Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Kalyoncu ‘İzmir selini’ yeniden gündeme taşıdı: Selin sebebi Büyükşehir’in almadığı önlemlerdir

MHP’li Kalyoncu ‘İzmir selini’ yeniden gündeme taşıdı: Selin sebebi Büyükşehir’in almadığı önlemlerdir

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi. İzmir’de altyapı eksikliği olduğuna vurgu yapan kalyoncu, “Selin sebebi sadece İzmir Büyükşehier Belediyesi’nin almadığı önlemlerdir” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.02.2021 - 13:27

EGEPOSTASI- İzmir’de 2 Şubat Salı günü yağan şiddetli sağanak yağış nedeniyle kent genelinde büyük bir felaket yaşanmıştı.

24 saatte metrekareye 126 kilogram suyun düştüğü yağış nedeniyle kent sınırları içerisindeki bütün dereler taşmış, bazı derelerin istinat duvarları yıkılmış, birçok mahallede sel ve su baskınları yaşanmıştı.

Sel felaketinde ayrıca Menderes’te iki vatandaş da hayatını kaybetmişti.

Felaketin ardından muhalefetin eleştiri okları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyes, yaşanan felaketin yalnızca altyapı eksikliğinden kaynaklı olmadığını İzmir’in 100 yıllık sürede yaşadığı en şiddetli yağış olduğunu söylerken muhalefet, yaşanan felaketi altyapı eksikliği ve yağmur sularının depolanma sistemi olmamasına bağlamıştı.

Yaşanan sel felaketine ilişkin bir canlı yayında konuşan MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, bu tarz felaketler yaşanamaması için etkili bir altyapı sistemi kurulması gerektiğini söylerken yağmur suyu ve kanalizasyon atıklarının bazı bölgelerde hala aynı hattan geçtiğinin altını çizdi.

Yağmur sularının depolanması gerektiğini de vurgulayan Kalyoncu şunları söyledi; “Selin sebebi sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin almadığı önlemlerdir. Kemeraltında su baskını oluyor. Bunun sebebi de yine altyapı. 500 metrelik alanda siz bunu direne edemiyorsanız, denize aktaramıyorsanız problem yağmurda değil, sizde. Ne kadar yağarsa yağsın. Mesela bugün yağmur sularıyla kanalizasyonun ayrıldığını söylüyorlar. İzmir’de bu tamamen ayrık değil. Beraber aktığı yerler var. Bunlar arıtma tesislerine yük oluşturuyorlar. Bu da yağan yağmur suyunu depolayabileceğimiz halde depolamadan alıcı ortamlara attığımızı bize gösteriyor. Burada sel olmadan önce İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer bir açıklama yapıyor ve ‘Uykularım kaçıyor’ diyor. Uykularının kaçmasının sebebi, su sıkıntısı. Yeterli suyumuz yok, biz yağmur bekliyoruz. E gelen yağmur felakete neden oluyor. Gelen yağmuru depolayacak sistemlerin oluşturulması gerekiyor. Ne oldu? Biz dedik ki ‘Çatılardan gelen suları depolaytacak alanlar yapın.’ Bu önergeyi MHP ve AK Parti milletvekilleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve bazı belediyelere sundular. Bakanlık ne yaptı? 2 bin metrekareden den büyük alanlarda yapılan konutlarda çatılardan gelen suyu depolayacak alanlar yapılmasını karara bağladı ve mecburi tuttu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.