Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’in ‘dava’ hamlesine Kaya’dan sert yanıt: Taş üstüne taş koymazsınız bir de engellersiniz

Soyer’in ‘dava’ hamlesine Kaya’dan sert yanıt: Taş üstüne taş koymazsınız bir de engellersiniz

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çeşme Projesi’ne ilişkin eleştirilerine ve dava hamlesine sert tepki gösterdi. Soyer’e “istemezükçü” diyen Kaya, “Kendiniz taş üstüne taş koymazsınız, bir de iş yapacak olanı engellersiniz. Yazık" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.05.2022 - 17:48

EGEPOSTASI- İzmir’in en çok tartışılan konularından olan ve İzmir’in Kanal İstanbul’u olarak tanımlanan Çeşme Projesi’ne ilişkin CHP, odalar ve STK’lar ile iktidar partisi arasındaki çekişmeler hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projeye dava açtıklarını belirtmiş ve "Defalarca Kültür ve Turizm Bakanı İzmir'e geldi, bize sunumlar yaptı. Hiçbirinde elimizin tersiyle itmedik, hepsini dinledik. Tüm safha boyunca kaygılarımızı dile getirdik. Bugün itibariyle üç temel kaygımıza karşılık olmadığı, bizi tatmin edecek cevaplar verilmediği için dava açtık, iptalini istedik. İptal edilmesi gerektiğine de tüm kalbimle inanıyorum. Bu yanlış bir proje. 10 Mayıs günü saat 12:30'da Çeşme Projesi'ni protesto etmek için Gündoğdu Meydanı'nda bir miting yapacağız. Bütün İzmirlileri de buraya davet ediyorum" demişti.

Öte yandan; Soyer’in dava açıklaması ve mtiing çağrısına AK Parti kanadından yanıt gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla Soyer’e tepki gösterdi.

Soyer’e “istemezükçü” diyen Kaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; "Çeşme Projesi; Beton ayak izi proje alanının sadece %1.2'si, 7 üniversitece hazırlanmış bilimsel raporlarla çevre dostu olduğu ve ters ozmoz teknolojisi ile su ihtiyacının karşılanacağı tasdik edildi, 55 bin istihdam sağlayacak, İzmir'de turizmi 12 aya yayacak... CHP'li istemezükçü Soyer'e 2 yıldır Bakanlıkça sunumlar yapılmış, önerileri dikkate alınmış ama tüm bunlara rağmen dava açmış. İzmir için yapılan her projeye dava açıp 'istemezük' dediniz. Kendiniz taş üstüne taş koymazsınız, bir de iş yapacak olanı engellersiniz. Yazık!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.