Dolar 32,3397
%0.18
Euro 35,1065
%-0.22
Altın 2.239,900
%-0.16
Bist-100 8,88
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'in 'kuraklık' paylaşımına AK Partili Kaya'dan yanıt: İzmir'in suyunu zayi eden sizsiniz

Soyer'in 'kuraklık' paylaşımına AK Partili Kaya'dan yanıt: İzmir'in suyunu zayi eden sizsiniz

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Türkiye'de kuraklığın sebebi olarak yanlış su kullanımı ve yanlış tarım politikalarını gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. İçme suyunda Türkiye'nin en büyük kayıp kaçak oranının İzmir'de olduğunu dile getiren Kaya, "Altyapıyı yenilemeyerek, İzmir'in suyunun yüzde 35'ini zayi eden sizsiniz!" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2022 - 14:06

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin kuraklık nedeniyle kuruyan gölleriyle ilgili sosyal medyadan videolu bir paylaşım yayınladı. NASA Kuraklık Haritası'na yer verilen videoda Gölmarmara, Tuz Gölü, Karataş Gölü, Büyük Menderes Nehri'nin kurumuş görüntüleri de yer aldı.

Soyer söz konusu videoyu "Ülkemizdeki su kaynaklarının yüzde 77’si tarımsal sulamada kullanılmaktadır. Kuraklığa ve yoksulluğa yol açan yanlış su kullanımı ve yanlış tarım politikalarına geçit vermeyeceğiz. Mücadelemizin sebebi budur" mesajıyla paylaştı.

KAYA: HER YIL 92 METREKÜP SUYU KAYBEDİYORUZ

Soyer'in kuraklığa neden olarak yanlış su kullanımı ve tarım politikalarını göstermesine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tepki gösterdi.

Kaya, içme suyunda Türkiye'deki en büyü kayıp kaçak oranının İzmir'de olduğunu yanıtını vererek Büyükşehir'in politikalarını eleştirdi. Kaya, "Yanlış su kullanımı ve yanlış politikalar mı dediniz! İçme suyunda, Türkiye'deki en büyük kayıp kaçak oranı İzmir'de. Her yıl, bir Tahtalı Barajı kadar, 92 Milyon Metreküp suyu şebekede kaybediyoruz. Altyapıyı yenilemeyerek, İzmir'in suyunun yüzde 35'ini zayi eden sizsiniz!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.