Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçede disiplin krizinde yeni perde!

O ilçede disiplin krizinde yeni perde!

CHP Gaziemir’de sular durulmuyor. Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu’nun Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya muhalif olan 10 meclis üyesinin disipline sevki için dilekçe vermesinin ardından 10 ismin de Başkan Arda ile birlikte hareket eden 6 ismin disipline sevki için CHP İzmir İl Başkanlığı’na dilekçe verdiği öğrenildi. 6 ismin ifade vermek üzere İl Başkanlığı’na çağrıldığı ancak ifade vermeye gitmedikleri öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2021 - 13:54

EGEPOSTASI- CHP Gaziemir’de, ilçe başkanlığı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Arda’ya yakın meclis üyesi isimler ile Arda’ya muhalif meclis üyeleri arasındaki gerilim artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda denetim komisyonu seçimiyle patlak veren krizin ardından Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu, Arda’ya muhalif olan 10 ismin disipline sevk edilmesi için “grup kararına uymadıkları” gerekçesiyle CHP İzmir İl Başkanlığı’na dilekçe vermişti.

İl Başkanlığı’nın başvuruyu reddetmesinin üzerine Derinsu, dilekçeyi Genel Merkez’e sunmuştu.

Öte yandan, ilçedeki disiplin geriliminde yeni bir gelişme yaşandı. Başkan Arda’ya muhalif olarak görülen 10 ismin Başkan Arda’yla birlikte hareket ettiği söylenen 6 meclis üyesinin disipline sevk edilmesi için İl Başkanlığı’na dilekçe verdiği öğrenildi. 

Verilen dilekçede, 6 ismin disipline sevki talebine gerekçe olarak ise denetim komisyonu seçimlerinin ardından olayın bazı basın kuruluşlarınca “kavga” olarak lanse edilmesi ve 6 ismin bu haberi paylaşmasını gösterdikleri olduğu ifade edildi.  

Edinilen bilgilere göre; İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta olayı araştırması için il başkan yardımcılarından oluşan bir komisyon kurdu. 6 isimin komisyonca ifade vermek üzere çağrıldığı ancak ifade vermeye gitmedikleri öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.