Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'den Sürekli'ye 'çav bella' tepkisi: İftira atmak utanmazlıktır!

Sertel'den Sürekli'ye 'çav bella' tepkisi: İftira atmak utanmazlıktır!

İzmir’de dün cami hoparlörlerinden Çav Bella şarkısı çalınması kentte büyük şaşkınlık yaratırken, konuyla ilgili AK Parti ile CHP yine karşı karşıya geldi. AK Parti cephesi, camilerden çalınan çav bella şarkısı konusunda henüz açıklama yapmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alan açıklamalar yapmasına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den çok sert tepki geldi. Sertel, "İnsanlara iftira atarak siyasi çıkar sağlamaya çalışmak utanmazlıktır." ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 21.05.2020 - 09:47

EGEPOSTASI- Dün saat 17.00 sıralarında İzmir'in bir çok bölgesinde camilerin hoparlörlerinden çav bella şarkısı çalındı. Müftülükten yapılan açıklamada "Merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır." denildi.  Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Büyük şaşkınlık yaratan olay sonrası kentte yeni AK Parti- CHP polemiği başladı.

Konuyla ilgili AK Parti cephesi CHP'yi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alan açıklamalarına CHP'den tepkiler yükselmeye başladı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Serrtel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin açıklamalarını paylaşarak sert eleştirilerde bulundu.

Sertel, "İzmir’in minarelerinden çav bella çalmak hem ayıptır hem günahtır. Bu densizliği yapanlar kimse derhal yakalanmalı ve yargıç karşısına çıkarılmalıdır. İzmir Müftülüğü bu olayı soruşturmalı ve gerçekleri ortaya çıkarmalıdır. Camilerin ses sistemi yol geçen hanı olamaz." dedi.

AK Partili yönetcileri sert sözlerle eleştiren Sertel, Bu çirkin olayı gerçekleştirenleri ortaya çıkaracakları yerde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i suçlayan AKP İl Başkanı K. Ali Sürekli’ye söylenecek söz çok ama ben yalnızca bir cümle kurayım: İnsanlara iftira atarak siyasi çıkar sağlamaya çalışmak utanmazlıktır." dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.