Dolar 32,5531
%0.02
Euro 34,8888
%0.07
Altın 2.430,640
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e sert tepki: Onun için milli politika diye bir şey yoktur

MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e sert tepki: Onun için milli politika diye bir şey yoktur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’i ziyaretinin yankıları sürüyor. İki ülkenin arası gerginken Soyer'in Atina ziyareti gerçekleştirmesine son olarak MHP İzmir Milletvekili Prof Dr. Hasan Kalyoncu sert tepki gösterdi. Kalyoncu, "Soyer için milli politika diye bir şey yoktur, Bu şahıs hangi milli konuda, ne zaman bir hassasiyet gösterecek? Türk’e ve değerlerine düşmanlığının sebebi nedir? Yine Tunç Soyer’e soruyorum: 'Bu gezi önceden planlandı ise iptal etmek hiç aklına gelmedi mi? Kendi partin bu geziden dolayı seni uyarmadı mı? Yoksa onlar Ankara’da reddediyor görünüp Atina’da seni sirtaki kardeşliğine mi göndermiştir?" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2022 - 16:00

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün Yunanistan’ın başkenti Atina’ya giderek, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Soyer, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada ise “Akdeniz’in çok önemli iki şehri, Atina ve İzmir arasındaki barış ve kardeşliğin gündelik siyasete feda edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Atina Belediye Başkanı Sn. Kostas Bakoyannis ile komşuluğumuzu ve şehirlerimiz arasındaki ekonomik ve kültürel bağları güçlendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Soyer'in Yunanistan ziyareti AK Parti ve MHP'li isimlerin tepkisini çekti.

Tunç Soyer'e, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in ardından MHP İzmir Milletvekili Prof Dr. Hasan Kalyoncu da tepki gösterdi.

Ziyarete ilişkin düşüncelerini yazılı açıklama yaparak değerlendiren MHP'li vekil Kalyoncu, Yunanistan Başbakanı ve Atina Belediye Başkanı’nın Türkiye aleyhine yaptıkları açıklamalara rağmen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Atina’ya yaptığı ziyareti manidar buluğunu açıkladı.

"SOYER İÇİN MİLLİ POLİTİKA DİYE BİR ŞEY YOKTUR"

Kalyoncu, "Yunanistan Başbakanı Miçotakis, 17 Mayıs’ta ABD Kongresi'nde bir konuşma yaptı ve ismini kullanmadan Türkiye’yi saldırganlıkla ve Kıbrıs’ta işgalcilikle suçladı. ABD Kongresi de bu konuşmayı ayakta alkışladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim için Mitçotakis diye biri yok artık” derken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bile Yunan Başbakanın bu sözlerini reddettiklerini söyledi. CHP’li Özel’in bu sözleri daha havadan yere inmeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, soluğu Atina’da aldı. Kim bilir belki de programlı bir gezidir. Fakat bu geziden çok ortaya çıkan manzara dikkat çekicidir. Atina Belediye Başkanı Bakoyanis, Soyer ile samimi görüntüler verdikleri bu gezinin sonunda bir twit paylaştı: 'Erdoğan'ın halklarımızın ilişkilerini rehin almasına izin vermemeliyiz. İstikrar ve barış için çabalamalıyız.'  Ertesi sabah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer cevabi nitelikte bir twit yayınladı: 'Akdeniz’in çok önemli iki şehri, Atina ve İzmir arasındaki barış ve kardeşliğin gündelik siyasete feda edilmemesi gerektiğine inanıyorum.' Manzara budur! Anlamı da şudur: Soyer için milli politika diye bir şey yoktur, politikacılar sadece gündelik siyaset yaparlar, buna Özgür Özel de dahildir. Bu duruma şaşırmamak gerekir." dedi.

"İZMİR'İN EN KÖTÜ KABUSU"

Mitçotakis Kıbrıs’ta bizi işgalci görüyor, tıpkı Tunç Soyer gibi diyerek sözlerine devam eden Kalyoncu, "Bakoyanis, iki ülke ilişkilerini Cumhurbaşkanımızın rehin aldığını düşünüyor, tıpkı Tunç Soyer gibi! Mitçotakis, bizce tanınmayan karasuları ve fır hattını geçen her uçağımızı hatta balıkçı teknesini dahi saldırgan görüyor. Tunç Soyer bu konuda ne düşünür, bilmem! Fakat bilmek istediğim şudur: Bu şahıs hangi milli konuda, ne zaman bir hassasiyet gösterecek? Türk’e ve değerlerine düşmanlığının sebebi nedir? Yine Tunç Soyer’e soruyorum: 'Bu gezi önceden planlandı ise iptal etmek hiç aklına gelmedi mi? Kendi partin bu geziden dolayı seni uyarmadı mı? Yoksa onlar Ankara’da reddediyor görünüp Atina’da seni sirtaki kardeşliğine mi göndermiştir?' Soyer’in yaptığı bu görüşmeler kayıt altına alınmış mıdır? Bakoyanis ile hangi alanlarda nasıl iş birliği yapılıyor? İzmir’de çeşitli yerlere pagos ve benzeri isimler vermesi bu iş birliğinin alt yapısını mı oluşturmaktadır? Yaptığı iş birlikleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dış politikasına uygun mudur? Soyer seçilirken “İzmir uyuyan güzel uyandıracağız” demişti. Biz de kendisinin İzmir’in en kötü kâbusu olacağını söylemiştik ve oldu. Evet, İzmir kâbuslarla uyandı. CHP yönetimi, dostlarını üzmemek için ip cambazı gibi telde oynuyor. Milli meselelerde ses yok, seda yok!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.