Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de kritik meclis: Yeni başkan kim olacak'

Menemen’de kritik meclis: Yeni başkan kim olacak'

Menemen Belediye Meclisi, 1 Aralık Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek toplantıda yeni Belediye Başkanı seçecek.

  • Ege Postası
  • 28.11.2020 - 13:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Meclisi başkan seçimi için 1 Aralık Salı günü saat 14.00’te meclis salonunda toplanacak.

Geçtiğimiz haftalarda hakkına yapılan şikayetlerden sonra CHP yönetimi tarafından disipline sevk edilmesinin ardından partisinden istifa eden ve  'zimmet ve irtikap' suçlamasıyla tutuklanan Serdar Aksoy'un yerine Meclis’e Birinci Başkanvekili Mehmet Karabiniş başkanlık edecek.

İçişleri Bakanlığı’nın dün Serdar Aksoy’un görevinden uzaklaştırıldığını bildiren yazıyı belediyeye göndermesiyle birlikte yeni belediye başkanı seçimi için de düğmeye basıldı.

Meclis toplantısında Menemen Belediyesi yeni belediye başkanı seçilecek.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN TEK ADAY

Başkanlık için Cumhur İttifakı’nın tek aday çıkaracağı öğrenildi. Genel Merkez’in Menemen’i ve yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edildi. Yakın zamanda başkanlık için aday ismin Genel Merkez tarafından belirleneceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Cumhur İttifakı adına başkanlık için aday adayı olan isimler; Hanifi Can, Aydın Pehlivan ve Yusuf Demircioğlu oldu.

CHP’DEN KİM ADAY OLACAK

Millet İttifakı da seçime tek adayla gitmeyi planlıyor.

CHP'nin yeni başkan adaylığı için CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in, CHP’li meclis üyesi avukat Deniz Karakurt’u desteklediği kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun ise; konu ile ilgili tüm meclis üyeleriyle görüşüp fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Görüşmeler sonucunda “ithal meclis üyesi” olarak görülen Hasan Ünal’ın ön plana çıktığı ancak daha önce "ithal meclis üyesi istemiyoruz” şeklinde eleştirilen Ünal için şimdi de “İthal belediye başkanı istemiyoruz” seslerinin yükseldiği iddia edildi.

İTTİFAKTA ÇATLAK OLUR MU'

Menemen Belediye Meclis’i seçime gitmeye hazırlanırken tutuklu olan Serdar Aksoy'un seçimlere müdahil olabileceği belirtiliyor. Durum böyleyken grupta Aksoy’a yakınlığı ile bilinen 5 meclis üyesinin tavrının ne olacağı merak ediliyor.

Bunun yanında mecliste 15 üyesi bulunan CHP’deki aday belirsizliğinin grup içerisinde bir parçalanma yaratıp yaratmayacağı ve bunun sonucunda AK Parti’ye oyların kayıp kaymayacağı endişelerinin de olduğu iddia edildi.

SEYİT TORUN İZMİR’E GELİYOR

Öte yandan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Menemen’de yaşananlar ile ilgili bilgi almak ve birtakım görüşmeler gerçekleştirmek için Pazartesi günü İzmir’e geleceği öğrenildi. Torun'un geliş sebebinin Millet İttifakı'nın adayının kesinleştirmek olduğu konuşuluyor.

YÜCEL'DEN MENEMEN ÇALIŞMASI

Başkan Yücel, bugün ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelecek son durum değerlendirmesi yaptı.

Yücel’in Soyer ile görüşmesinin ardından Menemen meclis üyeleri ile İl Başkanlığında buluştuğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.