Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şükürer'in o sözleri sonrası CHP'li Beko'dan göçmenlere destek

Şükürer'in o sözleri sonrası CHP'li Beko'dan göçmenlere destek

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir'de yaşayan muhacirlere yönelik söylemlerine bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Kani Beko 'dan geldi. 

  • Ege Postası
  • 25.01.2022 - 09:40

Şükürer'in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” ifadelerini kullanması sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapan Kani Beko,  “Bu kadim kentte birlikte, kardeşce yaşamanın en önemli bileşenlerindeniz. İzmir kültürel çok çeşitliliği ve bir arada barış ve huzur içinde yaşamanın simge kentlerinden biri olarak Türkiye'ye örnek bir kent. Binlerce yıllık bir demokrasi kültürüne sahip olan bu kadim kentte etnik kimlik, din, dil ayrımı gözetmeksizin hep beraber, kardeşçe yaşamanın en önemli bileşenlerinden biri de Balkan göçmenleri. Bizler Balkan göçmenlerinin de hemşehrisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin izinden giderek hep  birlikte ve beraber çalıştık, çalışacağız. Hep birlikte güzel bir aileyiz” dedi.

"Balkan göçmenlerinin onurlu geçmişi, aydınlık bir geleceği var!"

“Balkanlar'dan ülkesine hainlik yapan bir kişi çıkmaz” diyerek sözlerine devam eden Beko, şunları dile getirdi: “Balkanlardan söz edilince, çıksa çıksa ülkesini seven, hizmet eden Spartaküs, Büyük İskender, Şeyh Bedrettin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin, Yahya Kemal Beyatlı, Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy gibi bu topraklarda yetişmiş önemli değerler çıkar. Ben Balkanlı bir ailenin çocuğuyum. Balkanlar'da doğdum. Bizlerin yüreğinde insan sevgisi var. Bizlerin yüreğinde memleket sevgisi, Cumhuriyet, Mustafa Kemal sevgisi var. Cumhuriyet'i kuran ve kurtaranlar arasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o Balkanlar'da doğan silah arkadaşları vardı. Eğer siz bizim köklerimizi merak ediyorsanız, İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy'da bizi görebilirsiniz. Nazım Hikmet'in dizelerinde bizi görebilirsiniz. Biz Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirleriyle büyüdük. Biz Necati Cumali'nin çocuklarıyız. Balkan göçmenlerinin onurlu geçmişi, aydınlık bir geleceği var.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.