Dolar 32,4525
%-0.1
Euro 34,7363
%-0.67
Altın 2.441,060
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Kalyoncu İzmir Barosu'na ateş püskürdü: Haddini aşan girişim

MHP'li Kalyoncu İzmir Barosu'na ateş püskürdü: Haddini aşan girişim

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'yle ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle yargıyı göreve davet eden İzmir Barosu'na sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Kalyoncu, "Haddini aşan bu girişim bir yerlere mesaj vermektir. Baro başkanı siyasetin içinde yer almak ve birilerinin gözüne girmek için her türlü hadsizliğe başvurmaktadır. İzmir Barosu kendisine çeki düzen vermelidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2021 - 16:41

EGEPOSTASI – İzmir Barosu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin TBMM grup toplantısında Anayasa Mahkemesi’ni hedef alan açıklamaları üzerine yargıyı göreve davet ederek, “Yapılan bu açıklamalar Türk Ceza Kanunu’na göre devletin kurum ve organlarını aşağılama suçunu oluşturmaktadır. AYM’nin kendisine yönelik alenen işlenen bu suça ilişkin suç duyurusunda bulunmasını mahkemeleri töhmet altında bırakıp, baskı altına almayı amaçlayan açıklamalar yapanlar karşısında yargının kendisini savunması olarak değerlendiriyor ve bu tutumu önemsiyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Baronun açıklamasına MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir dizi mesaj yayınlayan Kalyoncu, Baro’nun açıklamasını “Haddini aşan girişim” olarak nitelendirirken, “İzmir Barosu kendisine çeki düzen vermelidir” diye ekledi.

Kalyoncu’nun açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“İzmir Barosu, Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ'nin Anayasa Mahkemesinin kararları dolayısıyla yaptığı yerinde uyarıya suç yakıştırması yapan bir açıklama ile sahneye çıkmıştır.

Baro yönetiminin 29 Ekim gibi günlerde "Cumhuriyet değerleri ve Atatürk" maskesi ardına saklanıp her fırsatta terör, bölücülük ve ahlâkî yozlaşmayı desteklediği gerçeği kamuoyunca bilinmektedir.

Bugün de değişen bir şey yoktur. Sadece Anayasa Mahkemesini koruyor, hukuktan konuşuyor görüntüsü ile ihanete perde çekmeyi sürdürüyor.

İzmir Baro başkanı AYM’ye kendince akıl öğretip, ayar veriyor. Kaldı ki bizce Baronun derdi Anayasa Mahkemesini korumak değil, Türk Dünyasının Bilge Liderine çemkirmeye yeltenmektedir.

Haddini aşan bu girişim bir yerlere mesaj vermektir. Baro başkanı siyasetin içinde yer almak ve birilerinin gözüne girmek için her türlü hadsizliğe başvurmaktadır.

Baronun bu tür tutumlarına karşı sağduyu sahibi vatansever üyelerini, kendilerine yakışan bir yönetimi iş başına getirmesi yönündeki daha önce yaptığımız çağrımızın isabeti ortaya çıkmıştır. İzmir Barosu kendisine çeki düzen vermelidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.