Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özdemir’den ‘başkanlık için’ fedakarlık: O isme destek

Özdemir’den ‘başkanlık için’ fedakarlık: O isme destek

CHP İzmir’de il başkanlığı tartışmaları sürerken flaş bir gelişme yaşandı. Yücel’in olası istifasının ardından il başkanının kim olacağı merak edilirken CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir’in İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya’ya destek verdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2022 - 13:25

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de il başkanlığı tartışmaları sürerken flaş bir gelişme yaşandı. İl Başkanı Deniz Yücel’den beklenen istifa henüz gelmezken, Yücel’in yerine kimin il başkanı olacağı tartışmaları kriz yarattı.

İl başkanlığı için üç farklı senaryonun konuşulduğu İzmir il örgütünde il yönetimi, yeni il başkanın yönetimin içinden seçilmesi noktasında birleşmişti.  

Parti kulislerinde, bugüne kadar yönetim içinden herhangi bir isim telaffuz edilmezken yönetimin, ‘Yönetim içinden kendi aramızda üzerinde uzlaşacağımız bir kişinin başkan olması gerekiyor’ fikrinin hakim olduğu basına yansımıştı. 

Son kulis bilgilerine göre; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir’in yönetim içinden İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya’ya destek verdiği ifade edildi.

Kulislerde il başkanlığı için adı geçen Özdemir’in  kritik seçim öncesinde fedakarlık yaptığı ve gündeme gelen spekülasyonlara son vermek istediği belirtildi.

İktidar yolunda, yıllardır emek verdiği partisinin ayrışmalar ve kavgalarla kaybedecek zamanı olmadığı noktasına vurgu yaptığı ifade edilen Özdemir'in Kaya’ya il başkanlığı yolunda destek vereceği öğrenildi.

Özdemir'in yakın çevresine, "Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Mevki ve makam önemli değil. Önemli olan partimizin iç çekişmelerle yıpranmaması. Hedefimiz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı partimizi de iktidar yapmak olmalı. Partimin iktidar olması ve partimi sevdiğim için ve iktidara giderken partimin daha fazla yıpranmamak adına il yönetiminden Çağdaş Kaya’yı destekliyorum" dediği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.