Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin’den geçiş sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar: Menemen’i geri alacağız

Şahin’den geçiş sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar: Menemen’i geri alacağız

Menemen’de CHP’den dört dönem belediye başkanlığı yapan ve 2019 Yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen Tahir Şahin, geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi rozetini takmıştı. Partiye geçiş sürecine ilişkin değerlendirmeler yapan Şahin, Menemen’de yaşanan sürece ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Menemen’de bile bile lades denildiğini ifade eden Şahin, “Menemen’i AK Parti anlayışından geri alacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2021 - 11:43

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen’de CHP’den dört dönem belediye başkanlığı yapan ve 2019 Yerel Seçimlerinde aday gösterilmeyen Tahir Şahin, geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı binası açılışında Memleket Partisi rozetini takmış ve resmi olarak Memleket Partisi’ne geçmişti.  Tahir Şahin, Memleket Partisi’ne geçiş sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2019 seçimlerinin ardından partinin adayı Serdar Aksoy’a yönelik sözleri nedeniyle disipline sevk edilen Şahin Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla Mart 2020’de partiden ihraç edilmişti.

Geçiş süreci ve Serdar Aksoy’un Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlarıyla tuklanmasının ardından ilçede yaşananlara ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan Şahin, yaşanan “yolsuzluklara” ilişkin daha önce uyarılarda bulunduğun ancak dikkate alınmadığını söyledi. Şahin, Menemen’de bile bile lades denildiğini ifade etti. 

“BENDEN SONRA MENEMEN'İN HALİ DE ORTADAYDI”

2019 Yerel Seçimleri öncesinde ve sonrasında parti yönetimine Aksoy’la ilgili uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Şahin, Memleket Partisi’ne geçme kararını verdiren altyapının hazırlandığı sürece ilişkin şunları söyledi; “20 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Menemen Belediyesi’ni ve Menemenli hemşehrilerimi adam gibi temsil ettiğime inanıyorum. Benden sonra Menemen'in hali de ortadaydı. Bizim yerimize tercih edilen arkadaş, hem kendini partiyi hem de Menemen’i bu konuda tam olarak rezil etti diyebiliriz. Bu rezil eden adamın şikayeti üzerine beni partiden attılar. Bu adam beni partiden attırıyor ama bu adamın yaptıklarından sonra bana iade-i itibar yapılmıyor. Ben partiden atılırken üç disiplin kurulu üyesinin önünde şunu söylemiştim: ‘Beni partiden atacağınıza mevcut belediye başkanı partiden atın. Yoksa bu başkan sizin başınıza daha çok bela olacak. Benden söylemesi. Sonra söylemedi demeyin’ demiştim ve bunlar yazılı ifademde de mevcut. Haziran 2019’da verdiğim bu ifadeyi disiplin kurulu üyeleri de imzaladılar. Seçimden önce söylediğim yetmedi, seçimden sonra da söyledim. Hadi beni aday yapmadınız tamam da seçimden sonra da bu adamın hırsız olduğunu ve yolsuzluklarla rezil edeceğini görüyorum ve söylüyorum. Beni yine dinlemiyorsunuz. Tamam hadi seçimden önce söylesem kıskançlık diyebilirler ama seçim sonrasında da söylüyorum ben bunları. Üstüne bir de bu adamın şikayeti üzerine beni partiden atıyorsunuz. Siyasi partilerde bir tane üye bile kazanmak son derece önemlidir. Siz 20 yıl partiyi, kendini ve belediyeyi adam gibi temsil etmiş bir insan atıyorsunuz. Bunun adının Tahir Şahin olup olmaması önemli değil. Burada önemli olan anlayış.” 

“YİNE BİR OYALAMA TAKTİĞİ GÖRDÜM”

Partiden ihracının ardından Genel Merkes’e gittiğini belirten Şahin, “Bunların yanında, Menemen olayı patladıktan sonra ben Genel Merkez’e giderek Genel Başkan ve genel başkan yardımcılarıyla  da görüştüm.  Hiç kimseden ’6 ay ya da 1 sene bekle. Seni alacağız partiye’ cümlesini duymadım. Onlar çağırması gerekirken kendim gidiyorum ama orada bir işaret de alamıyorum. Anladığım kadarıyla orada yine bir oyalama taktiği gördüm. Belki de beni partiye almamalarının sebebi, beni partiye aldıklarında ‘Bak biz hata yaptık. Tahir Şahin haklıymış’ psikolojisine gireceklerdi. Bilemem” dedi.

“CHP’NİN YÖNETİCİLERİ BANA BAŞKA BİR ÇARE BIRAKMAMIŞLARDI”

Memleket Partisi’ne geçişinde CHP’nin etkin muhalefet yapamamasının da payı olduğunu ifade eden Şahin, “Ben Memleket Partisi’ne katılma kararını verirken bana yapılan her şeyi es geçerim. Bana ne yapıldıysa yapıldı önemli değil. Hakat Türkiye'nin durumu ortada. Türkiyen’nin işçisi, emeklisi, esnafı, vatandaşı mağdur. Mağdur olmayan kimse yok. Anketlerde 'AK Parti’nin oyu eriyorlar' diyorlar. Eğer biz memleketin bu halde olmasının sebebi iktidar diye vurgu yapıyorsak bir sebebi de muhalefet partisi ve CHP’nin yönetiminde bulunanlar. Çünkü ülke bu durumdaysa ve şikayet ediyorsan sen de iktidar olmadın diye millet de CHP’den şikayetçi. Ben Sayın Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’nin işçiye, köylüye, emekliye, memura, sanatçıya, esnafa bakış açılaırı çok doğru buldum. Esnafı yanında olacağını belirten Muharrem İnce gibi bir Genel Başkan’ın gelebileceğini düşündüm. Buna Menemen’de siyaset yaptığım taban ve sokaktaki vatandaşlar da dahildir. Ben istişare ettim tabanın sesi ‘Muharrem İnce’ dedi. Ben de tabanın sesini dinleyerek Muharrem İnce’nin yanında yer almayı doğru ve uygun gördüm. Çünkü CHP'nin yöneticileri bana başka bir çare bırakmamışlardı. O yüzden artık ‘memleket’ için çalışacağız” diye konuştu. 

“ALDIĞIM GERİ BİLDİRİM VE DUYUMLAR MÜKEMMEL ÖTESİ”

Menemen’de Memleket Partisi’ne yoğun bir ilgi olduğunu belirten Şahin, ilerleyen dönemlerde adaylığa ilişkin de değerlendirmelerde bulundu ve “Zaman içerisinde çok süper olacak diye düşünüyorum. Hemen kopuşlar beklemek yanlış olur ama aldığım geri bildirim ve duyumlar mükemmel ötesi diyebilirim. İlerleyen dönemlerde Menmen’de adaylığın olacak ya da olmayacak hiçbir şey söyleyemem. Ben olurum başkası olur o önemli değil. Ama Tahir Şahin sadece ve sadece memleketi adına, memleketi büyütmek, işçisini, çiftçisini ve esnafını daha iyi anlamak için var gücüyle çalışacak diyebilirim” ifadelerini kullandı. 

“BİLE BİLE LADES DEDİLER”

Son olarak Serdar Aksoy’un tutuklanmasıyla birlikte Menemen’de yaşanan çalkantılı süreci de değerlendiren Şahin, ilçede CHP’nin “Bile bile lades” dediğini ifade etti ve şunları söyledi; “Ben tutuklu başkanla olmayacağını söylemiştim. Bakın öyle bir oyun kurgulanmış ki... Tamamen yolsuzluklar üzerine, her an her şey olabilecek şekilde belediye meclis üyeleri belirlenmiş. Bu üyeler belirlenirken hiç mi öngörünüz yoktu. Beni aday yapmadınız tamam. O insanları belediye meclis üyesi yapıyorsunuz. Burada 20 yıl çalışmış ve herhangi bir sorun yaşanmayan Tahir Şahin’den hiçbir şekilde bilgi almıyorsunuz. Ayrıca tutuklu başkan cezaevine gönderildikten sonra yapılan seçimden önce CHP’nin içerisinde 3-4 kişinin AK Parti'nin adayına oy vereceği konuşuluyordu. kimse o dönemde bana gelip ‘Ya başkan buralarda bir yardımın olabilir mi, böyle giderse belediye AK Partiye gidecek’ deyip de yardım istemedi. Bile bile lades dediler. 20 yıl boyunca ilçeyi bir yere getirmişsiniz, ince ince dokumuşsunuz. Sonra siz bu belediyeyi AK Parti’ye veriyorsunuz. 18’e 12 olan meclis üyesi sayısıyla buranın verilmesi içimi çok acıttı. Ben ‘burada AK Parti çıkarsa çok üzülürüm’ demiştim. Boşuna söylememiştim onu. Ama kimse merak etmesin ama İzmir’de ama Menemen’de ama Türkiye’de işçinin, köylünün ve esnafın yanında olacak bir partiyle Menemen’i AK Parti anlayışından geri alacağız. Benim vicdanım çok rahat.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.