Dolar 32,6473
%0.53
Euro 34,8191
%0.25
Altın 2.513,540
%1.17
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Seccadem beni özler mi''yi Meclis'e taşıdı

'Seccadem beni özler mi''yi Meclis'e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Çiğli’deki bir ortaokulda gerçekleşen “Seccadem beni özler mi'” konferansını Meclis gündemine taşıdı. Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu. 'Seccadem beni özler mi''yi Meclis'e taşıdı

  • Ege Postası
  • 11.12.2019 - 11:25

Çiğli İlçesi’ne bağlı Egekent Mahallesi’nde bulunan Çiğli Akiş Öğütçü Ortaokulu'nda “Seccadem beni özler mi'” adlı namaz konferansı düzenlendiğini belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, konferansa ilahiyatçı-yazar Mikail Okumuş'un konuşmacı olarak katıldığını bildirdi.

    
CHP’li Av. Kılıç, okul müdürünün yasal yönetmelikleri ihlal ettiğini belirterek, okulların görevinin çocuklara bilimsel bilgiyi öğretmek olduğunu, kim olduğu bilinmeyen kişilerin istediğini anlattığı konferanslar düzenlemek olmadığını ifade etti. Av. Sevda Erdan Kılıç, konferansın okul müdürlüğünce planlandığına ancak bir cemaat veya tarikat üzerinden yapılmaya çalışıldığına dikkati çekti.

    
Konferanstan, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri ile mülki amirliğin haberinin olup olmadığını soran Av. Kılıç, okul müdürünün, “katılımı zorunlu tutmadık, isteyen gelir” dediğini ancak, etkinliğin öğlen arasına konularak dayatma yapıldığını hatta, diğer okul müdürlerinin de davet edildiğini kaydetti.

    
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Bu tür etkinlikleri düzenleyen idarecilerin tek amacı vardır, o da görevde yükselmek için mevcut siyasal iktidara yaranmak, onun gözüne girmek için çabalamaktır. Okul müdürlüğünden şube müdürlüğüne, oradan da önce ilçe, sonra il milli eğitim müdürlüğü görevine gelmek isteyenler bu yöntemleri denemektedir.” dedi.

    
Çocukların okulda olduğu bir saatte yapılan bu etkinliğin dayatma olduğunu kaydeden Av. Kılıç, “Okul müdürünün 'dayatma yok' sözü gerçeği yansıtmıyor. Bu etkinlik öğrenci ve velilere bir dayatmadır. Çünkü, konferans duyurusuna, okulun internet sayfasında da yer verildiği görülüyor. İlahiyatçı yazarın kitapları da okula getirilerek öğrencilere dağıtılması sağlanıyor.” ifadesini kullandı.  

    
Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti: “Okul müdürü, ‘bunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeninin planlaması olarak düzenlediklerini ve öğrencileri de gönüllülük esasına dayalı olarak konferansa alacaklarını’ belirtmiştir. 10-12 yaşındaki bir çocuğun velisinin onayıyla zorunlu bir eğitime gittiği okulda gönüllülük esası aranabilir m? Aranmaz. O yüzden hep bu tür konferanslarda dediğiniz ‘gönüllülük esası arıyoruz’ kriterini bir kenara bırakın ve de kimseyi kandırmayın. Okul müdürünün böyle bir konferansı, sıralı idari amirlerinin haberi olmadan nasıl düzenleyebildiğini de anlamış değilim doğrusu. Her müdür kafasına göre istediği zaman, istediği yerde konferans düzenleyebiliyor mu acab? Milli Eğitim Bakanı, İzmir Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü bu soruya cevap vermelidir.

Ama tabi biz normalde olması gerekeni söylüyoruz. Artık ‘yükselmek’ ve üst kademelere gelmek isteyen okul müdürlerinin, idarecilerine yaranmak amacıyla ‘olur’ almadan bu tür etkinlikler düzenlediğine şahit oluyoruz. Okul müdürleri bu tür etkinlikler düzenlemek isteyebilir ve de gerçekleştirebilir ama burada görev il milli eğitim müdürü ve valiye düşmektedir. Bu amirler, o okul müdürlerini görevden alabilmelidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.