Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’in Elektrik Fabrikası sitemine Şahin’den ‘Meslek Fabrikası’ göndermesi: Birine mi hediye edecekmiş?

Soyer’in Elektrik Fabrikası sitemine Şahin’den ‘Meslek Fabrikası’ göndermesi: Birine mi hediye edecekmiş?

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün katıldığı bir televizyon programında, hükümetin İzmir yatırımları ve Elektrik Fabrikası’na ilişkin sitemlerine tepki gösterdi. Elektrik Fabrikası’nın Büyükşehir’e verilmek istenmediği iddialarına yanıt veren Başkan Şahin, “Sayın Tunç Soyer Elektrik Fabrikası’nı alıp birine mi söz vermiş? Birine mi hediye edecekmiş ondan mı acele ediyor? Ne yapacakmış? Elindeki, kendi uhdesindeki Meslek Fabrikası’nı İstanbul’daki bir vakfa hediye eden belediye başkanı, başka bir yerin peşine mi düşmüş” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.01.2022 - 18:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün katıldığı bir televizyon programında İzmir gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve hem İzmir yatırımları hem de kentte uzun süre tartışılan Elektik Fabrikası üzerinden iktidara eleştiriler yöneltmişti.

Soyer’in eleştirilerine AK Parti kanadından yanıt gecikmeden gelirken Soyer’e bir tepki de MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den geldi.

Soyer’in Elektrik Fabrikası çıkışına, Meslek Fabrikası üzerinden yanıt veren Şahin, Soyer’in Büyükşehir’in mali yapısı konusunda da ‘döviz’ argümanına hizmet üzerinden yanıt verdi.

“BİRİNE Mİ SÖZ VERMİŞ?”

Elektrik Fabrikası’nın ihalesi konusunda hükümeti eleştiren Soyer, “3 senedir asırlık bina çürümeye devam ediyor. Ne yazık ki bize vermemek için ihale de yapılmıyor” sözlerine Meslek Fabrikası binasının İstanbul’da faaliyet gösteren Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı’na tahsisi üzerinden yanıt veren Başkan Şahin, “Tunç Soyer Elektrik Fabrikası’nı soruyor. Sayın Tunç Soyer Elektrik Fabrikası’nı alıp birine mi söz vermiş? Birine mi hediye edecekmiş ondan mı acele ediyor? Ne yapacakmış? Elindeki, kendi uhdesindeki Meslek Fabrikası’nı İstanbul’daki bir vakfa hediye eden belediye başkanı, başka bir yerin peşine mi düşmüş? Her iş bitmiş de konuşacağı bir bu konu mu kalmış” dedi.

“ZAMANI GELDİĞİNDE MUTLAKA YAPILACAKTIR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 2022 Yılı Yatırım Programı'nda Halkapınar-Otogar Metro Hattı Projesi için yıllık 3 bin TL'lik bütçe ayrılması konusundaki eleştirilerine de yanıt veren Şahin, “O hat, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı’yla entegre bir proje. Bağımsız bir proje değil. Zamanı geldiğinde mutlaka yapılacaktır. Merak etmesin. Tunç Soyer, kendi işlerini İzmir’in kendi yatırımlarını yapsın, devletin yapacağı yatırımlar hızlı bir şekilde gelir” diye konuştu. 

“BELEDİYENİN YÖNETİMİ DOLARLA DEĞİL”

Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumuna ilişkin “döviz” kurları üzerinden yaptı savunmayı de eleştiren Şahin, şunları söyledi; “Onların savunmaları hiçbir şekilde doğru değil. Biz başka yer söylüyoruz, O başka yerden cevap veriyor. Ben döviz kuru söylemiyorum. 3 yılda merkezi bütçeden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gelen paranın 40 trilyon olduğu kayıtlarda. Borç da 3 trilyondan 12 triyona çıktı. Toplada İzmir’de 3 yılda 52 trilyonluk para harcandığı biliniyor. İzmir’de 50 trilyonluk bir yatırım gören var mı? Yok. Bizim söylediğimiz de bu. İBB, borcunu 3 yılda 3 trilyondan 12 trilyona çıkarmış. 4 katına. İzmir insanına ‘Kardeşim ben 3 trilyona bunu, 5 trilyona şunu yaptırdım’ diyecek. Gözle görülür bir yatırımı yok. Sadece günlük giderlerden, devam edegelen işlerden ve küçük harcamalardan bahsediyor. Çöp toplama, park yapma, bahçeyi sulama, çiçek ektim… Başka? Ama her yıl nüfusu artan İzmir’in her yıl yeni bir eve, yeni yollara yeni kaldırıma yeni altyapıya, kanalizasyona, yeşil alana, alt ve üst geçide ihtiyacı var. Geçen ay açıkladık. İzmir Emniyet Müdürlüğü İzmir’in 11 noktasında 1 yılda 200 kaza olduğunu tespit etmiş. Biz de bu kaza olan yerlere alt ve üst geçit yaparak bu kazaların önüne geçilmesi gerektiğini savunuyoruz. Ama bize ‘Dolar olarak geçen yıl şöyleydi, şimdi böyle’ diyorlar. Hayırdır dolarla ne işiniz var? Belediyenin yönetimi dolarla değil. Belediyenin sorumluluk alanında olan yerlerde doların alakası yok. Onun işi İzmir insanına yol yapmak, kentsel dönüşüm gerçekleştirmek vs. Onun görevi ayrı merkezi hükümetin ayrı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.