Dolar 32,4913
%0.13
Euro 34,8183
%0.28
Altın 2.488,400
%1.06
Bist-100 9.556,00
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’in ‘Buca Cezaevi’ çağrısına Şahin’den ‘Bergama’ göndermesi

Soyer’in ‘Buca Cezaevi’ çağrısına Şahin’den ‘Bergama’ göndermesi

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Buca Cezaevi’nin arazisi Millet Bahçesi olması yönünde çağrı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “Buca Cezaevi’nin olduğu yer bakanlığın arazisi. Tunç Soyer, Bergama Belediyesi’nin Millet Bahçesi projesini mahkemeye verdi. Buca’daki Bakanlığın arazisi için ‘Millet bahçesi olsun’ istiyor. Bu nasıl bir tezatlıktır” sözleriyle tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2022 - 14:03

EGEPOSTASI – MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, TR35’te yayınlanan Gün Ortası programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3 yıllık performansını eleştiren Şahin, İzmir’in trafik ve altyapı sorunları, kentsel dönüşüm çalışmaları, Buca Cezaevi ve Çeşme Projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Şahin ayrıca partisinin Genel Merkezi tarafından organize edilen ‘Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları’nın İzmir etabı hakkında bilgi verdi.

Şahin’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“BUCA METROSU EN AZ 5-6 YILDA YAPILIR” 

“Sayın Soyer’in İzmir’in geleceğine dair son 3 yıl içinde yaptığı ve değerlendirmeye alacağım bir çalışmasını göremiyorum. ‘Buca Metrosu gelecek’ diyor. Sanki biri durduruyor da o getirmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka’da 2007 yılında bir opera binası inşaatı başlattı. 15 yıl oldu, Şu anda yüzde 50 seviyesinde. İzmir Büyükşehir Belediyesi Hatay ve Balçova Metrosu’nu 1999 yılında başladı. 2012 yılında bitirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi böyle bir yatırımı ne kadar sürdürür bilemiyorum. En az 5-6 yıllık bir çalışma sonucu yapılacak bir şeydir.  Metro gelene kadar acil zorunlu çözümler de yapılmalı. Buca kilitli bir durumda. İzmir’in her yerinde olduğu gibi Buca’da da vatandaşımız acınacak bir durumda.  bir durumda. İzmir’in trafik, altyapı ve kentsel dönüşüm problemleri var. 

"DEPREMİN ÜZERİNDEN 16 AY GEÇTİ NE YAPTIN?"

İzmir’de deprem oldu. Depremden sonra TOKİ çalışmaya başladı. Depremde yıkılan evlerin tamamı teslim edildi. 3 bin daire de toplam 5 bin daireye tamamlanacak. 5 bininci konutu da bu yıl içerisinde hak sahiplerine dağıtacak. Ben şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na soruyorum. Depremin üzerinden 16 ay geçti ne yaptın? Bu 16 ay içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti hak sahiplerinin konutlarını teslim etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi binasından çıktı. Ama binayı yapalım mı, yapmayalım mı bir türlü karar veremediler. 2030’a kadar karar verirler. Binadan çıktıktan sonra bir sürü belediye çalışanları kiralanan başka bir yere taşındı. Onun karşılığında da ellerindeki hazır yeri (Meslek Fabrikası) İstanbullu bir firmaya peşkeş çektiler. Tunç Soyer’in bizim nezdimizde anlatılacak bir şeyi yok.  

SOYER’İN ‘BUCA CEZAEVİ MİLLET BAHÇESİ OLSUN’ ÇAĞRISI

“Buca Cezaevi’nin olduğu yer bakanlığın arazisi. Tunç Soyer, Bergama Belediyesi’nin Millet Bahçesi projesini mahkemeye verdi. Buca’daki Bakanlığın arazisi için ‘Millet bahçesi olsun’ istiyor. Bu nasıl bir tezatlıktır. Ama Balçova’nın göbeğine AVM yapıyorsun ya. Ona kimse birşey demiyor. CHP belediyelerinin ve yönetimlerinin dün de, bugün de yaptığı şey ‘istemezük siyaseti’dir. CHP belediyeleri Boğaz Köprüsü’nün, barajların yapımına bile karşı çıkmışlardı. Bugün de bu anlayşı devam ediyor. Bunlar ne yaparlar, ne de yaptırırlar. Böyle bir zihniyete sahipler.  

ÇEŞME PROJESİ

Çeşme Projesi’nde de CHP aynı tepkiyi gösteriyor. ‘İstemeyiz’ diyorlar.

Devletlerin büyüklükleri ihracatıyla, kazancıyla, gayri safi milli hasılasıyla kıyaslanır. Elimizde Allah’ın verdiği bir güzellik var. Bunu devlet kazanca çevirmeye çalışıyor. Ne yapmalıyız başka? Bunu rant olarak değerlendiremeyiz. Hayatın akışı öyle değil. 10-20 yıl önce yaşadığımız gibi yaşamıyoruz. İnsanlar hep ileriye bakıyor, ileriye gitmek istiyor. Daha fazla kazanmak, iş ve imkan istiyor. Çeşme Projesi’nde 1 milyon istihdamdan, 20 milyar dolar yatırımdan, 50 milyar dolar kazançtan bahsediliyor. Bu kaçınılmaz bir şey. 

‘ADIM ADIM 2023 TOPLANTILARI’ YENİDEN BAŞLIYOR

Ramazan’dan önce Genel Başkanımızın talimatıyla başladığımız ilçe programları bu Cuma günü yine İzmir’den başlayacarak devam edecek. Genel başkan yardımcılarımızın, milletvekillerimizin katılacağı bir programla Cuma günü Kemalpaşa’da, Cumartesi günü Kiraz ve Torbalı’da programlarımız olacak. Bütün birimlerimizle 2023 seçimlerine hazırlıklarımız devam ediyor. Bu anlama ve anlatma toplantılarında CHP’nin gerçek yüzünü milletimize, insanımıza, CHP’ye oy vermiş ama vatanseverliklerinden şüphemiz olmayan kardeşlerimize anlatacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.