Dolar 32,5328
%0.14
Euro 34,9110
%-0.17
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den TV35'te Urla açıklaması

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den TV35'te Urla açıklaması

TV35 ekranlarında yayınlanan Mercek programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Gazeteci-Yazar Hüseyin Aslan’ın sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Türkiye’nin yararına olacak her durum için iktidarın yanında olacaklarını vurguladı MHP İzmir İl Başkanı Şahin'den TV35'te Urla açıklaması

  • Ege Postası
  • 19.12.2019 - 09:02

EGEPOSTASI-Mercek programında ülke ve İzmir gündemine dair değerlendirmelerde bulunan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz’un yerine kaymakamın atanmasını doğru bulduğunu söyledi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, kayyum atanmasını haklı bulma gerekçesini, “Kayyum atanmasını doğru buluyorum. Bana derseniz ki Urla Belediye Başkanı hakkında bir şey der misiniz diye. Hukuktaki bir konu hakkında bir şey söylemek bize düşmez. Allah yardım etsin derim ancak kayyum atanmasında bir sorun görmüyorum. Belediye başkanı olarak bu şahsı seçmiştik. Bu şahıs şimdi yok. Ne yapacağı? Ceza almadı tamam ceza almazsa gelir görevinin başına oturur. Urlalı o beyefendiyi seçmişti. Bugün başka yerde de dört belediye başkanı görevden alındı. Onu alsaydı da yardımcısını mı yerine getirseydi. Bu da o bağlamda bir şeydir. Dilerim çıkar görevinin başına döner. Dilerim suçlama yanlıştır” sözleriyle açıkladı.

İki parti de emperyalizmin bir oyunu

AK Parti ile ittifaka gitmelerinin gerekçesinin ülke ve devlet menfaati olduğunu vurgulayan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan’ın kuracağı partilerin küresel emperyalizmin Türkiye üzerindeki planlarının bir parçası olduğunu kaydetti.

Bu Serok Ahmet ülkeyi açılımda bölemedi şimdi…

MHP İl Başkanı Şahin, Davutoğlu’nun açılım sürecini başlattığını anımsatarak, Davutoğlu’na Serok Ahmet diye hitap ederek, iki partinin de yüzde bir ikinin üzerinde oy alamayacağını söyledi. MHP’li Başkan Veysel Şahin, “Kim ne derse desin ben iç politikadaki bu savrulmayı da emperyalizmin oyunu olarak görüyorum. Bu Serok Ahmet, açılım sürecinde ülkeyi bölemedi, başaramadı. Şimdi başka yoldan yine yol verdiler. Bunlar yüzde 1-2 üzerine hazırlanmış, paketlenmiş. Üç aydır parti kuracaklar diye bahsediliyor. Babacan’ı bir kere televizyonda gördük. Bir açıklama yaptığı var m? Yok m? Ortada görünmeyen bir adamdan bütün basın niye bahsediyor. Bir yerden düğmeye basıldı. Hedefleri çok büyük. Üç aydır Serok Ahmet ile Babacan ile yatıp kalkıyoruz. Ortada bir demeçleri, hareketleri var m? Yok” değerlendirmesini yaptı.

İzmir’in herşeyi var ama hiçbir şeyi yok

MHP’li İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, CHP’li yerel yöneticilerin İzmir’in üç temel sorunu olan trafik, kentsel dönüşüm ve ticaret hacminin giderek düşmesi konularında yeterli adımları atmadığını ve proje ortaya koyamadığına dikkat çekerek, bu duruma olan tepkisini, “İzmir’in her şeyi var hiçbir şeyi yok. Bundan sonraki seçimde MHP’yi seçecekler. 30 yıldır İzmir’e hiç yatırım yapılmıyor. Özfatura’dan sonra ne kadar metro yapıld? Konuşacak çok şey var. 20 yılda 13 kilometre metro yaptılar. Şimdi Narlıdere’ye uzatacaklarmış. Yani CHP’nin bir proje anlayışı yok. Keşke karşımda muhatap olsa da kardeşim niçin kaldırımdan başka bir şey yapmıyorsunuz desem. Kentin ana sorunları üzerine bir şey yapsanız desek. Son 20 yılda büyük holdinglerin tamamı gitti. İzmir İstanbul otobanı yapıldı ama insanlar İzmir’e neden gelecek'  İzmir CHP’den gerçekten kurtulmalı. Özfatura’dan sonra kaç belediye başkanı geld? Değişmiyor hiçbir şey. İzmir’deki alt ve üst geçit kadar Manisa’nın Salihli, Turgutlu belediyesinde var. İlginç değil m? Ölçülerini aldırdım ben. İzmir’de on tane alt ve üst geçit var. Bundan daha uzun alt ve üst geçit Manisa’da beş kat fazla. Manisa bir milyon nüfuslu, İzmir beş milyon nüfuslu. Hiçbir şey yapılmıyor dersek tabi ki günah, vebal alırız. Ama bu kente yeterli değil” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Her şeyden vazgeçebiliriz. Anadan yardan serden geçmişler atalarımız. Biz de bu ülke için her şeyden vazgeçebiliriz. MHP Genel Başkanımız Dr. Bahçeli beyefendi, sert bir kararla mevcut iktidarı destekleyeceğimizi, Türkiye’nin yanında olacağımızı belirtti. 15 Temmuz’dan sonra her geçen gün Cumhur ittifakının haklılığını, gereklerini biz bir nebze daha anlıyor, genel başkanımıza dua ve teşekkür ediyoruz.

CHP neredeyse Hatay’da ne işimiz var diyecek

Daha iki gün evvel Akdeniz’de bağımsızlığımızı, kendi limanlarımıza sıkıştırılmamızın önünü açan Libya ile askeri işbirliği anlaşması bugün kabul edildi. Ama üç dört gün önce de askeri işbirliği anlaşmasının teklif edildiği gün CHP bilmem ne dansı yapıyordu. Bilmem ne dansının eylemini yapıyordu. Meclisten oy birliğiyle geçti. Sadece MHP ve AK Parti’nin oylarıyla bugün geçti. CHP’nin tavrı Libya’da, Akdeniz’de, Suriye’de, Afrin’ne ne işimiz şeklinde. Neredeyse Hatay’da ne işimiz var diyecek hale getirdiler. Bize devletimizin yanında olmaktan başka çare kalmadı.

Akdeniz’den geçecek her gemi için iznimiz istenecek

Libya ile yaptığımız anlaşma olmazsa Mersin Limanı’ndan gemilerimiz Yunanistan’dan çıkış almadan çıkış yapamayacaktı. Yunanistan adalardan doğan haklar diye bütün uygulamaları ters getirerek Kıbrıs Rum kesimi, Mısır ve İsrail ile karşımızda bir güç oluşturdular. Bizim arama gemilerimiz dört ay arama yapıyor ama F 16’ların gölgesinde. Türkiye’de de CHP, İP, HADEP bizim Akdeniz’de ne işimiz var diyor. Kazandığımız deniz anlayışı Türkiye’nin büyüklüğünün yüzde 24 büyüklüğünde. Şu anda Akdeniz’den geçecek her geminin, taşınacak her petrolün Türkiye’den izin alarak geçmesi gerekiyor. Türkiye bunu başarmak için Libya hükümetine destek veriyordu.

Devlet de millet de milli refleks içinde ama CHP….

Küresel emperyalizm ülkeyi teslim almak istiyor. Türkiye şükürler olsun 15 Temmuz’da hain darbe girişimiyle kıskaca alındığını, Türkiye’nin parçalanması yönünde planlar yapıldığını biliyormuş. 15 Temmuz’dan bu yana ülkemiz ve devletimiz milli refleks gösteriyor. Millet de devlet de milli refleks içinde. Dün Amerikan senatosunda Türkiye aleyhine kararlar çıkıyor. Amerikan senatosunda iki ilginç karar çıktı. Biri yaptırım kararı, ikincisi ise Kıbrıs Rum kesimine silah ambargosunun kaldırılması kararı. Mecliste ise CHP milletvekilleri dans ediyor. Bu milletin bu kıskacı yarması gerekiyor. Türk devleti de cumhurbaşkanından da meclisimizden de Allah razı olsun. En çok da Devlet Bahçeli’den Allah razı olsun. Bunlar tesadüfi değil planlı programlı hadiseler.

İl başkanlığı acemiliğime geldi keşke…

MHP açısından seçim sonuçlarını gayet iyi buluyorum. Ben Türk milliyetçisiyim. Bu milletin hizmetkarıyım. Millete hizmet için siyaset yapıyoruz. Millete küsemeyiz asla. Biz sadece kendimizi iyi izah edemediğimize üzülüyoruz, yanıyoruz. Ama İzmir için değerlendireceksek, ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum, son seçimlerde Çeşme’den MHP oyu yüzde 45 idi. Yani bize İzmir’de Cumhur İttifakı’ndan Dikili, Aliağa, Foça, Çeşme, Narlıdere verildi. Foça’da yüzde 44, Dikili’de yüzde 39.5, Aliağa’da seçim aldık. Cumhur İttifakı’nın ne kadar başarılı olduğu mesajını veriyor bu sonuçlar bana. Beni eleştiriyorlar, keşke diyorum, ben acemiliğime geldi il başkanlığı. Keşke amatörce bakmasaydım, profesyonel baksaydım, Çeşme ve Foça’yı da alırdık biz. Bin 250 oy Çeşme, bin 350 oyla Foça’da kaybettik. İzmir ölçeğinde Cumhur ittifakı bir sinerji yarattı. Ege’de de başarılıydı Cumhur İttifakı. Manisa’yı yine aldık. Bizi üzen sadece Aliağa’da seçim aldık. Vatandaş bize deneme imkanı versin. Bir de bizi denesinler. Başarısız bulurlarsa süpürürler atarlar.

Serok Ahmet ülkeyi bölemedi, şimdi yine yol verdiler

Kim ne derse desin ben iç politikadaki bu savrulmayı da emperyalizmin oyunu olarak görüyorum. Bu Serok Ahmet açılım sürecinde ülkeyi bölemedi, başaramadı. Şimdi başka yoldan yine yol verdiler. Biz bunu denemedik mi, görmedik m? Başbakan olduğunda açılım sürecini başlattı. Müsebbibleri bunlardı. Babacan için de aynı şeyi düşünüyorum. Başarılı olurlar mı sizce'

Serok Ahmet ve Babacan ile yatıp kalkıyoruz

Bunlar yüzde 1-2 üzerine hazırlanmış, paketlenmiş. Üç aydır parti kuracaklar diye bahsediliyor. Babacan’ı bir kere televizyonda gördük. Bir açıklama yaptığı var m? Yok m? Ortada görünmeyen bir adamdan bütün basın niye bahsediyor. Bir yerden düğmeye basıldı. Hedefleri çok büyük. Üç aydır Serok Ahmet ile Babacan ile yatıp kalkıyoruz. Ortada bir demeçleri, hareketleri var m? Yok.

Bu milleti kandıramazsınız

35 yıldır siyasetteyim. Ülkücüleri hiç bu kadar güçlü görmemiştim. Cumhur İttifakı da gücünü muhafaza ediyor. Saflar netleşiyor gitgide. Libya’da, Suriye’de ne arıyorsunuz derseniz, bu millet arif millettir. Bu milleti kandıramazsınız.

İzmir’in her şeyi var ama hiçbir şeyi yok  

İzmir’in birinci sorunu trafik. İkinci sorunu kentleşme. İzmir’in yüzde 80’i hala gecekondu. Allah korusun deprem olsa.. İzmir dünyanın kenti bugün yüzde 80’i gecekondu ve sağlıksız konut. Üçüncü sorun ise İzmir’de ticaret her geçen gün kayboluyor. İzmir liman şehri ancak limanı yeterli değil. Turizm şehri ama turist gelmiyor. Antalya’ya 20 milyon, İzmir’e bir milyon turist geliyor. Tarım şehri İzmir. Menderes ovası Türkiye’nin en büyük süt üretim bölgesi. Ama sütün bir tesisi yok. Günlük bir tonluk süt üretimi var ama başka yerde işleniyor. İzmir’in her şeyi var hiçbir şeyi yok. Bundan sonraki seçimde MHP’yi seçecekler. 30 yıldır İzmir’e hiç yatırım yapılmıyor. Özfatura’dan sonra ne kadar metro yapıld? Konuşacak çok şey var. 20 yılda 13 kilometre metro yaptılar. Şimdi Narlıdere’ye uzatacaklarmış. Yani CHP’nin bir proje anlayışı yok.

Niçin kaldırımdan başka bir şey yapmıyorsunuz'

Keşke karşımda muhatap olsa da kardeşim niçin kaldırımdan başka bir şey yapmıyorsunuz desem. Kentin ana sorunları üzerine bir şey yapsanız desek. Son 20 yılda büyük holdinglerin tamamı gitti. İzmir İstanbul otobanı yapıldı ama insanlar İzmir’e neden gelecek'

İzmir CHP’den gerçekten kurtulmalı

İzmir gerçekten CHP’den kurtulmalı. Özfatura’dan sonra kaç belediye başkanı geld? Değişmiyor hiçbir şey. İzmir’deki alt ve üst geçit kadar Manisa’nın Salihli, Turgutlu belediyesinde var. İlginç değil m? Ölçülerini aldırdım ben. İzmir’de on tane alt ve üst geçit var. Bundan daha uzun alt ve üst geçit Manisa’da beş kat fazla. Manisa bir milyon nüfuslu, İzmir beş milyon nüfuslu. Hiçbir şey yapılmıyor dersek tabi ki günah, vebal alırız. Ama bu kente yeterli değil.

Kayyum atanmasını doğru buluyorum

Kayyum atanmasını doğru buluyorum. Bana derseniz ki Urla Belediye Başkanı hakkında bir şey der misiniz diye. Hukuktaki bir konu hakkında bir şey söylemek bize düşmez. Allah yardım etsin derim ancak kayyum atanmasında bir sorun görmüyorum. Belediye başkanı olarak bu şahsı seçmiştik. Bu şahıs şimdi yok. Ne yapacağı? Ceza almadı tamam ceza almazsa gelir görevinin başına oturur. Urlalı o beyefendiyi seçmişti. Bugün başka yerde de dört belediye başkanı görevden alındı. Onu alsaydı da yardımcısını mı yerine getirseydi. Bu da o bağlamda bir şeydir. Dilerim çıkar görevinin başına döner. Dilerim suçlama yanlıştır.

Üç kız babasıyım, kadına şiddet insanlık dışı

Kadına şiddet insanlık dışı. Böyle bir şeye devletin bütün önlemleri alması lazım. En ağır uygulamaları yapması lazım. Ben üç kız babasıyım. Çocuklarımın biri tarafından dövülmesini düşünemiyorum. Bu konuyu konuşmak bile istemiyorum.

Şehre hizmette muhalefet olmaz

İzmir kötü yere gidiyor. Anlaşarak, bir araya gelerek  birlikte çözülmesi lazım. Bir arada çözülecek işler bunlar. Şehre hizmette muhalefet ya da başka parti olmaz.

İzmir halkı bir defa da bizi denesin

Türk milletinin 2023’e çok daha bilinçli, güçlü, bölgesinde güçlü şekilde gireceğine inanıyorum. Buna Allah’a inandığım gibi inanıyorum. Kıskacı, baskıyı yaracağına inanıyorum. İzmir özelinde de milletimizden, halkımızdan güzel İzmir halkından bir defa da bizi denemesini istiyorum. İzmir’de beş, yedi ilçede her neyse.. 2023’teki seçim için şimdiden bir defalık bizi desteklemelerini istiyorum. Çalışmaya başladık biz. Şu anda il yöneticilerimiz aynı anda 11 ilçede heyetlerimiz bulunuyor. Buca, Kemalpaşa, Karabağlar, Bergama, Konak’ta aynı anda heyetlerimiz çalışma halinde. Çalışıyoruz didiniyoruz.

MHP’den Basmane’de 40 gün 40 gece çorba

Köylü çocuğuyum. Köyde doğdum. Zahmeri derler bize zemheri ayına. Kışın en soğuk günleridir. Zemheride dedem bize derdi ki, ambardan buğday alın da şuraya atın derdi. Kuşlar için derdi. Biz de Basmane’de, 21 Aralık’tan itibaren gece her akşam sıcak çorba dağıtacağız. Her gün bir arkadaşımızın desteğiyle bir nebze sıcak çorba vereceğiz. Nasip olursa yapacağız. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.