Dolar 32,4313
%-0.05
Euro 34,8173
%0.28
Altın 2.479,580
%0.7
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ösen’den CHP’nin İzmir iktidarına AK Parti benzetmesi

Ösen’den CHP’nin İzmir iktidarına AK Parti benzetmesi

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Ösen Kaya, İzmirlilerin Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminden memnuniyetsiz olduğunu ifade etti. Başkan Ösen CHP’nin İzmir iktidarını AK Parti’nin 19 yıllık ülke iktidarına benzetti ve “Genel olarak ülkenin şu anki iktidarının uzun süre iktidar olmasından kaynaklı yaşanan sıkıntıların İzmir’de de yaşandığını düşünüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2021 - 13:11

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanlığı binası açılışı bugün Parti Kurucu Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Başkanlık binasının resmi açılışı öncesinde gerçekleştirilen toplantıda DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Ösen Kaya ve Babacan, basın mensuplarının İzmir ve ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladılar.

İzmir özelinde sorulara yanıt veren İl Başkanı Ösen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir’deki CHP yönetimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BUNU GERÇEKLEŞTİRECEK KAYNAKLARININ VE EKİBİNİN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

CHP’nin İzmir’deki istikrarlı iktidarı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iki yılını değerlendiren Başkan Ösen, CHP’nin İzmir’deki iktidarıyla AK Parti’nin Türkiye’deki iktidarını benzetti ve “Genel olarak ülkenin şu anki iktidarının uzun süre iktidar olmasından kaynaklı yaşanan sıkıntıların İzmir’de de yaşandığını düşünüyoruz. Son anketlere bakarsak İzmirlilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik en önemli sıkıntılarından birinin belediyenin hantal olması ve kadrolaşmayı söylüyorlar. Bunu dışında genel olarak Tunç Başkanın son iki yıllık performansına gelirsek… Kendisinin Akdeniz’in Yıldızı İzmir vizyonunu olumlu bulmakla beraber kadro olarak ve strateji olarak bunu gerçekleştirecek kaynaklarının ve ekibinin olmadığını düşünüyoruz” dedi.

MENEMEN VE TORBALI YORUMU

İzmir siyasetinin en tartışmalı konularından olan Menemen ve Torbalı sürecini de değerlendiren Başkan Ösen, ilçelerde yaşananların halkın iradesine ket vurmak olduğunu ifade ederken mevcut iktidarın demokrasi anlayışının da mikro örnekleri olduğunu belirterek, “Torbalı ve Menemen özelindeki sonuca Urla’yı da eklemek lazım. Ne yazık ki İzmir’de seçimle kazanılamayan ilçelerin daha sonra başka yöntemlerle kayyumlarla ya da belediye meclisindeki transferlerle alındığını görmek aslında iktidar partisinin demokrasiye olan inancının ne kadar olduğunu da çok net gösteren bir şey. Bu açıdan bizim duruşumuz şu veya bu partiyle anılmaktan daha çok ilkesel ve demokrasiye olan inancımızın verdiği bir duruştur.  Sonuçta İzmir halkı oy vererek seçtiği bir belediye başkanı var ise onun o veya bu şekilde görevden alınarak ya da vefatla iktidar değiştirmek için malzeme olarak kullanılmasının açıkçası Türkiye’nin geldiği siyasal iklimin iyice kutuplaştığı ve seviyesinin düştüğünün göstergesi olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.