Dolar 32,3353
%0.17
Euro 35,2116
%0.08
Altın 2.246,870
%0.15
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de kritik zirve: Neler konuşuldu?

Menemen’de kritik zirve: Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, dün İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından Menemen’e geçtiği öğrendildi. Yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi alan Başkan Yücel’in Meta-Su ve MENAŞ şirketlerinin yetkilerinin devredilmemesi konusunda kararlılık mesajı verdiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2021 - 11:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlarmalarıyla tutuklanmasıyla Menemen’de başlayan kriz seçim, kura, Meta-Su ve MENAŞ şirketlerinin yetkilerinin devri ve işçilerin şantiyeye alınmamasıyla devam etti.

Geçtiğimiz günlerde ise İzmir 2. İdare Mahkemesi 1 Aralık tarihinde çekilen kuraya ilişkin iptal kararı vermişti.

Menemen’de yaşanan gelişmelerin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir ile İl Yönetim Kurulu Toplantısının ardından Menemen’e geçtiği öğrenildi.

Başkan Yücel burada CHP’li Menemen Belediye meclis üyeleriyle bir araya geldiği ve toplantıya CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan’ın da katıldığı belirtildi.

Başkan Yücel’in toplantıda, Menemen’de yaşananlar ve son gelişmeler hakkında bilgi aldığı ve izlenecek yol haritası hakkında görüşüldüğü ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre; toplantının gündem maddelerinden biri de Meta-Su ve MENAŞ işçileri ve şirketlerin yetkisinin devri oldu.

Başkan Yücel’in şirketlerin devri hususunda taviz vermeyen bir tavırla yaklaştığı ve yetkilerin devredilmemesi konusunda kararlılık mesajı verdiği öğrenildi.

ARA KARAR İÇİN SON GÜN 25 ŞUBAT

Öte yandan İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin 23 Şubat’a kadar kadar ikinci kuraya ilişkin açılan davanın savunma süresi doluyor. Ayın 24-25’i gibi de yürütmeyi durdurmaya ilişkin ara kararın çıkması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde İzmir 2. İdare Mahkemesinin ilk kuraya ilişkin verdiği “iptal” kararının ardından yasal olarak seçimin yenilenmesi gerekirken partiden henüz karara ilişkin bir başvuru yapmadığı, gerekli başvurular için ikinci kuraya ilişkin ara kararı bekleyecekleri öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.