Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1019
%-0.23
Altın 2.239,950
%-0.16
Bist-100 8,89
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’in ‘yatırımsızlık’ eleştirisine Kaya’dan İZBAN yanıtı

Soyer’in ‘yatırımsızlık’ eleştirisine Kaya’dan İZBAN yanıtı

İzmir’de ‘yatırım’ tartışması hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hükümetin İzmir’de metro tünelinin olmamasını söylemine yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İZBAN hattını hatırlattı ve “İzmir'e, 41 istasyonlu ve 136 kilometrelik, Türkiye'nin en uzun şehir içi raylı sistem hattı olan İZBAN'ı biz kazandırdık” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.01.2022 - 14:25

EGEPOSTASI- İktidar partisi ve yerel yönetimin İzmir’de ‘yatırım’ tartışması hız kesmeden devam ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Ulsştırşma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı yatırım programı açıklanmış ve programda 2014 yılında yapımına başlanan Halkapınar-Otogar metro hattına 3 bin liralık izbedel ayrılması dikkat çekmişti.

Konuya ilişkin eleştiriler getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hükümetin bir metro tüneli yok. Türkiye’de her halde tektir. Sonra da “cezalandırmıyoruz, üvey evlat muamelesi yapmıyoruz” diyorlar. Peki o zaman bu ne” ifadelerini kullanmıştı.

Soyer’in sözlerinin ardından ‘yatırım’ tartışması yeniden alevlenirken Başkan Soyer’e yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. 

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İZBAN hattını hatırlattı ve “CHP'li Soyer, beceriksizliğini saklamak için yine safsata yapmış, AK Parti'nin İzmir'e raylı sistem yatırımında bulunmadığını söylemiş. İzmir'e, 41 istasyonlu ve 136 kilometrelik, Türkiye'nin en uzun şehir içi raylı sistem hattı olan İZBAN'ı biz kazandırdık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.