Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Osmanağaoğlu'nun 'festival' tepkisi sürüyor: Sorgulanmalı ve soruşturulmalıdır

MHP'li Osmanağaoğlu'nun 'festival' tepkisi sürüyor: Sorgulanmalı ve soruşturulmalıdır

MHP İzmir Milletvekili Sn. Tamer Osmanağaoğlu, “Michel Kichka ve Jean Plantureux’un İzmir Mizah Festivaline davet edilmesindeki asıl amacın ortaya çıkarılması, davet edenlerin kimler olduğunun ifşa edilmesi, son güne kadar bu iki ismin davet edildiği programın yapılması için direnen Tunç Soyer ve ekibinin neden böyle bir ısrar içine girdiği sorgulanmalı ve soruşturulmalıdır.” açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 24.12.2020 - 13:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, “İzmir Mizah Festivali” adı altında Türkiye ve İslam Düşmanı karikatüristler Michel Kichka ve Jean Plantureux'un da katılması planlanan 'Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah' adlı oturum iptal edildi.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

İzmir Mizah Festivaline davet edilen ve İslam karşıtlığı ile tanınan iki ismin davet edilmesinin büyük bir resmin küçük parçaları olduğunu iddia eden Osmanağaoğlu; “İzmir Büyükşehir Belediyesinin İslam düşmanı karikatüristleri mizah adı altında toplantılara davet ederek ağırlama gayreti, mücadelesini verdiğimiz değerleri itibarsızlaştırma amacından başka bir amaç taşımadığı gibi İslam üzerine oynanan oyunun da bir parçasıdır. Yaşananlar büyük bir resmin küçük bir parçası olması hasebiyle de önem arz etmektedir. Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve başka bazı Avrupa ülkelerinden, son birkaç ay içerisinde gelen, “İslam’ın reforma tabi tutulması” gibi akla ziyan açıklamaların hemen ardından Tunç Soyer ve yönetiminin İslami değerleri hiçe sayan, Müslümanların hassasiyetlerini bilerek törpülemeye çalışan davranışlar sergilemesi, akıllarınca bu rezil çağrılara cevap vermeleri gözümüzden kaçmamıştır.” dedi.

“İzmir Mizah Festivali” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan, İslam ve Türkiye Düşmanı, barışa hasım Michel Kichka ve Jean Plantureux’un katılımıyla gerçekleşecek olan oturumun iptal edilmesi yerinde bir karardır.” diyen Osmanağaoğlu “Bu oyunun figüranlarından olan Tunç Soyer’in bu hamlesi boşa çıkmıştır. Bu oyunun İzmir ayağı ifşa olmuştur. “İzmir Mizah Festivali” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan, İslam ve Türkiye Düşmanı, barışa hasım Michel Kichka ve Jean Plantureux’un katılımıyla gerçekleşecek olan oturumun iptal edilmesi yerinde bir karardır. Ancak bu isimlerin davet edilmesindeki asıl amacın ortaya çıkarılması, davet edenlerin kimler olduğunun ifşa edilmesi, son güne kadar bu iki ismin davet edildiği programın yapılması için direnen Tunç Soyer ve ekibinin neden böyle bir ısrar içine girdiği sorgulanmalı ve soruşturulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin, düzenlediği İzmir Mizah Festivali adlı etkinliğe, İslam ve Türkiye karşıtı çizimleriyle gündeme gelen Michel Kichka ve Jean Plantureux’u da davet etmesi tepki toplamış ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger programın iptal ettiğini söylemişti.

éMHP POLİTİKALARINI ELEŞTİRMEK HADDİNİZ DEĞİLDİR"

Festivale bir tepki de MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'dan geldi. Kalyoncu yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylık dönemindeki söylemlerini işaret etti.

Kalyoncu, “'Bu program iptal edilmelidir' demiştik. İzmir Mizah Festivali programındaki Türk ve İslam düşmanları ve cinsiyetçi ırkçı tiplerin toplandığı etkinlik iptal edilmiş. Bu haber, İzmir Valisi'nin sosyal medya paylaşımından kamuoyuna duyuruldu. Soyer için, bu göreve aday olduğu günden beri, 'İzmir böyle bir başkanı hak etmiyor' diyoruz. Terör sevici, HDP yancısı, Kıbrıs’ta Rumcu ve milletimizin her türlü değerine karşı bu şahıs, mizah maskesiyle aleni Türk düşmanlarına kapı açmıştı. Bu kapı, sağduyulu İzmirlilerin tepkisi sonucu kapanmıştır. Bu Soyer’in ilk yanlışı da değildi. Aday olduğu günlerde ‘Artık odun koysan seçilir dönemi geçti' diyerek kendinden önceki belediye başkanlarına da odun demiştir. Ayrıca İzmir için 'Uyuyan güzeli uyandıracağım' diyerek senelerdir İzmir’in uyutulduğunu söylemiştir. CHP’nin tamamını İzmir’i uyutmakla suçlamıştır. Fakat CHP’nin hiçbir yerinden ses gelmemiştir. İzmir’e ayrı bayrak ayrı para dedi CHP yönetiminden ses gelmedi. Anlaşılan o ki ya CHP’yi Soyer şekillendiriyor ya da CHP tamamen Soyer çizgisinde. Bunların tümü bir arada düşünüldüğünde kapanmayan Soyer ve CHP yönetiminin kafasındaki karadeliktir. İçlerinden birisi ses vermiş: bu Türk düşmanları programdan çıkartılınca İzmir’in özgür, demokrat ve huzurlu havası bozulmuş. İptal edilen rezalete 'Dur' diyenlerden rahatsız oluyorlar. Bu koroya İzmir Belediyesinden nemalananlar da katılmış ve partimize laf etmeye kalkışmıştır. MHP politikalarını eleştirmek haddiniz değil. Kendi politikalarınızla ilgilenin. Mesela Serok Ahmet, Babacan ve HDP ile nasıl bir birlikteliğiniz var. Konuşuyor olmak doğru söylediğiniz anlamına gelmez. Vatandaşımıza reva gördüğünüz trafik sorununu, kirlilik sorununu, çarpık şehirleşmeyi anlatın. Ne kadar tarım arazisini imara açtığınızı, ne kadar kaçak yapıyı yıktığınızı bir anlatın da İzmir’li vatandaşlarımız öğrensin. Tekrar söylüyorum: İhanetin hiçbir maskeyle saklanmasına izin vermeyeceğiz. İhanete dur demek, özgürlük, huzur ve demokrasinin teminatıdır. Kara mizah aktörleri ile şakşakçıları anlamasa da halkımız bizim tavrımızı anlıyor. İzmir’li bölücülüğe geçit vermez, evet hoşgörülüdür fakat vatana ve millete düşmanlık yapanları denize dökmesini çok iyi bilir” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.