Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den TV35'te çarpıcı açıklamalar: Soyer'in danışmanı da o vakfın müdürü

Sürekli'den TV35'te çarpıcı açıklamalar: Soyer'in danışmanı da o vakfın müdürü

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kültürpark’tan canlı yayınlanan Fuar Özel programında Alper Baran Esin’in sorularını yanıtladı.

  • Ege Postası
  • 12.09.2019 - 11:34

EGEPOSTASI - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli TV35 ekranlarında Kültürpark’tan canlı yayınlanan Fuar Özel programına katıldı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i İZTAV’a kaynak aktarımı ve orman yangını sürecindeki açıklamaları nedeniyle ağır bir dille eleştirdi. Sürekli ayrıca CHP Grubu tarafından gündeme alınmayan İzmir'in ormanlarını yaktığını açıklayan PKK'nın kınanmasını içeren AK Parti önergesinin oy çokluğuyla reddedilmesi hakkında da konuştu.  Sürekli, “CHP bu ormanları yakanları kınayamadı. Biz de onları kınıyoruz” diye konuştu. Sürekli Aliağa İlçe Başkanlığı’nda yaşanan sürece dair de açıklamalarda bulundu.

‘ANKARA ZİYARETİNE KATKIDA BULUNACAKTIR’

Tunç Soyer’in Ankara’da yaptığı  ‘İzmir'in sorunlarını dile getirdik’ açıklamaları özelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile büyükşehir belediye başkanlarının görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna yanıt veren AK Partili Sürekli “Öncelikle Fuar’a güzel bir başlangıç yaptık. Hepimizin anıları olan bir kültür merkezi. Açılışta gerginlikten uzaktı. Bir hoşgörü durumu vardı benim çok hoşuma gitti. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımıza ve katılımcılara teşekkür ederim. Oradaki hava muhteşemmiş, açıklamalardan bunu anlıyoruz. Ama şunu söyleyeyim biz Fuar açılışında da benzer mesajları vermiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önemli katkıları var bu durumda. Seçim gecesi başladı bu normalleşme olgusu. Dört yıl kesintisiz bir istikrar dönemini yaşayacağız. Millet gündemin sadece siyaset olmasından yoruldu. Gündem ekonomi olmalıdır. İstikrar için gerginliklerinde sıfırlanması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çözüm odaklı yaklaşımları çok önemli. Bunun direk olarak İzmir’e yansıması yapmıştık. Biz ön hazırlık yapmıştık. Belediye meclisinde konuşulmuştu. Bu toplantı bizim ‘Ankara Ziyareti’ne katkıda bulunacaktır.

‘SOYER’İN DANIŞMANI DA O VAKFIN MÜDÜRÜ’

İZTAV’a kaynak aktarımıyla ilgili tartışmalara ne diyorsunu? Sorusuna yanıt veren Sürekli “ Bizim o kaynak aktarımını reddetmemiz de pek çok gerekçe var. İlk başta sayın Soyer’in kardeşinin orada olması. Biz bu aktarıma muhalefet şerhi koyduk. 2018’de üç milyonluk bir aktarım söz konusu. Şimdi 9 milyonluk aktarım planlanıyor. Bir de tanıtımın sadece bu vakıf tarafından yapılması da cabası. Sayın Başkanın danışmanı vakfın müdürü. Biz burada kontrol mekanizmasının kurulmadığını görüyoruz. Ret oyu vermede somut gerekçelerimiz var. Evet belki sayın başkanın kardeşi oradan maaş almıyor ama hükmettiği para çok büyük. Daha da kaynak aktarımları olacaktır bu vakfa sadece 9 milyonla kalmayacaktır. Böyle bir vakfın genel sekreteri sayın başkanın ağabeyi olmamalıydı. Sayın başkan çok üzülmüş. Bunu da anlamadık. Taleplerimiz karşılansaydı üzülecek bir şey olmayacaktı. Müdürü ve genel sekreteri değiştirin, söylediğimiz denetim mekanizmalarını hayata geçirin 9 değil 18 verelim. Ama şunu da söyleyeyim Büyükşehir belediyesi çalışanlarının İzmir’in tanıtımını yapabilecek kapasiteleri vardır diye düşünüyorum” diye konuştu.

‘BİN HEKTAR DİYEN DE ÇIKTI’

İzmir’de orman yangını sırasında CHP’li başkanları süreci başarılı yürüttüğüne inanıyor musunuz sorusunu yanıtlayan Başkan Sürekli “ Şöyle bir şey yaptılar, İzmir’de orman yangınını siyasallaştırdılar. Algı operasyonu oluşturdu. Siyasi çıkar için çalıştırlar. Bu söylediklerimi yapma konusunda başarılı olmuş olabilirler ” diye konuştu. Sürekli Soyer’in 5 bin hektar alan yandı açıklamaları için şunları söyledi “Yanan alanın büyüklük tartışmalarını görünce, canları öyle mi istiyor herhalde dedim.  İnşallah en az miktarda alan zarar görmüştür diyelim. Bakanlık çalışmaları sona geldi. Ben de ilk geceden beri oradaydım. Yanan bölgelerden aralarda yanmayan büyük bölgeler var. Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle. Teknik bir çalışma gerektir. İnşallah en düşük miktarda bir zarar olmuştur. İlk açıklama 500 hektardı. İnşallah 5 bin değil çok daha azdır. Bin hektar diyen milletvekilleri de çıktı” dedi.

ANAYASAMIZIN 169. MADDESİNE GÖRE İMARA AÇILAMAZ

Başkan Soyer’in ‘Yanan alanlar asla imara açılmayacak’ açıklamalarını değerlendiren Kerem Ali Sürekli “En çok da bu açıklamaya anlam veremedik. Bir hukukçu olarak çok yadırgadım. Çok enteresan bir süreç.  Bir orman alanları Anayasamızın 169. Maddesine göre imana açılamaz. Anayasal güvence altındadır. Bizim dönemimizde de böyle bir durum olmadı. Biz daha çok yanan yerleri ağaçlandırdık. Açılması mümkün değil de. Siyasallaştırma. Arazinin sahibi Orman Bakanlığı. Ağaçlandırma yetkisi Orman Bakanlığı. Yangının hemen arkasında kampanyalarımıza başladık. 24 Kasım’da 800 bin fidan dikilecek. Niye Kasım diyoruz. Hazırlık çalışmaları var. Ancak kasımdan sonra oraya fidan dikmeye başlayabiliyoruz. Her bağışça ya da Allah razı olsun derim” Diye konuştu.

‘BİZ DE ONLARI KINIYORUZ’

PKK’yı kınama önerisinin İzmir Büyükşehir Meclisi’nde gündeme alınmamasıyla ilgili konuşan Kerem ali Sürekli “Şimdi hepimizin canının ciğerinin yakan yangın sonrası bölücü terör örgütü çıktı ben yaktım dedi. CHP’nin süreci siyasallaştırdığı bir konuda. Süreci çok iyi yönettiğini söylediği bir konuda. Biz de AK Parti grubu olarak ormanlarımıza yapılan sabotajı kınamak ve lanetlemek için bir önerge getirdik. MHP ve altını çiziyorum İYİ Parti de destek verdi. CHP önergeyi kabul etmedi. CHP bu ormanları yakanları kınayamadı. Biz de onları kınıyoruz. Sonra da İzmir’in huzurunu bozuyorlar diyorlar. İzmir’in huzurunu kim bozuyor acaba. Terör örgütünü kınamamakla milletimizin huzuru bozulur.

‘YENİ BİR YÖNETİMİN ÖNÜ AÇILDI’

Aliağa’da meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin istifası sonrası yaşanan gelişmelere de açıklık getiren Sürekli “Aliağa’da göreve gelmeden önce seçimden sonra bir takım sıkıntılar oldu. Biz çözüm yoluna gittik. İlçe başkanımızla bir arada tuttuk yönetim kurulunu. Ancak geldiğimiz noktada bir arada yürüyemeyecekleri anlattılar. Durumu inceledik. Bu arkadaşla birlikte olmayacaklarını öğrendik. Dün akşam da teşkilat başkanımız gidip orada oy birliğiyle karar aldı. Aliağa’da yeni bir yönetimin önü açıldı. Aliağa’da kongrede olmamıştı o dönemden gelen sorunlar bunlar. Başta ilçe başkanı Kazım Sayın ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi

‘BİR SÜRÜ SİYASİ PARTİ TABELASININ ASMIŞ ŞANSINI DENEMİŞTİR’

AK Parti’den kopan eski ekonomi bakanı Ali Babacan ve kurulacağı söylenen  yeni parti sorularını yanıtlayan AK Partili Sürekli “Bu soru çok soruluyor. Her seferinde biz bunlarla ilgilenmiyoruz diyorum. Biz gece gündüz demeden çalışarak işimize bakıyoruz. Siyasi partileri kurmak demokratik bir haktır. Bir sürü siyasi parti tabelasını asmıştır şansını denemiştir. Önemli olan milletin teveccühünü almak lazım. Bizi millet kurdu. O teveccüh devam ediyorum. Bizim bulunduğumuz kulvarda yeni bir partiye ihtiyaç yok. Bizden oy alma ihtimalleri yok.  Öte yandan son başbakanımız Binali Yıldırım’a 9 Eylül’de bizlerle olduğu için teşekkür ediyoruz. İzmirliler onu seviyor, o da İzmirliler i seviyor. Ona olan sevgi sürekli artıyor. İstanbul’da seçimi kaybetti İzmir onu yeniden kazandı. İzmir’i seçimsiz dönemde en iyi hizmet bekliyor”

‘BEN ATANDIM AĞABEYLİK YAPIYORUM’

Son olarak AK Parti İzmir’deki teşkilat ve kongre çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Sürekli “Biz kongrelerden bağımsız sürdürürüz çalışmalarımızı. Biz de normal zamanlarda daha çok çalışma vardır. Biz 2023 seçimleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Hem de İzmir’in tüm ilçelerinde. Başta kurucu üyelerimiz olmak üzere ziyaret ediyoruz. Bir de toplu olarak ziyaret ediyoruz. Menemen’e gideceğiz. Üç otobüsle gideceğiz, bütün Menemen’e bir merhaba diyeceğiz. Her hafta yapıyoruz ara vermek yok. Adaylık konusunda ise kongremize bir yıl var. Ben atandım ağabeyli yapıyorum yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.