Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar’da eğitime büyük yatırım müjdesi

Seferihisar’da eğitime büyük yatırım müjdesi

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ile yaptığı görüşme sonrasında Seferihisar’da eğitim alanında önemli yatırımlar yapılacağının ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe planında Seferihisar için büyük projeler olduğunun müjdesini verdi.

  • Ege Postası
  • 16.03.2022 - 10:58

Eğitim alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini ve bu konuda düzenli olarak tespit çalışmalarını yaptıklarını ifade eden AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, dün İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ile yaptığı görüşmeden güzel müjdelerle döndüklerini söyledi. Görüşmede AK Parti Seferihisar İlçe Teşkilatının Seferihisar’daki okulların ihtiyaçlarına yönelik yaptığı çalışmaların raporunu İzmir İl Milli Eğitim Müdürüne ilettiklerini dile getiren Aydın, “İlçemizin en köklü okullarından biri olan Seferihisar Asil Nadir Anadolu Lisesi’nin önemli ihtiyaçları vardı. Sayın müdürümüze durum hakkında bilgi verdik, kendisi ilettiğimiz tüm konularla olduğu gibi bu konu ile de yakından ilgilendi. Asil Nadir Anadolu Lisesi’nin ihtiyaçları için önümüzdeki günlerde bir teknik heyet okulu ziyaret edip gerekli keşif çalışmalarını yapacak. Yine Sığacık İlk Okulu’nun da önemli ihtiyaçları var bunları da müdürümüze ilettik. Bu ihtiyaçlar da gerekli keşif çalışmalarının yapılması ile giderilecek. Ürkmez Soner Değerli Ortaokulu’nun bir güçlendirme çalışmasına ihtiyacı vardı, İl Milli Eğitim Müdürümüzden okuldaki çalışmaların çok yakında başlayacağının da müjdesini aldık” diye konuştu.

Seferihisar’a iki yeni okul müjdesi

Seferihisar’ın öğrenci nüfusunun her geçen gün arttığına ve yeni okullara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Aydın, “Seferihisar’da öğrenci sayımız her yıl yaklaşık %8 oranında artıyor. Hal böyle olunca ilerleyen süreçte mevcut okullarımızın ve derslik sayılarımızın yetersiz kalması söz konusu olacak. Bunun önüne geçmek ve evlatlarımızın yeterli fiziki koşullarda eğitim almasını tesis edebilmek için Milli Eğitim Bakanlığımız da ihtiyaçlarımıza cevap verme noktasınca çalışmalar yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız görüşmede Ulamış ve Payamlı Mahallelerindeki anaokulu ihtiyacının giderilmesi için 2 tane 4 derslikli okul yapımının 2022 yılı bütçe planında olduğunun müjdesini aldık” ifadelerini kullandı.

Seferihisar’da ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim veren bir özel eğitim okuluna ihtiyaç olduğunu belirten Aydın, “Biliyorsunuz ki özel eğitim bizim çok önem verdiğimiz konulardan biri. Seferihisar Atatürk Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Özel Eğitim Kurs Merkezi 20 yaş üstü özel eğitimi noktasında çok önemli bir merkez, hem özel gençlerimiz hem de onların aileleri için kıymetli bir proje. Fakat ilçemizde ilkokul ve ortaokul seviyesinde özel eğitime ihtiyacı olan evlatlarımız için böyle özel nitelikli bir okulumuz yok. Bu Seferihisar için önemli bir ihtiyaç, böyle özel nitelikli bir okul yapıldığında fiziki şartları da özel ihtiyaçları olan evlatlarımıza özel tasarlanacağı için çok daha etkin şekilde eğitim alabilecekler. Sayın müdürümüze bu ihtiyacımızı da ilettik ve kendisi bizi ilgiyle dinledi. İlkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim verecek bir özel öğretim okulunun ilçemize kazandırılması için gerekli ön çalışmaların yakında başlayacağının da müjdesini şimdiden verebiliriz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.