Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Böncü’den CHP’li Bakan’a ‘Çöp Tesisi’ tepkisi: Halkımızı susturacaklarını zannediyorlar

MHP’li Böncü’den CHP’li Bakan’a ‘Çöp Tesisi’ tepkisi: Halkımızı susturacaklarını zannediyorlar

MHP Menderes İlçe Başkanı Önder Böncü, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın ilçede kurulması planlanan “Katı Atık Bertaraf Tesisine” ilişkin sözlerine tepki gösterdi. CHP yönetiminin halkın görüş ve düşüncelerine saygı duymadığını ifade eden Başkan Böncü, “İlçemize hibe ettikleri 2 otobüs üç beş çöp konteyneri ile halkımızı susturacaklarını zannediyorlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2021 - 13:15

EGEPOSTASI- 2020 yılı Ocak ayında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Menderes’te bir "Katı Atık Bertaraf Tesisi” kurulması konusu gündeme gelmişti

Konuyla iligl bölgede araştırmalar yapılırken gerek bölge halkından gerekse İzmir siyasetinin muhalefeti Cumhur İttifakı’dan tesisin yapılmasına yönelik tepkiler yükselmeye başlamıştı. 

Bölge halkı, ilçeye kurulacak olan tesisin gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyerek tesise karşı olduklarını belirtmişlerdi.

Bir süredir rafa kaldırılan konu, dün CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın katıldığı canlı yayında tesise ilişkin değerlendirmeleriyle yeniden gündeme geldi. Bakan, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın ilçede kurulacak tesise karşı çıkmasının AK Parti ile aynı safta olduğu anlamına geleceğini söylemişti.

CHP’li Bakan'ın sözlerine ilk tepki ise MHP Menderes İlçe Başkanı Önder Böncü’den geldi. Böncü, yaptığı açıklamayla CHP yönetiminin bölge halkının düşüncelerine saygı duymadığını ifade ederken ilçede ilgilenilmesi gereken başka sorunlar olduğuna dikkat çekti.

Başkan Böncü’nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'de yapmayı planladığı “Çöp Tesisi” ile açıklamalarda bulunmuş. Demiş ki; ‘Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'de yaptığı ihale bitirdiği projeye ilçe belediyesi başkanı niye karşı olsun? Bu AKP’lilerle aynı safta demek olur. Ben Mustafa Kayalar'ın iktidar partisiyle yan yana olduğunu sanmıyorum.’

Saygıdeğer Hemşehrilerim;

Ne CHP Milletvekilleri ne de CHP Genel Merkezi, Menderes'de yaşayan, tarım yapan, turizmle ilgilenen, bu memleketin derdiyle dertlenen hiç kimsenin, hatta kendi partilleri hatta belediye başkanları ve meclis üyeleri de dahil olmak üzere görüş ve düşüncelerine saygı duymuyorlar. 

Faşizan bir tavırla oldu bittiye getirdikleri ''Katı Atık Bertaraf Tesisinin'' Menderes'de uygulanmasına karşı çıkan herkesi, başta Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı , meclis üyeleri ve muhtarları Ak Parti'ye destek olmakla suçlayarak konuyu ''Çevre ve Kalkınma Meselesi''nden çıkarıp siyasallaştırarak içini boşaltıyorlar. İlçemize hibe ettikleri 2 otobüs üç beş çöp konteyneri ile halkımızı susturacaklarını zannediyorlar.

BU ARADA İLÇEMİZDEN BİR DE TUNÇ SOYER GELDİ GEÇTİ!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde ilçemizi ziyaret etti. Yaptığı muhtarlar toplantısında, gerek Çöp Tesisi gerekse alamadıkları hizmetler hakkında konuşmak isteyen muhtarlar konuşturulmamış hatta konuşmak isteyen Muhtarlarımız salonu terk etmek zorunda kalmıştır. 
Dolaylı yönden Çöp Tesisine karşı çıkan muhtarın mahallesi, büyükşehirin hizmetlerinden muaf kalır algısı oluşturulmuştur.

Ayrıca 2017 yılında geçmiş dönem Belediye Başkanı Bülent Soylu tarafından İlçemiz Ay-Yıldız Parkı gibi nezih bir mekan içerisinde açılışı yapılan ''Menderes Kadınlar Kulübü'' 2020'de CHP Belediyesi tarafından kapatılmış ve  sıradan bir kafeteryaya dönüştürülmüştür. Daha sonra başka bir binanın altında sıradan bir dükkan kiralanarak sanki bu projeyi ilk defa kendileri açmış gibi ''Kadın Dayanışma Merkezi '' olarak adı değiştirilip Tunç Soyer'e açılışı yaptırılmıştır. 

Olanı kapatıp, adını ve yerini değiştirip ‘Ben buldum! Ben yaptım!' edasıyla gereksiz bir sürü masraf yaparak yeniden açılış yapmak nasıl bir hizmet anlayışıdır? İsraf değil midir? Aldatmaca değil midir?

Tunç Soyer bu trajikomik açılış sonrası sel felaketinin meydana geldiği bölgelerde incelemelerde bulunmuş.

Kaç zaman oldu neyi inceliyorsunuz? Siz önce 2017-2018 yılında ihalesi yapılıp rafa kaldırılan ''Yağmur Suyu Drenaj Hattı'' projesini raftan indirip hayata geçirin ve her yağmur yağdığında meydana gelen can ve mal kaybını önleyin. Halkımızın sorunları ile ilgileniyormuş rollerini bırakın. Sekiz Köşe kasket ve yelekli ceket giyerek halkımızın dertleriyle ilgilenmiş olmuyorsunuz!  Halkçılığınız şekilcilikten ibaret!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.