Dolar 32,5462
%0
Euro 34,8303
%-0.1
Altın 2.430,280
%0.01
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İl Başkanı Şahin'den Soyer'e müze çağrısı: İzmir’in karakterine uygun olmalı

MHP İl Başkanı Şahin'den Soyer'e müze çağrısı: İzmir’in karakterine uygun olmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Tunç Soyer’i ve icraatlarını her yönüyle takip ettiğimiz gibi geçtiğimiz hafta ortaya attığı ‘Atatürk Müzesi Projesi’ ile de yakından takip ediyoruz. Esasen biz bu projeyi 2019 Yılında Cumhuriyetimizin 96. Yılında açıklamıştık. Basınımızda büyük çapta yer almış ve İzmir kamuoyundan da büyük destek görmüştü. Şimdi Aynı projenin Tunç Soyer tarafından ifade edilmesi bizi biraz düşündürdü. İnşallah vasat bir seviyede olmaz. Eğer İzmir’e Atatürk ve Cumhuriyet içerikli bir müze yapılacaksa bu müze her şeyden önce panoramik bir müze olmalıdır. Çağdaş ve güçlü görselliğe sahip olmalıdır.” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.03.2021 - 15:37

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Türkiye’nin en büyük Atatürk Müzesi İzmir’e yapılacak” açıklamasından sonra konuyu değerlendirdiklerini vurgulayan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “biz bu çalışmayı 2019 yılında Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıl dönümünde yapmıştık. Çok da büyük destek gördü. O zaman sessiz kalan Soyer’in uzun zaman sonra böyle bir çıkış yapması son derece düşündürücü. Pagos suretini Atatürk Maskesiyle örtmekten öteye geçecek bir Milli proje olmalıdır. Zira açıkladığı ve çok büyük dediği müze esas itibariyle fotoğraf sergisi hüviyetinde kalacak bir vizyonda olduğu görünüyor. Gönül ister ki İstiklal, Cumhuriyet ve Atatürk Şehri olan İzmir’e yakışacak dünya çapında bir panoramik müze kuralım. Maalesef bugüne kadar gördüklerimiz bu çapta bir müzeye vizyonlarının yetmeyeceği kanaatini oluşturdu. Keşke böyle yapabilseler”.

Görsellik artık çok önemli

“Atatürk fotoğrafları kolleksiyonu ve kolleksiyoncusu gerçekten çok kıymetli. Fakat dünyada değişen ve gelişen müze anlayışı görselliği ön plana çıkarıyor. Olayları yaşatan bir ortam çok daha kıymetli olur. Bizce konu böyle değerlendirilmeli” diyerek sözlerini sürdüren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü;

Yeri bile düşünüldü

“Biz 2019 yılında bu projemizi açıklarken bunun yerinin Kültürpark olması gerektiğini de vurgulamış, dünyadan da çeşitli örnekler vererek bu müzenin İzmir’e ne kadar yakışacağı hususunda gerekli bilgilendirmeyi yapmıştık. Bunu da bütün İzmir hatırlayacaktır” açıklamasını yaptı.

Panoramik Müze İzmir’e çok yakışır

MHP İzmir’in AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut da konu ile ilgili olarak, “dünyadaki bütün büyük şehirler kendi kimlikleri ile özleşmiş büyük müzelere sahiptir. Maalesef İzmir’in ise böyle bir müzesi yok. İzmir’in kimliğine uygun, İstiklal, Cumhuriyet ve Atatürk Müzesi muhakkak kurulmalıdır. Ve bu müze çağdaş bir müze olmalı hem İzmir’in ekonomisine hizmet etmeli hem de Ulusal şuurumuza katkı sağlamalıdır. Panoramik Müzelerin son yıllarda yükselen bir çizgisi var. Bu tip bir müze İzmir’in prestiji olabilir.  Biz iki yıl önce İl Başkanımızın talimatıyla bu müze için Proje çalışmalarımızı başlattık. İl Başkanımız da Cumhuriyetimizin 96. Yılında projemizi açıkladı. Çok da büyük destek gördü. Uzun zaman sonra Büyükşehir Belediyesi’nin de bu konuya bigane kalmadığını gördük. Önce Sunay Akın ile sonra da Ulvi Puğ ile çalıştığını zaten takip ediyoruz. Önemli olan İzmir’e ve Atatürk’e yakışan bir ulusal müze oluşturulmasıdır.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.