Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e sert sözler

MHP'li Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e sert sözler

Tunç Soyer; sadece İzmir’e zarar veren bir yöresel felaket değildir. Soyer; etkisini şehrin sınırları ötesine taşımayı bilmiş ve ulusal bir tehlike hâline gelmiştir. 

  • Ege Postası
  • 22.12.2020 - 17:10

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin icraatlarına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren Osmanağaoğlu: “Tunç Soyer; sadece İzmir’e zarar veren bir yöresel felaket değildir. Soyer; etkisini şehrin sınırları ötesine taşımayı bilmiş ve ulusal bir tehlike hâline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 16-25 Aralık tarihleri arasında düzenleyeceği İzmir Mizah Festivaline Türk ve İslam düşmanı iki ismin de davet edildiğini hatırlatan Osmanağaoğlu: Adı güzel, kendi güzel Peygamberimize hayâsızca hücum eden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına ahlakdışı saldırılar tertip eden Charlie Hebdo dergisi; arkasında Tunç Soyer’in eşi Neptün Hanım’ın desteğini bulabilmektedir. Fakat toplumun kutsal değerlerini tahkir edip provokasyon yapma konusunda; Tunç Soyer de eşinden geri durmamaktadır.

Büyükşehir Belediyesinin 16-25 Aralık tarihleri arasında düzenleyeceği İzmir Mizah Festivali’ndeki konuklar; bu kışkırtmacı tavrın ispatıdır. Müslüman kadınları canlı bomba olarak tasvir eden, Türkiye’yi katliamcı olarak gösteren iki karikatürist de çevrimiçi sohbetlerde İzmirlilerle bir araya gelecektir. Michel Kichka (MİŞEL KİŞKA) ile Jean Plantureux (JAN PLANTU) isimli bu karikatüristler; Türkiye düşmanı, İslam düşmanı, insanlık düşmanı olan ve İslamofobinin bayraktarlığını üstlenen nefret suçlularıdır. İkisi de çeşitli karikatürlerinde, Türk devletini katliam düzenlemekle suçlamakta, iftira atmaktadır.  Bu iki şahsa İzmir Büyükşehir Belediyesi adına sahip çıkmak; ihanettir. Bu şehri işgalcilerden kurtarmak için can veren Mehmetçiklere, ilk kurşunun şehidi Hasan Tahsin’e ve İzmir’in fahri hemşehrisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ihanettir.” dedi.

Basın toplantısının bir bölümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in reklam çalışmaları için ayırdığı kaynağı da eleştiren Osmanağaoğlu “ Tunç Soyer’in reklam ve PiAR çalışmalarına verdiği önem; bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Üstelik Demirtaş sevgisi, HDP muhabbeti gibi ortak noktaları olması; Nesteren Hanım’a verilen astronomik transfer ücretini izah eden ayrıntılardır.” diyerek “Milletimizi rencide ederek, asılsız iddialar üzerine kurulu siyasetine “çöpten ekmek topluyorlar” mavralarıyla milletimizi de alet eden Kılıçdaroğlu bu israfa ve Tunç Soyer’in İzmir’i borç batağına saplamasına bir söz etmiş midi? Etmeyi aklından geçirmiş midir'” diye sordu.

Daha önce 6500 nüfuslu Hozat İlçesinin Belediye Başkanlığını Yapan Kişi İzmir Gibi Bir Metropolde Şehirleşmeyi Planlıyor

Tunç Soyer’in depremi hiç ciddiye almadığını iddia eden Tamer Osmanağaoğlu “ Bunun delili olan atama Ege Şehir Planlama Anonim Şirketi’nde yaşanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bu şirketin amacı; kendi sitesindeki açıklamaya göre, büyükşehir sınırları dâhilinde sağlıklı kentleşme bilinciyle, her türlü şehir planlamasını yapmak ve bu hassasiyete uygun binaları inşa etmektir. Fakat bu şirketin başına atanan kişi bir müzik öğretmenidir. Daha önce Tunceli ilinin 6500 nüfuslu Hozat ilçesinde Belediye Başkanlığı yapan bu kişinin; İzmir gibi devasa bir metropolün şehir planlamasını yapacak yetkinliğe nasıl sahip olduğu ise meçhuldür.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.