Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Şahin'den Soyer'e salvolar: 2,5 yıldır hiçbir şey yapmadı!

MHP'li Şahin'den Soyer'e salvolar: 2,5 yıldır hiçbir şey yapmadı!

TR35'te yayınlanan 'Haber 15' programına konuk olan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Gediz Havzası'ndaki inceleme turu ile 'yüzülebilir körfez' vaadini eleştirdi. Şahin, "Gediz’i kirletenler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi de var. Soyer, yüzeceğiz diyen ilk belediye başkanı değil. 2,5 yıldır belediye başkanı, geriye 500 gün kaldı. Ne zaman yapacakmış? İzmir’de 2,5 yıldır kalıcı bir şey yapıldığını gören varsa bana söylesin" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 29.09.2021 - 16:36

EGEPOSTASI – MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, TR35’te yayınlanan Haber Aktif programında Figen Avcıoğlu’nun İzmir ve Türkiye gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

"YURT EYLEMLERİ PROVOKASYON"

Türkiye genelinde yurt ve kiralık ev bulma konusunda sıkıntı yaşayan üniversite öğrencilerinin başlattığı ‘Barınamıyoruz Hareketi’ eylemlerini ‘provokayon’ olarak nitelendiren Şahin, "Eylem yapan öğrencilerin içinde yurt müracaatı yapan yok. Bu bir provokasyon. Eylem yapan öğrencilerin arasında iki tane yurt müracaatı yapan öğrenci var. Onun dışında yurt müracaatı yapan öğrenci yok" dedi.

"VALİLİĞE BAŞVURAN KİMSE AÇIKTA KALMIYOR"

İzmir Valiliği'nin yurt problemiyle yakından ilgilendiğinin altını çizen Şahin, "Ben bugün sabah denedim. Şırnak İdil’den bir öğrenci geldi. İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in kendi sosyal medya hesabından yayınladığı telefon numarasına telefon edip öğrenci gönderdik. Öğrenciyi 15 dakika sonra aradılar. Kalacağı yurdu söylediler ve yurt bulundu. Valimiz de kaç öğrencinin müracaat ettiğini, yer bulduğunu günlük açıklama yapıyor. İzmir Valiliği’ne müracaat eden hiç kimse açıkta bırakılmıyor. Açıkta kalan bir öğrenci varsa hemen Sayın Valimizin verdiği numarayı arasın. 15 dakika sonra onun hangi yurtta kalacağını, nerede barınacağını hemen söyleyecekler. Kimse tereddüt etmesin. Şırnak’tan bir öğrencimiz bir ilçe başkanımızın evinde misafir oldu. Bu sabah da barınacağı yer bulundu. Türkiye’nin her civarından gelen öğrencilerimizi devlete emanet ediyoruz. Başka bir yere emanet edemeyiz. Problem yok demiyoruz. Problem var. Pandemi ve deprem nedeniyle bir ev sıkışıklığı var. Kiralar çok yüksek. Devletin bu geçici çözümünden sonra bunların normale dönüşeceğini düşüyorum ben" ifadelerini kullandı.

"20 SENEDİR 'KÖRFEZ'DE YÜZECEĞİZ' DİYORLAR"

Şahin, geçtiğimiz günlerde  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in gerçekleştirdiği Gediz Havzası Turu ile 'yüzülebilir körfez' vaadine yönelik eleştirilerini de şu sözlerle yorumladı:

Gediz’i kirletenler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi de var. 20 yıldır CHP ‘İzmir halkına Körfez’i temizleyeceğiz ve Körfez’de yüzeceğiz’ diyorlar. Soyer, yüzeceğiz diyen ilk belediye başkanı değil. Biz de 20 senedir bekleye bekleye diyoruz ki ‘Bir gecede yapılacak bir şey değil.’ 2,5 yıldır belediye başkanı, geriye 500 gün kaldı. Ne zaman yapacakmış? Biz de inancımızı kaybetmiş durumdayız.

"SOYER'İN 2,5 YILDIR BİR ŞEY YAPTIĞINI GÖREN VARSA SÖYLESİN"

Soyer'e yönelik eleştirilerine devam eden Şahin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in problemlerini çözmeye yönelik çalışma yaptığını biz görmedik. Trafik problemimiz artarak devam ediyor. Şehirsel problemler artarak devam ediyor. Bir yıl önce depremin hemen ertesinde de konuşuştuk. Bir sürü vaatler vardı. Bir yıl oldu yapılan hiçbir şey yok. İzmir’de 2,5 yıldır kalıcı bir şey yapıldığını gören varsa bana söylesin" diye konuştu. 

EMSAL ARTIŞI'NA DESTEK

Öte yandan Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunç Soyer'e depremzedeler için 'emsal artışı' talimatı vermesi ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin de kararı destekleyeceklerini açıklaması üzerine "İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışma yapsın biz de evet deriz" diye konuştu.

ALİAĞA BELEDİYESİ'NE ÖVGÜ

İzmir'in tek MHP'li belediyesi olan Aliağa Belediyesi ile Başkan Serkan Acar'dan övgüyle bahseden Şahin, "Aliağa Belediye Başkanı ilk defa hastane yapıyor. Belediye köylere doğalgaz götürüyor. Bizzat belediye imkanlarıyla ek bina yapılıyor. Çok değişik çalışmalar yapıyor. Örnek çalışmalar yapıyor. Bunu Tunç Soyer’in de gidip görmesini isterim" dedi.

"ERKEN SEÇİM İSTEMEK BU ÜLKEYE İHANETTİR"

Programın ikinci yarısında Türkiye gündeminde yer alan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, muhalefet partilerinin erken seçime gitme isteğine 'Bu ülkeye ihanettir' şeklinde bir tepki gösterirken, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın ‘Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olmayabilir’ şeklindeki sözlerini de eleştirdi. Şahin,"Hayal etmek parayla değil. Hayal edebilirler. CHP 40 yıldır hayal ediyor ama şükürler olsun milletimiz CHP’nin ne olduğunu, nasıl yöneteceğini biliyor da oy vermiyor. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Dünyanın ve Türkiye’nin sıkıntı geçirdiği bir dönemde adi bırakalım da bir seçim yapalım demek bu ülkeye ihanetten başka bir şey değildir. Cumhur İttifakı’nın adayı belli sayın genel başkanımız devlet bahçeli bir gün önce tarafımız belli olsun yerimiz net olsun diye tarafımızı açıkladı. Bunda tereddütlük bir durum yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.