Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de flaş gelişme! O meclis üyesi CHP'den istifa etti

Menemen'de flaş gelişme! O meclis üyesi CHP'den istifa etti

1 Aralık'ta gerçekleştirilen Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde ‘3 fire’ veren CHP’de flaş bir istifa yaşandı. Menemen Belediye Meclisi CHP Grup Üyesi Seval Bozkurt, partisinden istifa etti. Bozkurt, yaptığı açıklamada yoluna bağımsız devam edeceğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 05.02.2021 - 18:12

EGEPOSTASI- 1 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde, mecliste 15 üyesi olan CHP grubundan 3 fire verilmişti.

Üç kişinin tespit edilmesine dair İzmir İl Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar devam ederken meclisteki CHP grubundan flaş bir istifa geldi.

Menemen Belediye Meclisi CHP Grup Üyesi Seval Bozkurt, partisinden istifa etti.

Bozkurt’un istifasıyla CHP grubunun meclisteki koltuk sayısı 14’e düştü.

Öte yandan Bozkurt'un istifası sonrası akıllara seçimde verilen üç fireden biri Seval Bozkurt m? sorusunu getirdi.

Bozkurt istifasını sosyal medyada şu açıklamayla duyurdu;

"Fikirlerimizi söylemekten geri durduğumuz ve farklı, kapalı olduğumuz vakit fikirlerimiz beslenmez ve gelişemezsiniz derdi  Ustad. Çok doğru. Sizin, bizim fikirleri dinlemeye ve alternatif kaynaklardan beslenmeye ihtiyaç vardır. Eğer inandığınız ideolojiden doğru ilerleyemezseniz geri kalır ve alternatif geliştiremezsiniz. Haliyle böyle olunca toplumun bir parçası olmaktan çıkar, bireyseleşirsiniz. Yapılan eksikler, hatalar, yanlışlar tabiki de toplumu etkilemektedir. Ben daha fazla yanlış ve eksiklere düşmemek adına CHP meclis üyeliğinden istifa ediyorum. Ayrıca siyasi hırs uğruna emekçi kardeşlerimin emeğini heba edilmesi asla kabul edilemez. Hiçbir siyasi parti tüzüğünde', emek üzerine oynanmamıştır. Ne akp ne de chp ellerinizi emekçi kardeşim üzerinden çekin. Siyaset toplumun önünü açmak içindir. Ne emekçinin ne de biz seçilmişleri zora koymak veya iradeyi hırs uğruna kurban etmek için değildir. Biz ne kimsenin maşası ne de kimsenin günah keçisi olduk; olmaya da niyetimiz yok. Kimse bu yüzden kusura bakmasın. Bizim üzerimizden siyasi beceriksizliklerini örtmeye müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonraki meclis üyelik görevimi hiçbi? siyasi baskı altında kalmadan, kendi özgür ve hür irademi kullanarak geldiğim siyasi geleneğe bağlılığımla ve ezilen, ötekileştirilen işçi, emekçi yoldaşlarımın haklarını savunarak bağımsız bir şekilde devam edeceğim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.