Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş’i AK Parti’den almayı başaran Hamdi Halis: Verdikleri oy yabana gitmeyecek

Ödemiş’i AK Parti’den almayı başaran Hamdi Halis: Verdikleri oy yabana gitmeyecek

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş’i yeniden CHP saflarına katmanın huzur ve mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, belediye meclis üyeliği görevi yerine ilçe başkanlığını tercih edeceğini ve Ödemişli’ye dokunan yönetim anlayışını sergileyeceklerini söyledi. İlçe başkanı Halis, “Ödemişliler bize güvensin, verdikleri oy yabana gitmeyecek” dedi. Öte yandan kongre öncesi belediye meclis üyeliğine mi devam edeceksiniz yoksa ilçe başkanlığını tercih edeceksiniz sorusuna Halis, "İlçe başkanlığı da belediye meclis üyeliği de bir onur. Bunlardan  birini terk etmem gerekiyor. İlçe başkanlığı elli artı bir diyebilirim." yanıtını verdi. Ödemiş İlçe Başkanı Halis'ten kongre öncesi mesaj

  • Ege Postası
  • 01.12.2019 - 15:27

EGEPOSTASI-TV 35 ekranlarının konuğu olan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş’in AK Parti’den alınması sürecinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Delege seçimleri ve projelerini paylaşan CHP’li Ödemiş İlçe Başkanı Halis, “Biz Ödemiş’te yerelde bir başarı elde ettik. Bu başarıyı genel seçimlere de taşımak istiyoruz.  Tüm Ödemişlilerin katkısına ihtiyacımız var.  Ödemiş ve Ödemişliye dokunan bir yönetim anlayışı sergileyin, tekrar CHP’nin başarısı için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Delege seçimlerini tamamladıklarını farklı renklerde listelerin çıkmasını demokrasinin bir gereği olarak gördüğünü belirten CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, “Partimizin bu süreçteki ağırlığından dolayı delege olmak isteyen partili sayısında artış vardı. Bazı mahallelerde beldelerde o beldelerde yaşayanlara delege seçimlerini bıraktık. Delege olmak isteyen arkadaşlarımızdan oluşacak anahtar listeyi siz belirleyin dedim. Onlar da sahiplendi. İki yıllık görev süreçleri var. İki yıl sonra delege seçimleri tekrarlanacak. Önümüzdeki süreçte de delege olmayan arkadaşların delege olacağına inanıyorum” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

26 yıllık eğitimciyim. 11 Kasım’da delege seçimlerine başladık. 6 ekip kurdum. Her bir ekip kendi içerisinde mahallelerde görev dağılımı yaptık. Dört ekip her gün sahadaydı. Bir ekip bir gün sonraya hazırlık yaptı. Bir başka ekip de beşinci ekiple arasındaki koordinasyonu sağladı. Sorunsuz bir süreç yaşadık. Yönetim kurulu üyelerimizin tamamına teşekkür ediyorum, partimize verdikleri katkıdan dolayı. Onlarla gurur duyuyorum. Her arkadaşımız sorumluluğunun bilincinde davrandı. En ufak bir şikayet almadan bu süreci çok iyi idare ettik. Başarılı bir süreci yönetim olarak atlatmış olduk. Kadın ve genç ağırlıklı politikamızda kısmen başarılı olduk.

KADIN DELEGE SAYISINI 49’A ÇIKARDIK AMA…

Toplam delege sayımız 397, bir doğal delegemiz var. İlçe başkanımız Mehmet Eriş. Bu 397 delegeden 245’i ilk defa delege oldu. 152 arkadaşımız da eski delegeliklerini devam ettiriyor. Genç 30 yaş altı delege sayımız 4’ten 29’a yükseldi. 26’sı erkek, 3’ü kadın arkadaşımız. Bir önceki seçime göre delege seçimlerinde 8 kadın arkadaşımız vardı, bu sayı da 49’a çıktı. Ben de bu sayıyı yeterli bulmuyorum. Ama 8’den 49’a yükseltebildik, yeterli değil.  

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DE DELEGE OLMAYAN ARKADAŞLAR DELEGE OLABİLECEK…

Partimizin bu süreçteki ağırlığından dolayı delege olmak isteyen partili sayısında artış vardı. Bazı mahallelerde beldelerde o beldelerde yaşayanlara delege seçimlerini bıraktık. Delege olmak isteyen arkadaşlarımızdan oluşacak anahtar listeyi siz belirleyin dedim. Onlar da sahiplendi. İki yıllık görev süreçleri var. İki yıl sonra delege seçimleri tekrarlanacak. Önümüzdeki süreçte de delege olmayan arkadaşların delege olacağına inanıyorum. Olayı sadece delegelikle ölçmeyelim. Ben de parti üyesiyim, emekli olduktan sonra kayıt olmuştum. 3 bin 96 üyemiz bizim onurumuzdur. Ne kadar üye arttırdığımızla ilgili konuşmamız lazım. Ki üye sayımız hızla artıyor. Demek ki doğru yerde duruyoruz, doğru siyaset yapıyoruz. Delege seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUM ÇÜNKÜ…

Birbirini tanımayan yönetim kurulu üyelerimiz vardı. Gençlik ve kadın kollarını oluşturduk. O süreçte partimize gelmeyen, kırgınlık yaşayanların bizzat yanına gidip, ikna edip, gönüllerini alarak tekrar seçim sürecinin içine aldık. O süreçte yalın bir biçimde biz Ödemiş’te yereli almak istiyoruz, Atatürk ve Cumhuriyet sevdasında olan her insanın bizimle beraber olması gerektiğini anlattık. Başkanımız Mehmet Eriş’in siyasi birikimi ve donanımıyla kendi aramızdaki kırgınlıkları atmayı başardık. Tüm Ödemiş gerçekten bizi kucakladı. Ve seçimlerde yeniden Ödemiş’i aldık ve CHP’nin almasını sağladık. Çok mutlu ve huzurluyum. Tüm arkadaşların katkısıyla başardık. Kısa süreli başkanlık döneminde böyle bir başarıyı yakalamak benim için de onur.

BİZE KARŞI KARA PROPAGANDA DA YAPILDI ANCAK…

Seçim sürecinde iki önemli miting yaptık. Birincisi büyükşehir belediye başkanımız Sayın Tunç Soyer’in katılımıyla oldu. Diğeri de Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla oldu. Her iki mitinge geri dönüşler çok olumlu olduk. Elimizden geleni yaptık biz de.  Meclis üyeleri içinde terör örgütü üyelerinin yakını var gibi kara propaganda yapıldı. Bunlara karşı biraz zorlandık. Kendimizden eminiz ama açıklamakta zorlanıyorsunuz. Vatandaşta karşılığı olmadı. Ben bu tür bir  siyasetin içinde olmak istemiyorum. Meclis üyesiyim aynı zamanda. Grup başkanıyım. Tüm siyasi partilerin grup başkanları ve meclis üyeleriyle teröre karşı hayır metnini ortak bir şekilde hazırladık.

KEŞKE ÜÇÜNCÜ LİSTE DE ÇIKSAYDI DEDİM VE…

Bu süreçte hep bizimle beraber oldular. Biz mavi listeyle yarıştık. Bazı arkadaşlarımız beyaz liste ile yarıştı. Onların bu listeleri çıkarması bizi memnun etti. Keşke üçüncü liste de çıksaydı dedim. Demokrasi sadece benim dediğim doğrudur, tek söz söyleyen olayım değildir. Biz en iyisini yapıyoruz iddiasında değiliz ama başka arkadaşların biz de varız demesi ne güzel. Biz anahtar listeyle çıkıyoruz. Bizim listemizin altına kendi adınızı da yazabilirsiniz dedik. Karşı listedeki arkadaşlarla çay-kahve içiyoruz. Beyaz şu, mavi şu kadar oy aldı, kazanan partimizdir dedik. Bundan sonra da böyle davranacağız. Delege seçilmek üst zümre olmak değildir. Biz Ödemiş’te yerelde bir başarı elde ettik. Bu başarıyı genel seçimlere de taşımak istiyoruz.  Tüm Ödemişlilerin katkısına ihtiyacımız var.  Ödemiş ve Ödemişli’ye dokunan bir yönetim anlayışı sergileyip, tekrar CHP’nin başarısı için mücadele edeceğiz.

İL BAŞKANLIĞIMIZLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIK

İl başkanımız sayın Deniz Yücel’e teşekkür etmek istiyorum. Yönetim kurulu üyelerimiz de sürekli bizimle beraber oldu. İl başkanlığımızla uyum içinde çalıştık. Süreçte katkıları çok fazla oldu. Siyaset zaten kadro işidir. İlin ilçenin her bir mahallenin duruşu çok önemli. Bu bir takım oyunu, kadro işi. Delege seçimlerinde de hangi liste olursa olsun hepsini kucaklıyoruz. Siyaseti hep beraber yapıyoruz. Şahsıma darılan, kırdıklarım olmuştur mutlaka. İşin doğasında var. Önümüzdeki süreçte kongremiz var, ondan sonraki süreçte partimizin daha da güçlenmesi için neler yapmamız gerektiği üzerinde yoğunlaşacağız.

İL YÖNETİMİNDE KÜÇÜK MENDERES’TEN BİR YETKİLİ OLMASINI DA ….

İzmir’den Ödemiş’e cumartesi pazarımız nedeniyle oldukça misafir ağırlıyoruz. Ödemiş’te siyaset konusunda bu işe zaman ayırabilecek arkadaşlarımızın olduğunu düşünüyorum. Uygun görürlerse bazı arkadaşlarımızın il siyasetinde de yer almalarının İzmir’e de katkısı olacağını düşünüyorum. İl yönetiminde Küçük Menderes’ten de bir temsilci olmasını çok istiyorum. Ödemiş, Tire, Beydağ var bölgede. Ödemiş nüfus fazlalığıyla bir abi konumunda..

İLÇE BAŞKANLIĞI TERCİHİM YÜZDE 50 ARTI BİR..

Parti üyeliği de benim için onur. İlçe başkanlığı da belediye meclis üyeliği de bir onur. Bunlardan  birini terk etmem gerekiyor.  Delege seçimlerinin tamamlanmasını bekliyoruz demiştim. Beraber yol aldığımız arkadaşlarımız var. Bundan sonra belediye meclis üyeliğinde devam etmesinde daha fazla katkı olur derlerse oraya devam ederiz. Hamdi Halis ne der denirse, yüzde 50 yüzde 50 diyelim. Ben ilçe başkanlığı elli artı bir diyebilirim.

ÖDEMİŞ TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK HOLLANDA’SI

İşsizlik temel sorun. Her gün ciddi iş talebiyle karşılaşıyoruz. Belediye olarak bunun tamamını karşılamamız çok zor. Ödemiş’in en ciddi sorunu işsizlik. Ödemiş aslında bir tarım kenti. Tarım ve hayvancılıkta ise maliyet girdileri çok yüksek. Patates üreticisi de süs bitkileri üreticisi de ciddi sıkıntıda. Işık mahallesinde lavanta dikimiyle alternatif ürün üretiyoruz. Ödemiş’te alım  garantili ürün alımı yapacağız. Bunlar zaman içerisinde hayata geçireceğimiz projeler. Bozdağlar’da altın arama mücadelesi vermiştik. Dünyanın sayılı 3 ovasından biriyiz. Koruma altında olmalıyız. Buranın ömrünü kısaltacak projelerden uzak durmalıyız. Türkiye’nin küçük Hollanda’sı diyebiliriz. Ciddi sayıda büyük ve küçük baş hayvan üreticisi var. Burada Ege Üniversitesi’nin neden bir veteriner fakültesi yok.

Ödemiş Belediyesi olarak iki önemli şeyi sonuçlandırdık. Kemer ile Bozdağ arasındaki yol sıkıntılıydı. Başkanımızın gayretleriyle sonlandırıldı. Köseler ve üzümlü arasındaki yol da aynı şekilde sıkıntılıydı. O yollar açıldı. Bu iki yolun açılması ilçemizdeki önemli işlerden birisiydi. Sulama suyu önemliydi. Onu da hayata geçirdik. Çalışan kadınlarımızın çocuklarının bakımı için Çarşamba günü gündüz çocuk bakımevi açıyoruz. Biogaz tesisi de yakın zamanda hizmete girecek. Elimizde sihirli değnek yok ama ilçemize dokunmak adına güzel projelerin içindeyiz. Ödemişliler bize güvensin, verdikleri oy yabana gitmeyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.