Dolar 32,5239
%-0.07
Euro 34,8144
%-0.15
Altın 2.423,210
%-0.28
Bist-100 9.738,00
%0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nalbantoğlu o ayrıntıya dikkat çekti: ‘Torbalı firesi’nde flaş saat detayı

Nalbantoğlu o ayrıntıya dikkat çekti: ‘Torbalı firesi’nde flaş saat detayı

Cumhuriyet Halka Partisi(CHP) Parti Meclis (PM) üyesi Rıfat Nalbantoğlu, dün gerçekleştirilen Torbalı Belediye Başkanı seçimin ardından partisinden istifa ettiğini ve AK Parti’ye geçtiğini duyuran CHP eski meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ın istifasına ilişkin flaş bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. Akbıyık’ın seçimden önce AK Parti’ye geçtiğini ifade eden Nalbantoğlu, rozet takma merasimindeki saat ayrıntısına dikkat çekti ve “Servis edilen fotoğrafta, bu arkadaşımızın CHP’den istifa edip AKP’ye katılmasının rozetinin takıldığı an. Bu bizim bildiğimiz seçim gününün akşamında oldu. Ama fotoğrafın saatinde 10.45 görülüyor. Yani o seçime gelmeden önce o arkadaş AKP’ye katılmış. Fotoğraf AKP ilçe binasında çekilmiş Her şeye ayar vermişler de akreple yelkovana ayar verememişler” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.04.2021 - 18:43

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halka Partisi(CHP) Parti Meclis (PM) üyesi Rıfat Nalbantoğlu, TV35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programında Mehmet Ali Deniz’in sorularını yanıtladı.

Nalbantoğlu, dün gerçekleştirilen Torbalı Belediye Başkanı seçiminin ardından, eski CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ın CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçmesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ardından, Torbalı Belediye Meclisi, dün yeni belediye başkanını seçmek için olağanüstü toplanmıştı.

CHP’den Mithat Tekin’in, Cumhur İttifakı’ndan da Özgür Erman Çağlar’ın başkanlık için yarıştığı seçimde, Tekin, 3. Tur oylamada toplam oyların salt çoğunluğunu alarak başkanlık koltuğuna oturan isim olmuşu. 

18 CHP’li meclis üyesinin bulunduğu seçimde Tekin’e 17 oy çıkmış ve bunun ardından ‘fire’ konusu yeniden gündeme gelmişti. 

Seçimin hemen ardından ise CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık, yayımladığı manifestoyla CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçtiğini duyurmuştu.

“HER ŞEYE AYAR VERMİŞLER DE AKREPLE YELKOVANA AYAR VEREMEMİŞLER”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nalbantoğlu, Akbıyık’ın rozet merasiminde çekilen fotoğrafta ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti ve “Haksızlık etmek istemiyorum ama benim çok inandığım ve zaman zaman da kullandığım bir cümle vardır. Bir, kendisini ve çevresini patlatmaya karar vermiş intihar bombacısıyla ihanete karar vermiş bir siyasetçiyi durdurmak kolay iş değildir. Maalesef bu ülkenin koşulları, çok düzgün çok iyi niyetli insanları da bazen bozabiliyor. Bazı şeylere aldanabiliyorlar. Bir yola çıkılmış. Bir parti sizi aday göstermiş. Arkadaş manifesto gibi bir şey yayınlayarak partisinden istida eti ve AK Parti’ye geçti. Herkes haddini bilecek. O manifestoda beraber politika yaptığı, yol yürüdüğü insanlara aklı sıra bir de ders veriyor. Servis edilen fotoğrafta, bu arkadaşımızın CHP’den istifa edip AKP’ye katılmasının rozetinin takıldığı an. Bu bizim bildiğimiz seçim gününün akşamında oldu. Ama fotoğrafın saatinde 10.45 görülüyor. Yani o seçime gelmeden önce o arkadaş AKP’ye katılmış. Fotoğraf AKP ilçe binasında çekilmiş Her şeye ayar vermişler de akreple yelkovana ayar verememişler. Bir defa insanlara ahlak dersi verirken rozet takıldıktan sonra rozeti çıkartıp CHP’nin grubuna katılmayacaksın. O arkadaş o gün saat 13.00’te başlayan grup toplantısına CHP üyesi olarak katıldı. Oysa 2 saat 15 dakikadır AKP üyesi. Neden AKP’ye katıldın diyen yok. Katıldın diyelim. O zaman grup toplantısına CHP üyesiymiş gibi katılma. Hadi bunu da yapmadın. Seçimden sonra manifesto yayınlama Kimse bunları yemez” dedi.

“BU DURUMUN İSTİSNA OLARAK KALMASINI DİLİYORUM”

Yapılan hareketin öncelikle merhum başkan İsmail Uygur ardından da Torbalı halkına haksızlık olduğunu söyleyen Nalbantoğlu, siyasette ahlak vurgusu yaparak, “Siyaset önce ahlak ister. Teknik olarak yanlış yapılmış bir işe teknik çözüm bulunur. Ama şu durumun çözümü yok. Ben bu durumun istisna olarak kalmasını diliyorum. Çünkü bu gerçekten hiçbir tabire sığacak bir şey değildir.  Ortada hiçbir şey yoksa İsmail Başkanın hakkı var. Seni adam bilmiş ve listeye adını yazmış Ne olur bir saniye dik durabilsen! 55 bin Torbalılı sana güvenmiş ve oy vermiş. Hadi İsmail’i çizdin. 55 bin kişiyi nasıl çizdin! Böyle bir hayat var mı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.