Dolar 32,5869
%0.35
Euro 34,7287
%-0.01
Altın 2.498,520
%0.56
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milletvekilinin belediye başkanını şikayet etti iddia edilmişti: Polat'tan o iddialara yanıt

Milletvekilinin belediye başkanını şikayet etti iddia edilmişti: Polat'tan o iddialara yanıt

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın CHP’li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un, Yeni Asır gazetesine verdiği bir demeç nedeniyle CHP Genel Merkez’e giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Başkan İduğ’u şikayet ettiği iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2021 - 16:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Urla, Menemen ve Torbalı süreçleriyle birlikte çalkantıların yaşandığı CHP İzmir’de geçtiğimiz günlerde şaşkınlık veren bir olay yaşandı.

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın CHP’li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u, İduğ’un Yeni Asır gazetesine verdiği bir demeç nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şikayet ettiği iddia edildi.

İDUĞ VE POLAT AYRIŞMASI İLÇE KONGRESİNDE BAŞLAMIŞTI

Ocak 2020’de gerçekleştirilen CHP Bornova İlçe Başkanlığı Kongresi’nde daha önce birlikte yol alan ikili arasında ayrışmaların başladığı gündeme gelmişti.

Ertürk Çapın, Gürol Türkmentepe ve Selma Nalbantoğlu’nun yarıştığı kongrede, Mahir Polat ve  kardeşi Ulaş Polat Türkmentepe’yi desteklerken Başkan İduğ ise Ertürk Çapın’ı desteklemişti.
Kongrede, Başkan İduğ’un desteklediği Çapın, kongrede ipi göğüslemişti. Kongreden sonra ‘Polat kardeşler’ ve İduğ arasındaki ayrışma daha da belirginleşmiş ve bir süre sonra Bornova Belediyesi’nde belediye başkan yardımcısı görevini yürüten Ulaş Polat, belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti. 

Bu ayrılık sonrası Bornova kulislerinde Polat kardeşler ile İduğ’un siyaseten yol ayrımına gittikleri konuşulmuştu.

POLAT ŞİKAYET ETTİ, İDUĞ İZAH ETTİ

Bu gelişmelerin ardından, geçtiğimiz günlerde Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un, Yeni Asır Gazetesi’ne verdiği röportaj sonrası CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, gazete küpürleriyle birlikte CHP Genel Merkezi’ne giderek Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u CHP’ye muhalif bir gazeteye demeç vermesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şikayet ettiği iddia edildi.

CHP Genel Merkezi koridorlarında Polat’ın şikayetinin konuşulduğu belirtilirken İduğ’un birkaç gün önce Genel Merkez’de Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek konuyu izah ettiği öğrenildi. Konuyu iki taraftan da dinleyen Kılıçdaroğlu’nun Başkan İduğa’a “Bu tip şikayetleri çok önemsemiyorum. Yaptığınız güzel işler ortada. Lütfen işinize devam edin” dediği iddia edildi.

POLAT’TAN AÇIKLAMA

Öte yandan CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’tan iddialara ilişkin açıklama geldi.

İddiaların ‘itibar suikasti’ amacı taşıdığını ifade eden Polat, “Ben bu partinin YDK üyesiyim. Nerede nasıl konuşulacağını iyi bilirim. Bir belediye başkanını Genel Başkanımıza şikayet edecek bir yapım yok. İddialar tamamamen yanlış ve maksatlıdır. O durum, Bornova’da suların biraz daha bulanmasını isteyen ve benim üzerimden itibar suikasti yapmaya çalışan kişilerin iddiasıdır. Ben neden kendim partilim olan bir belediye başkanını şikayet edeyim! Ben böyle bir konuşma yapmadım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.