Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Çoban'dan CHP'li Gruşçu'ya yanıt: MHP’li gibi konuşuyor ama...

MHP'li Çoban'dan CHP'li Gruşçu'ya yanıt: MHP’li gibi konuşuyor ama...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban, “CHP İlçe başkanı Sayın Gruşçu’nun ülkücü ilke ve ideolojiye bu kadar hâkim olduğunu bilmiyordum. İlk defa bir CHP’liden bunları duymak gerçekten sevindirici. Biz zaten sayın Gruşçu’nun şahsiyetinden de milli meselelerdeki hassasiyetinden de eminiz. Fakat şunu belirtmek isterim ki biz ancak Türk milliyetçileriyle yani ülkücülerle yol arkadaşlığı yaparız. Vatan, millet, devlet ve insanlık anlayışımızda teröre destek yoktur, destek olanları kınamayanları yanımızda değil karşımızda görürüz. Bu sebeple sayın Gruşçu ve binlerce CHP’li Soyer ile yan yana gelemez. Sorgulanması gereken de aslında budur” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.02.2021 - 10:18

Geçtiğimiz günlerde CHP ve MHP’nin Konak ilçe başkanları arasında başlayan söz düellosu sürüyor. Son olarak CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun milliyetçi üslupla yaptığı açıklamasında MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban’a gönderme yapmasına, MHP’den cevap gecikmedi. MHP Konak İlçe Başkanı Çoban, Gruşçu’ya verdiği cevapta “CHP İlçe başkanının Ülkücü ilke ve ideolojiye bu kadar hâkim olduğunu bilmiyordum. İlk defa bir CHP’liden bunları duymak gerçekten sevindirici.” İfadelerini kullandı.

Gruşçu Soyer’e sormalı

Çoban, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Gruşçu’nun ifadelerinin altına imzamı atarım. Ama ne yazık ki Onun için bunlar sadece sözde kalır. Eyleme dönüşmez. Evet kullandığı ifadeler tamamen bize ait. Bizim inancımızı, davamızı ve fikrimizi içeriyor. Kim olduğuna bakmadan okusam, bu ifadeler bir Ülkücüye ait derdim. Ama mesele o değil. Mesele söylediklerinle yaptıklarının bir olması. Bu nokta da sayın Gruşçu’nun bu ifadelerle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sorular sorması ve sorgulaması gerekir. 

Önce vicdanına sonra Soyer’e

“Terör Örgütüyle bağı herkes tarafından bilinen HDP Kürsülerine çıkıp Katil Hendekçilere destek veren Tunç Soyer değil midir? Büyükşehir Belediyesi Binasında HDP’lilerle gizli toplantılar yaptıran Tunç Soyer değil midir? Terörist Apo’ya güzellemeler yapan, ‘sayın’ diyen ve destek olduğunu söyleyen guruplara belediyenin toplantı salonlarını tahsis eden Tunç Soyer değil midir? Terörden sabıkalıları belediyede işe alan ve yakalanan Tunç Soyer değil midir? Her Türlü milli meseleye karşı çıkan, Üniter devlete düşmanlık eden Tunç Soyer değil midir? Pagos için neden susmuş Sayın Gruşçu, ayrı bayrak ve ayrı para gibi ifadeleriyle eyalet sistemine yeşil ışık yakan ve Kıbrıs için düşmanla aynı fikirleri söyleyen Tunç Soyer’e neden tek bir söz dahi söylememiş? Sayın Gruşçu önce bu soruları vicdanında yanıtlamalı sonra da Tunç Soyer’e sormalıdır. Oyuna gelen birileri varsa bu Tunç Soyer tarafından kandırılan CHP’li Atatürkçü ve Ulusalcılardır.”

Atatürk’ün izinden ancak böyle gidilir

“Kitabi cümleler kullanmak çok kolay önemli olan gerçekten Türk Milliyetçisi Ulusalcı olabilmektir. Biz bu gerçekleri hayatı pahasına savunanların yol arkadaşlarıyız. Vatan, Millet, Devlet ve insanlık anlayışımızda teröre destek yoktur. Terörle bağlantısı olan HDP Kürsülerinde Bebek Katili PKK’nın hendeklerine destek olanları yanımızda değil karşımızda görürüz.  Atatürk yolunun takipçisi olmak bunu gerektirir. Samimiyet ve sorumlu siyaset anlayışı bunu gerektirir. Bu sebeple kendisini bu yönde adım atmaya davet ediyorum. Tunç Soyer’i ve yaptıklarını sorgulamaya davet ediyorum.” diyerek açıklamasını tamamladı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.