Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şükürer'in 'göçmen' çıkışına AK Parti'den çifte salvo

Şükürer'in 'göçmen' çıkışına AK Parti'den çifte salvo

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İEKK Başkanı Sıtkı Şükürer'in İzmir'de yaşayan göçmenler için sarf ettiği sözlere sert tepki gösterdi. Kaya, "CHP'li Soyer'in akıl hocası, İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer; özellikle mübadelede gelen göçmen hemşerilerimizin aileleri olmak üzere tüm İzmirlilere ağır hakaretlerde bulunmuş. İzmir'in seçilmiş milletvekili olarak, bu sözleri aristokrat özentili bu şahsa misli ile iade ediyorum! Bu şahsın, "lordlar meclisi" olarak tanımladığı İEKKK'nın üyeleri gereğini yapmalıdır" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 09:20

EGEPOSTASI - İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer bir gazeteye yapmış olduğu röportajda İzmir'de yaşayan göçmenler için, "Bu kentin mübadeleyle gelen insanları, daha sonra İç Anadolu'dan gelen insanları, daha sonra Doğu ve Güneydoğu'dan gelen insanları, daha sonra başka yerlerden gelen insanlar. Her gelen, her gelen bir daha istisna. En büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar. Dünyanın en büyük lağım çukurunu ben yaratmadım. Bu kentin sonradan gelen bu insanları yarattı. Dünyanın en güzel tarihsel dokusunu yok edip de Çin Seddi gibi Laz müteahhiti kalitesiyle sekiz katlı Çin setlerini bir başkası yapmadı, İzmirli yaptı. Hala her şekilde imkân verdiğin takdirde bir Afrika çekirgesi, bir kımıl zararlısı gibi bugün kentin en münevver kesimi dediğimiz insanlar, bu insanlara desen ki şu 8 kat yerine 13 kat müsaade ediyorum. Üç ay da süreniz var. Üçüncü dakikada burada filizleri çıkarlar" yorumunda bulundu.

KAYA: ARİSTOKRAT ÖZENTİLİ BU ŞAHIS...

Şükürer'in bu sözleri AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın büyük tepkisini çekti. Kaya, sosyal medya hesabından yayınadığı mesajda "Bu şahsın, "lordlar meclisi" olarak tanımladığı İEKKK'nın üyeleri gereğini yapmalıdır" çağrısı yaparken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i de eleştirdi.

Kaya, "CHP'li Soyer'in akıl hocası, İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer; özellikle mübadelede gelen göçmen hemşerilerimizin aileleri olmak üzere tüm İzmirlilere ağır hakaretlerde bulunmuş. İzmir'in seçilmiş milletvekili olarak, bu sözleri aristokrat özentili bu şahsa misli ile iade ediyorum! Bu şahsın, "lordlar meclisi" olarak tanımladığı İEKKK'nın üyeleri gereğini yapmalıdır. İzmir, seçkincilere ve vesayet heveslilerine asla geçit vermemiştir, vermeyecektir. Bu örnekle, CHP'li Soyer'in İzmir'e ve demokrasiye bakışı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

“İZMİR SEVGİSİ YERLERDEDİR DEMEKTİR”

Şükrüer’in kente göç edenlere ilişkin ifadelerine AK Parti kanadından bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi. 

Şükrüer’in sözleri üzerinden eleştirilerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelten Sürekli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “CHP'li Soyer'in, İzmir'in ekonomi ve kalkınmasını emanet ettiği akıl hocası Sıtkı Şükürer, aşağılayıcı yaklaşımı ve diliyle Karşıyaka'lı hemşerilerimizden başlamış, Balkan Göçmenleri’nden devam ederek ağır hakaretler savurmuştur. Bu, eleştiri değil; külliyen horlamaktır! İzmir'i İzmir yapan; şehrin aydınlık yüzü mübadilleri, Karşıyakalı'ları ve dâhi Anadolu'nun dört yanından gelmiş insanımızı bu şehrin ‘zararlısı’ ilan eden bu seçkinci zata söylenebilecek çok şey var! Ancak; en doğru ve en hakettiği karşılığı İzmirli’ler verecektir. Soyer ‘in danıştığı akıl buysa; demokrasi anlayışı, İzmir sevgisi de tartışma götürmeyecek biçimde yerlerde demektir. Şahsın İzmirli’leri aşağılayan sözlerini şiddetle kınıyor; mensubu olduğu kurumlar ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nce derhal değerlendirilmesini bekliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.