Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen Belediyesi’nde görevlendirme krizi: Karakurt’tan mobbing yorumu

Menemen Belediyesi’nde görevlendirme krizi: Karakurt’tan mobbing yorumu

Menemen Belediyesi'ne bağlı Meta-Su şirketinde yaşanan yetki krizine bir yenisi eklendi. Şirket bünyesinde görev yapan 280’e yakın işçi “Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde" görevlendirildi. Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan CHP’li meclis üyesi Deniz Karakurt, yeni görevlendirme yazısının tebliğ edildiği kişilerin tamamının CHP’li olduğuna dikkat çekerek, "Şu anda işten çıkarma yasağı var. İşçilere mobbing uygulayarak işten çıkmaya zorluyorlar” iddiasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 13.04.2021 - 14:52

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi’nde yaşanan krizlerin ardı arkası kesilmiyor.

1 Aralık Belediye Başkan Vekili seçimleriyle başlayan gerilim belediye bünyesinde faaliyet gösteren Meta-Su Şirketi’nin yetkilerinin CHP’li meclis üyesi olan ve bir süre de Menemen Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten Deniz Karakurt’tan alınarak Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a verilmesiyle devam etmişti.

Mecliste yapılan oylamayla şirket yetkilerini alamayan Pehlivan, yargı yoluna giderek şirketin yetkilerini devralmıştı.

Yetki devrinin ardından şirkette ikinci bir kriz patlak verdi.

Bugün, 280’e yakın Meta-Su işçisi ve 170’e yakın belediye işçisine “Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirilmeniz uygun görülmüştür" yazısının tebliğ edilmeye başlandığı gündeme geldi.

Müdürlüğün, hizmet kapsamı konusunda meclis üyelerine ayrıntılı bilgilendirme yapılmazken işçilere de henüz net görevlerinin tebliğ edilmediği öğrenildi.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan CHP’li meclis üyesi Deniz Karakurt, yapılan görevlendirmeleri işçilerin istifa etmesi için yapılan mobbing uygulması olduğunu iddia etti.

"TAMAMI CHP’Lİ"

Konuya ilişkin genel bir değerlendirme yapan Karakurt, yeni görevlendirmelerin tamamının CHP'li çalışanlar olduğunun altını çizdi ve “Şu ana kadar 280’e yakın Meta-Su işçisi ve 170’e yakın belediye işçisine bu yazılar tebliğ edilmeye başlanmış. Biz arkadaşlardan çok sayıda telefon aldık. Tam olarak hangi görevlendirmeye verileceklerini bilmiyoruz ama muhtemelen faraş ya da çöpe verilecekler. Bu kişilerin tamamı CHP’ye yakın olan isimler ve partililerimiz” dedi.

“MOBBİNG YAPMAYA BAŞLADILAR”

İşten çıkarma yasağı olduğu için işçilere mobbing uygulandığını ileri süren Karakurt, “Bankamatik tespitleri varsa şu anda bankamatikleri işten çıkarmaya yönelik hiçbir engel yok. Varsa böyle bir tespitleri bunların çıkışlarını yapmalılar. Eğer böyle tespitleri yoksa ‘Bankamatikçiler var’ söylemlerini de geri almalılar. Bin 400 işçi var ve bunları zan altında bırakamazlar. İkincisi... Mobbing yapmaya başladılar. Biz ocak ayında şirketler konusu gündeme geldiğinde bun söylemiştik. Şu anda işten çıkarma yasağı var. İşçilere mobbing uygulayarak işten çıkmaya zorluyorlar” ifadelerini kullandı.

“GERİ ADIM ATTIRABİLİRLER”

İşçiler istedikleri takdirde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Karakurt, yapılanın Ceza Kanunu’na göre suç teşkil ettiğini hatırlattı ve şunları söyledi;

“Mobbing uygulamak ceza kanunlarına göre suçtur. Bu konuda işçilerimiz örgütlü ve dirençli olurlarsa geri adım attırabilirler. İlerleyen günlerde hangi görevlendirmelerin yapılacağını öğreneceğiz ve bu konuda arkadaşlarımıza destek olacağız. Ben şu ana kadar 440 görevlendirme yazısı olduğunu duydum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.