEK”

Başkan Sürekli ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir ziyaretleri hakkında da bilgi verdi ve “İzmir’de şehir hastanesi çalışmaları ilerliyor. Bununla ilgili çalışmalar var. Sayın Cumhurbaşkanımız 7 Ocak olarak programına almıştı ancak TOKİ konutları, rezerv konutlar, Buca ve Şehir Hastanesi… Bunların hepsinin bir arada olması isteniyor ve büyük ihtimalle şubat ayında olacak. Sayın cumhurbaşkanımız Mayıs ayında yapılacak mitingle birlikte 2023’ün ilk yarısında İzmir’e 2 kez gelecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.