Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nalbantoğlu’ndan İZBETON iddialarına sert yanıt: Tamperli toplantılar  güvenli değil

Nalbantoğlu’ndan İZBETON iddialarına sert yanıt: Tamperli toplantılar güvenli değil

AK Parti İzmir geçtiğimiz günlerde yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde, İZBETON'un borçları için CHP’li bir milletvekilinin bürosunda pazarlık yapıldığını ileri sürdü. Konuya tepki gösteren CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, “Tamperli toplantılar güvenli değildir. Tamperli toplantılarda elde ettikleri bilgilerle iftara atmak öyle kolay değildir. Onun için herkes ayağını denk alacak. Genel siyasetle alakalı benzetmeler yapmak istemiyorum ama kimin ne olduğunu herkes biliyor. İZBETON’un görevleri belli onu da layıkıyla yapıyor. Hem de kısıtlı olanaklarıyla yapıyor. O iftiranın atıldığı gün konu İZBETON’un borçlanma yetkisiydi karar oy birliğiyle geçti” dedi. Nalbantoğlu ayrıca İZBETON iddilarının yargıya taşındığını belirtti ve “Hesabını verecekler” diye konuştu

  • Ege Postası
  • 24.06.2021 - 19:13

EGEPOSTASI- TR35 ekranlarında Mehmet Ali Deniz’in sunduğu Kent ve Siyaset programının bu haftaki konuğu CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu oldu.

Nalbantoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yarın açılacak olan 4 proje nedeniyle İzmir’e gelecek olmasını, AK Parti’nin trafik sorunu ve İZBETON iddialarını ve erken seçime dair konuları TR35’e değerlendirdi.

Nalbantoğlu, AK Parti İzmir İl teşkilatının trafik konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ‘hizmetsizlikle’ eleştirmesine şöyle yanıt verdi: “ Sadece eleştirmek için eleştirmemek lazım. Şöyle bir şey duydum, bütün toplu taşımalarda 100 kontör basılıyorsa pandemiyle birlikte bu sayı 50’ye indi. Bu insanlar nerde? Eve kapanmadı ya. Özel arabasıyla trafiğe çıktı ve bu doğrultuda özel araç kullanımı arttı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN HER NOKTASINA DOKUNMAK ZORUNDA”

Nalbantoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın İzmir’ e gelip 4 proje açılışını değerlendirmesine ilişkin konuştu. Nalbantoğlu, CHP’nin baş şehrinin İzmir olduğunu belirtti ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenli aralıklarla İzmir ziyaretinde bulunmasını şu sözlerle ifade etti: “CHP’nin İzmir örgütünde politika yapan ve İzmir’de yaşayan bir CHP’li olarak tabii ki genel başkanımızın daha sıklaşmasını beklediğimiz ziyaretlerini bekliyoruz. Türkiye’nin başkenti Ankara’dır. CHP’nin baş şehiri ise İzmir’dir. Bu gerçekten hareketle genel başkanımızın, İzmir milletvekili olması sıfatıyla İzmir’e gereken önemi göstermektedir. Son dönemlerde programlarını yaparken sayın genel başkan, sadece İzmir için her yerde programı bir gün yapıyor. Çünkü Türkiye’nin her yerine gitmek, her noktasına dokunmak zorunda. Ödemiş’te İzmir in güneyindeki katı atık sorununu kökünden çözecek olan Ödemiş, Beydağ, Kiraz gibi bölgelerin katı atık sorununu toptan çözecek olan belki de ülkemizin en büyük katı atık tesislerinden biri olan tesisimizi yarın inşallah genel başkanımız açacak. Bu tesis 71 bin metrekare üzerine kuruldu ve 350 milyon liraya maal oldu. Bu tür tesislerin, taşıması gereken teknik özelliklerin hepsini taşıyor. Çok güzel bir katı atık tesisimiz İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından taçlandırıldı. İzmir’in Güney’inin, katı atık sorununu çözeceği gibi kendi enerjini de üretecek.

Büyükşehir belediyemizde, kent belediyelerinde ulaşımı daha da dengeli hale çevirmek konusunda her zaman otobüs alımları ve benzeri çalışmalar yürütülüyordu fakat bu tek seferde alınan en büyük otobüs flosu. Yarın genel başkanımızın da katılımıyla 364 tane otobüsü yarın sefere alacağız. Bunlar sonuçta yapılabilir . Ama bunlar gerçekte kentin yararına nasıl getirdiğiniz çok önemli. Bu otobüsler 60 ay vadede ödenecek. Fiyatı belli 570 milyona alındı. 364 tane otobüs. Bu otobüsleri Devlet Malzeme Ofisinden alsanız peşin fiyatı 762 milyon lira.

Aşık Veysel Reenkarnasyon alanına yarı olimpik yüzme havuzu açılacak. Burada yüzme havuzundan öte bir durum var. Hem engelli dostu hem de çevre dostu bir havuz. Engelli vatandaşlarımızın da buradan yararlanama durumu var. Tunç başkanının seçim çalışmaları sırasında sıkça dile getirdiği bir vurgu vardı araka sıradakiler. İzmir’imizin denizleri, plajları var evet ama bu imkanları sıkça kullanamayan büyük bir nüfusa sahibiz. Arka sıradakilerin hem sporuna katkı sağlayacak hem de serinleme ve benzeri ihtiyaçlarına da katkı koyacak.

İzmir Tarımı Geliştirme( İZTAM) farklı noktalarda, Bergama’da, Ödemiş tarafından ‘ Farklı bir tarım mümkündür’ sloganıyla Tunç başkan çok önemli çalışmalar yaptı. Gerek hayvancılıkla ilgili gerekse sulama, yaklaşan kuraklık tesissine dikkat çekerek farklı farklı çalışmaları gündeme getirdi. Bu Tarımı Geliştirme Merkezi apayrı bir proje. Katı atık tesisi ne kadar bir vizyon projesiyle İZTAM da onun gibi vizyon projesi. Herhangi bir merkez değil. Tarımın durumu ortada tarımın gelişmesi daha da iyi hale gelmesi, tarımla uğraşan yurttaşlarımızın hayat standardının yükselmesi konusunda bu ülkede bir şey yapılmıyor. O yüzden diğer güncel sorunlar ne kadar önemliyse tarım da, tarımla uğraşan insanların yaşam standartları da o kadar önemli. Yarın yapacağımız açılışlarla güzel çalışmalar elde edeceğimizi göreceğiz” dedi.

“PANDEMİYLE TRAFİKTE ÖZEL ARAÇ SAYISI ARTTI”

AK Parti İzmir teşkilatı Tunç Soyer’i özelikle trafik konusunda ‘hürmetsizlikle’ eleştiriyor. AK Parti2nin bu eleştirilerine ilişkin konuşan Nalbantoğlu, “Tunç başkan, İzmir deki ulaşımın çözülmesi konusunda söz verdi adım adım yapıyor. Geldiği zaman yüzde 40 seviyelerine gelmiş olan Narlıdere metrosu vardı. Bu metronun 2022 yılı ekiminde bitmesi ön gürlüyordu. Bugün bu metro yapımı yüzde 70’lere geldi. 2022 ekiminde Narlıdere metrosu açılacak. Buca metrosunu planlamıştı. Geçtiğimiz günlerde başvurular başladı onun da ihalesi yapılacak. Kazma vurulacak. Çiğli tramvay çalışmaları başlatıldı. Şuna hak veriyorum, muhalefet muhalefet edecek. Bizim yaptığımız işi kimse beğenmek zorunda değil. Ama yaptıklarımızı da görmemezlikten gelmeyecek. Siz şunu şunu yaptınız ama diyip istediğini söyleme hakkına sahip. Fakat durum öyle değil. Tabii ki eleştirecek ama bunu nezaket çerçevesinde yapacak. Sadece eleştirmek için eleştirmemek lazım. Şöyle bir şey duydum, bütün toplu taşımalarda 100 kontör basılıyorsa pandemiyle birlikte bu sayı 50’ye indi. Bu insanlar nerde? Eve kapanmadı ya. Özel arabasıyla trafiğe çıktı ve bu doğrultuda özel araç kullanımı arttı” dedi.

“HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI”

Geçtiğimiz büyükşehir belediye meclisinde, AK Parti İZBETON'un borçları için CHP’li bir milletvekilinin bürosunda pazarlık yapıldığı iddiasında bulunmuştu. İddialara yanıt veren Nalbantoğlu, Eleştirebilirsin İZBETON çalışmaları daha da artmalı, çalışma saatleri artmalı bunları söyleyebilirsin. Ama onu söylüyorsan bu iftira. Bildiğim kadarıyla bu konuya ilişkin arkadaşlar, bu iftirayı yapanları mahkemeye verdiler hukuki süreç başlatıldı. Hesabını verecekler. Öyle söyledim gittim diye bir şey yok. İspat edecekler. Bu durum iftiraysa ki yüzde 100 iftira. İftira atmanın da yasalarımıza göre ayrı bir suçu var. Bu duruma bir şey eklemek istiyorum, arkadaşlarım beni dinliyorsa, lütfen bu söylediklerime kulak versin. Tamperli toplantılar güvenli değildir. Tamperli toplantılarda elde ettikleri bilgilerle iftara atmak öyle kolay değildir. Onun için herkes ayağını denk alacak. Genel siyasetle alakalı benzetmeler yapmak istemiyorum ama kimin ne olduğunu herkes biliyor. İZBETON’un görevleri belli onu da layıkıyla yapıyor. Hem de kısıtlı olanaklarıyla yapıyor. Bu çalışmayı desteklemek ve bu çalışmayı iftira atmadan eleştirmek gerek. İZBETON her işi yapıyor bunun denetlendiği alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisidir. O arkadaşlarda oradalar. Bir iftira varsa, gider savcılıkta hesabını verirsin. O iftiranın atıldığın gün konu İZBETON’un borçlanma yetkisiydi karar oy birliğiyle geçti. Doğru yapıldı. CHP’lilere bu tür şeyler yakışmaz. Böyle işlerin yakışacağı bazı insanlar var” diye konuştu.

“İKTİDARDAN GİDECEKLER”

Olası bir erken seçimde İzmir tulum çıkarır mı sorunu yanıtlayan Nalbantoğlu, “Bu hiçbir parti için söz konusu olamaz. Tulumdan kastınız İzmir’deki 26 milletvekilinin 26’sını da kazanmaksa bu seçim sisteminde böyle bir şey mümkün değil. Kişisel olarak çok isterim ama. CHP bugün bulunduğu noktada İzmir’de ve Türkiye’de bulunduğu noktalarda sonuçlar almak zorundadır. CHP bu durumda iktidara mecburdur. Bunu yapamazsak bize gerecekten yuh olsun. Bir insanın yüzde 80’ni yoksulluk sınırında olur mu ? Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye’nin ekonomik olarak, sosyal olarak normalleşmesi lazım: Bunu yapacak olan da yurttaşların tabii ki yurttaşların kullanacağı oy.

Muhalefet cephesi olarak bizi ilgilendiren olay şudur yeni kurulan partiler, hangi ittifakın içinde yer alacaklar hangi ittifaka katılacaklar. Hangi ittifakın daha da büyümesi konusunda irade sergileyecekler. Ben Millet ittifakının, AK Parti ve MHP dışındaki yeni kurulan partiler dahil olmak üzere aşağı yukarı tamamının Millet İttifakının içinde olduğu, var olan durumdan hoşnut olmadığı, bu yapının bu düzenin Bu çarpık düzenin görüş ifade ettiğini düşünüyorum. Tabii ki iddia ortaya koyan herkes yeni kurulan partililerin genel başkanları, taraftarları herkes parti iktidardan gelir. Partinin tek bir hedefi vardır. Önümüzdeki seçim dönemini şöyle değerlendirmek daha doğru olur. Türkiye’nin her alanda restorasyona ihtiyacı olduğu gibi siyasi anlamada da restorasyona ihtiyacı lazım. Seçimi ne zaman yaparlarsa yapsınlar o seçim sonucunda iktidardan gidecekler. O millet ittifakıyla başlayacak olan süreç parlamenter sitemi yeniden eski işlevine kavuşacak. Ama bugün öyle bir ortam yok. Ama inatla tekrar etmek isterim ki bu ülkenin tek ihtiyacı olan şey siyasi bir resterasyon. Ama bu niyetin iktidar olması lazım. Bu niyette, Başta CHP’nin çektiği Millet İttifakıdır. Umarım bu ittifak daha güçlenecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.