Dolar 32,5229
%0.11
Euro 34,9322
%-0.11
Altın 2.435,770
%-0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özdemir’den beraat sonrası ilk açıklama: Yargılanan aslında ben değildim

Özdemir’den beraat sonrası ilk açıklama: Yargılanan aslında ben değildim

İzmir’de geçtiğimiz aylarda bazı camilerin hoparlörlerinden “çav bella” çalınmasının ardından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma açılan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, bugün karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Hakkında beraat kararı verilen Özdemir, mahkeme kararını Egepostası’na değerlendirdi. Herhangi bir suç işlemediğini ya da suç işleme kastı olmadığının altını çizen Özdemir, “7 aydır yargılanan aslında ben değildim. Bu ülkede bir yanlışlık olduğunda, bir eksiklik olduğunda bunu ifade etmeyi, aktarmayı bir sorumluluk olarak gören ve kendini demokrat olarak gören tüm vatandaşlar yargılandı aslında" dedi.

  • Ege Postası
  • 10.12.2020 - 18:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Mayıs ayında İzmir’de bazı cami hoparlörlerinden “çav bella” çalınmasının ardından görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, hakkında paylaşımı nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, sevk edildiği 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce 'halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan tutuklanmıştı. Özdemir, 9 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

7 aylık yargılamanın ardından bugün son kez hakim karşısına çıkan Özdemir hakkında mahkeme, beraat kararı verdi.

Mahkeme kararının değerlendiren Özdemir, suç işleyecek bir eylem içerisinde olmadığınn altını çizerek adaletin er ya da geç tecelli edeğini beklediğini söyledi. Özdemir ayrıca, kararın aynı şekilde yargılanan binlerce insan için umut olduğunu belirtti.

“ADALET SİSTEMİMİZ DE YARGILANDI BENİMLE”

Bir suçunun olmadığının altını çizen Özdemir, er ya da geç adaletin yerini bulacağını beklediğini ifade ederek, “Kararın er ya da geç beraat çıkmasını bekliyorduk çünkü bugüne kadar 7 aydır ifade ettik. Benim ne bir suçum ne de suç işleme kastım vardı. Suçsuzdum. Zaten eninde sonunda çıkacak olan karardı. 7 aydır yargılanan aslında ben değildim. Bu ülkede bir yanlışlık olduğunda, bir eksiklik olduğunda bunu ifade etmeyi, aktarmayı bir sorumluluk olarak gören ve kendini demokrat olarak gören tüm vatandaşlar yargılandı aslında benimle birlikte. Türk yargısı ve adalet sistemimiz yargılandı benimle birlikte. Daha önceki duruşmalarımın sonunda da söylemiştim. Adalet, kör de olsa topal da olsa er ya da geç bir şekilde tecilli ediyor. Tabi bizler, bıçakları 9 santim saplayan insanların 6 santim geri çekmesini lütuf sayacak değiliz. Bugüne kadar haksızlığa uğrayan ilk kişi de ben değilim. Bu ülkede haksızlığa uğramış olan ve adalet mücadelesi vermiş olan binlerce yurttaş var. Ama son insanların biz olması için baskı altına da alınsak, yıpratmalara da maruz kalsak hepimiz demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“KARAR BİR BAŞLANGIÇTIR”

Hakkında verilen beraat kararının bugün aynı şekilde yargılanan binlerce kişi için bir umut ışığı olduğunu belirten Özdemir, “Bugün Dünya İnsan Hakları Günü. Dünya İnsan Hakları Günü’nde bir bir olgu aktarımı yaparak yetkili bir kurumu göreve davet etmesinden ötürü bir insanın bir Cumhuriyet Halk Partili’nin yargılanmış olması dahi aslında bugün için bir ayıptır. Tabi karar sevindiricidir. Bu ülkede hala adalet sistemimizin içerisinde hukuku uygulayan yargı mensuplarının olduğunu gördük. Bu anlamda umut vericidir, bir başlangıçtır, bir ışıktır. Aslında bugünlerde iktidarın diline pelesenk ettiği yargı reformunun da ne kadar gerekli olduğunun bir göstergesidir” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.