Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar Belediyesi'nden satış eleştirilerine sert yanıt: Stratejik fabrikaları satmıyoruz!

Seferihisar Belediyesi'nden satış eleştirilerine sert yanıt: Stratejik fabrikaları satmıyoruz!

Seferihisar Belediyesi, Sığacık'taki iki araziyi 30 Aralık'ta satışa çıkaracak olmasına AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın tepki gösterdi. Aydın'ın, "Hazırdan yenmeye ve geçmişte yapılan hatalara devam ediliyor. Bu yapılan Seferihisar’a ihanettir. Bu hatadan bir an önce dönülmeli, ilçemize gelir getirici projeler yapılmalıdır” eleştirisine belediyeden yapılan açıklama ile yanıt verildi. Açıklamada,"Biz İstanbul Silivri’deki gibi semirtilen yandaş müteahhitlere yüzlerce dönüm bedava arazi vermiyoruz. Üstünde değer olan, stratejik fabrikaları satmıyoruz!" denildi.

  • Ege Postası
  • 28.12.2020 - 11:47

EGEPOSTASI- AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın'ın, Seferihisar Belediyesi’nin son olarak 2 arazisini daha satışa çıkarmasına tepki göstermesinin ardından, belediyeden konuyla ilgili açıklama yapıldı. 

Seferihisar Belediyesi, Sığacık'taki 6 bin metrekare büyüklüğündeki günübirlik tesis imarlı arsa ile yine aynı yerde 9 bin metrekare genişliğindeki ticari aktivite merkezi imarlı arsayı, 30 Aralık tarihinde satışa çıkarmasına tepki gösteren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı satışları hatırlatarak, yanlışı yanlışla kapatmanın Seferihisar'ı daha büyük sorunlara gebe bırakacağını ifade etmişti.

BELEDİYEDEN SERT YANIT

AK Parti'den gelen satış eleştirilerine belediye yetkilileri yazılı açıklamayla yanıt verdi;

"30 Aralık 2020 tarihinde ihalesi gerçekleşecek 15.127 m2 turizm tesis alanı imarlı arsaların satışıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın açıklaması sonrası kamuoyunu bilgilendirme gereği doğdu. 

Söz konusu parseller kıraç ve taşlık bir toprak yapısına sahip olup, sadece turizm tesis alanı yapılabilecek niteliktedir. Günümüz şartlarında belediyemizin turistik tesis yapıp işletme imkânı olamayacağı için, belediye meclisimizce özel sektörün bu alanı değerlendirmesinin Seferihisar’ın yararına olacağı kararlaştırılmıştır. Buraya yapılacak tesis, Seferihisar’daki istihdamı arttıracak, ekmeğimizi büyütecektir.

Belediyemize ait bu parsellerin satışından gelecek parayla vergi yapılandırmasına başvurup tamamını vergi dairesine yatıracağız. Böylelikle yapılandırmadan da 11 Milyon TL gibi bir fayda sağlayacağız.

Biz İstanbul Silivri’deki gibi semirtilen yandaş müteahhitlere yüzlerce dönüm bedava arazi vermiyoruz. Üstünde değer olan, stratejik fabrikaları satmıyoruz! Biz AKPli belediyeler gibi vergi borçlarımızı cami arsası takas ederek kapatmıyoruz. SPK onaylı değerleme kuruluşlarının belirlemiş olduğu rakamlarla, şeffaf bir şekilde ihaleye çıkıp hem yatırımcının önünü açıyor hem de belediyemize kaynak yaratıyoruz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.