Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhalefet CHP Bayraklı İlçe Kongresi'nin iptali için itiraz etti

Muhalefet CHP Bayraklı İlçe Kongresi'nin iptali için itiraz etti

CHP İzmir’de geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi'nin yankıları sürüyor. Muhalefet kongrenin iptali için ayrı ayrı ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.

  • Ege Postası
  • 15.03.2022 - 16:30

EGEPOSTASI- CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi'nin iptali için itirazda bulunuldu.

13 Mart Pazar günü Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda yapılan CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi'nde başkanlık için Samed Tekin, Mehmet Yılmaz ve Didem Gültekin yarışmış 369 delegenin oy kullandığı kongrede kazanan 199 oyla Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın desteklediği Didem Gültekin olmuştu.

365 oyun geçerli sayıldığı kongrede Gültekin’in rakipleri Mehmet Yılmaz 102 oy, Samed Tekin ise 64 oy almıştı.

Öte yandan kongrenin iptali için muhalefetin harekete geçtiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; kongreyi kazanan Didem Gültekin'in listesinde CHP tüzüğüne göre yüzde 20 olması gereken gençlik kotasına uyulmadığı belirtilirken, Samed Tekin'i destekleyen delegelerden bazılarının kongrenin iptali için İlçe Seçim Kuruluna itiraz ettikleri ifade edildi.

CHP Tüzüğünün KOTALAR başlıklı 56. maddesine göre; "Merkez yoklaması yoluyla saptanacak milletvekili, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylıklarında, parti meclisi seçiminde, il ve ilçe yönetim kurullarının seçiminde, il kongre delegeleri ve kurultay delegeleri seçimlerinde yüzde otuz üç (%33) cinsiyet ve yüzde yirmi (%20) gençlik kotası uygulanır." diyor.

Ayrıca yine CHP Kongreler Yönetmeliğinin 27. Maddesinin 7. Fıkrası açıkça yüzde 20 gençlik kotası uygulanır ifadesi yer alıyor.

İptale gerekçe olarak ise şu ifadeler yer alıyor;

Eğer seçim çarşaf liste yapılsaydı, eksikler diğer yedek adaylardan tamalanabilirdi. Ancak kongre blok liste yöntemiyle yapıldı. O zaman hem tüzük hem yönetmelik "eksikler tamamlanmaz" der ve seçimin yani kongrenini iptalini gerektirir.

SÖZLEŞMELİ MEMURKEN, PARTİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

İkinci itirazın ise Mehmet Yılmaz ekibi tarafından yapıldığı öğrenilirken, itiraza gerekçe olarak kazanan Didem Gültekin'in Bayraklı Belediyesi'nde sözleşmeli memur olarak görev almaya başladığından itibaren CHP'den istifa etmediği iddia edildi.

İtiraz eden tarafın, Siyasi Partiler Yasası'na göre "memur ya da sözleşmesli memur olarak görev yapan kişinin herhangi bir partiye üyeliği olamaz" maddesini gerekçe göstererek ilçe seçim kuruluna itiraz ettikleri belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.