Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Kalyoncu'dan Büyükşehir'e 'atık su' ve 'arıtma' çıkışı

MHP'li Kalyoncu'dan Büyükşehir'e 'atık su' ve 'arıtma' çıkışı

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir'deki atık su arıtma tesisleriyle ilgili iddiaları TBMM Gündemi'ne taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verdiği önergenin yanıtlarını sosyal medya hesabından paylaşan Kalyoncu, "Belediye ve İZSU açıklamasından; hem yağmurla gelen suyun atıksu arıtımını engellediği hem de yağmurla gelen bereketin heder edildiği anlaşılmaktadır. Görünen o ki, Belediye ve İZSU yağmur yağınca, atıksuyun kirliliği seyreldi diye sevinmektedir. Boşa geçen her an İzmir'e ihanettir" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2021 - 17:50

EGEPOSTASI - MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Körfezi’ndeki koku ve kirlilik problemlerini Meclis’e taşıdı. Kalyoncu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede “İzmir Körfezinde kirliliğinin önlenmesi çerçevesinde Körfeze giren kanalizasyon atıklarının arıtılmadan bırakılmaması gerekmektedir. Fakat İzmir'de yağmur suyu kanalları ile kanalizasyon kanallarının ayrılması gerçekleştirilmemiş bazı ilçelerde de halen arıtma tesisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Kalyoncu, önergesinde yağmur suları ile kanalizasyonun beraber olduğu kanallar atık su arıtma tesislerine bağlı durumda olup olmadığını ve arıtma tesislerine aktarılmayan suların deşarj edildiği noktaları da sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili aldığı bilgilere Kalyoncu’nun önergesine verilen yanıtta yer verdi. Önergeye verilen yanıtlarda sadece yağmur suyunu toplayan hatların körfez veya derelere deşarj edildiğine yer verildi. Öte yandan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresince ilçe merkezleri ve birçok mahallenin mevcut atıksu arıtma ve paket arıtma tesislerine bağlandığı, atıksuların mevzuatla istenen düzeyde arıtmaya tabi tutulduğu ve bu tesislere uzak konumda olan bazı yerleşim yerinde atıksuların bertarafına ilişkin etüd ve planlama, projelendirme ve yapım çalışmalarının devam ettiği de belirtildi.

Kalyoncu, Bakanlıktan gelen yanıtı sosyal medya hesabından paylaşırken "İzmir'de su ve atıksu yönetimi konusunda sürekli hatırlattığımız bir nokta var: Yağmur suyu kanallarının ayrılması gerekliliği. Belediye ve İZSU açıklamasından; hem yağmurla gelen suyun atıksu arıtımını engellediği hem de yağmurla gelen bereketin heder edildiği anlaşılmaktadır. Görünen o ki, Belediye ve İZSU yağmur yağınca, atıksuyun kirliliği seyreldi diye sevinmektedir. Boşa geçen her an İzmir'e ihanettir" notunu geçti.

Kalyoncu’nun önergesine ilişkin soru ve cevaplar şu şekilde:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.