Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Roman milletvekillerinin tartışmasında ikinci perde

Roman milletvekillerinin tartışmasında ikinci perde

TBMM Genel Kurunda devam eden 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında konuşma yapan AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle'nin, ekonomi ve dünyadaki gelişmelere ilişkin sözlerine ve Roman milletvekili olarak konuşmasında Romanlara dair bir cümle kurmamış olmasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 'Romanlar aç aç! Helikopter mi yiyecek? Bize ne bunlardan?” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 16.12.2021 - 11:01

Konuşmasında Bekle, 'Cumhuriyetimizin 100. yılına gelirken dünya, küresel ölçekte bir krizle karşılaşmıştır. 2020 yılında patlak veren pandemiyle birlikte kriz daha da derinleşmiş; doğal gazda yüzde 350'ye yakın artış gibi birçok krizin dünya ekonomisini derinden sarstığı ortadadır. Üzerine gelen gıda fiyatlarındaki artış, tedarik zincirlerinin kırılması ve özellikle hizmet sektörünün zarar görmesi de dünya ekonomisini çok büyük boyutlarda etkilemiştir. Tüm bunlara rağmen Türkiye olarak ortaya koyduğumuz politika ve reflekslerle örnek olmayı başardık' dedi.

Bekle'nin sözlerine tepki gösteren CHP'li milletvekilleri, 'Cemal, dünyayı bırak, Romanlara gel. Romanlara gel, bırak dünyayı, sen Roman milletvekilisin' dediler.

Bekle bu kez CHP'lilere, 'Romanlara geleceğim merak etmeyin' dedi ve “İHA, SİHA, Atak Helikopteri, yerli tank, yerli uydu üreten, yollar, tüneller yapan vizyonu idrak etmenizi anlamıyoruz zaten.” diyerek Roman vatandaşlara ilişkin açıklama yapmaktan çekindi. “Sayın Purçu, bu öz güven paha biçilemez!' diyerek CHP’li Roman Milletvekili Özcan Purçu’ya sataşmış oldu.

CHP'nin Roman Milletvekili Özcan Purçu, “Helikopteri mi yiyecek! Doğal gaz mı yiyecek Romanlar! Romanları neden konuşmadın?” diyerek tepki gösterdi.

AKP’li Bekle'nin açıklamalarının ardından TBMM Başkanı'ndan söz isteyen CHP’li Purçu, “Hatip buraya çıktı, doğal gazdan bahsediyor, ATAK helikopterinden bahsediyor; Romanlar mahallerinde vatandaş aç, onu görmüyor. Yani burada Roman kökenli bir vekilin ATAK helikopteriyle ne işi olur?” dedi.

“Bizim işe ihtiyacımız var, eğitime ihtiyacımız var, bizim barınmaya ihtiyacımız var! Zengin, açın hâlinden ne anlar? Hadi girin mahallere de göreyim sizi. Yoksul size oy vermeyecek, Roman mahallelerine girip oy isteyemeyeceksiniz; yüzünüz yok çünkü!” diyerek sözlerine devam etti.

AKP hükümetinin romanlara yönelik yanlış politikalar yürüttüğünü altını çizen CHP’li Purçu, “Romanlara verdiğiniz tahribatı iki yüz sene düzeltemeyecek bu ülke!” diyerek tepki gösterdi:

“Bizi yoksulluğa gömdünüz, bitirdiniz.”

“Bakın, bugüne kadar geçici koruma altındaki Suriyelilere harcanan toplam para: 35 Milyar Dolar! Roman vatandaşlarımıza kendi bütçenizden bir kuruş para harcamadınız. Avrupa Birliği’nden gelen 20 milyon Euro’yu da romanlara harcamadınız, Romanların hakkını dahi yediniz!” diyen Purçu, AKP hükümetinin Romanlar için kaynak ayırmadığı gibi bir de AB destekli projeler kapsamında gönderilen bütçeyi Roman vatandaşlara harcamadığını belirtti.

“Nerede 20 Milyon Euro, nerede? Avrupa Birliği’nden gelen 20 Milyon Euro nerede? İlerleme Raporu'na bir bakın. Avrupa Komisyonu uyardı sizi: Roman Strateji Eylem Planı kapsamında hiçbir şey yapmadınız, Romanlara gelen parayı dahi kullandınız. Nerede para, nerede? Para nerede? Romanların hakkı nerede? Hadi söyleyin bakalım. Nerede?” diyerek sözlerine devam etti.

Son olarak, “Romanlar size hakkınızı verecek, sandıkta 1 tane oy alamayacaksınız Roman vatandaşlardan!” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.