Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’te sandıklar kuruldu: Adaylar ne mesaj verdi?

Menderes’te sandıklar kuruldu: Adaylar ne mesaj verdi?

CHP Menderes’te yaşanan toplu istifayla başkan ve yönetimin düşmesinin ardından ilçede bugün yeni ilçe başkanının seçilmesi için sandıklar kuruldu. 3 adaylı geçen başkanlık yarışında adaylar ilk mesajlarını verdiler.

  • Ege Postası
  • 20.11.2021 - 13:48

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda CHP Menderes İlçe Örgütü’nde 8 ilçe yöneticisinin  istifa etmesiyle birlikte ilçede yönetim düştüğü Menderes’te bugün olağanüstü kongre gerçekleştirildi. 

Kongreye, geçici yönetim başkanı Muammer Karabacak’ın yanı sıra Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Programı nedeniyle kongreye katılamayan İl Başkanı Deniz Yücel ise kongreye ilişkin mesaj gönderdi.

Çağrı Çiftçi, Güler Mutlu Yılmaz ve Ahmet İşler’in aday olmasının beklendiği kongrede, tüm adaylar yeterli imza sayısına ulaştı ve başkanlık yarışı 3 aday arasında geçti. Öte yandan; kongre öncesinde 3 adayın birleşmesi ve kongrenin tek adaylı geçmesi yönünde görüşmeler olduğu ancak adaylar arasında mutabakata varılamadığı öğrenildi. 

Kongrenin Divan Başkanlığı görevine ise CHP 26. Dönem  Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin seçildi. 

KAYALAR’DAN YENİ İLÇE BAŞKANINA SÖZ

Kongre başlangıcında konuşan Belediye Başkanı Kayalar, uyum içinde çalışma mesajı verdi ve “Büyük ihtimalle 3 adayımız var ve üçü de bizim başımızın tacı. Kim kazanırsa kazansın her zaman belediye başkanı olarak ilçe başkanımızın emrindeyiz. Onunla birlikte ilçemizin daha iyi bir yere gelmesi için çalışacağımızın sözünü veriyorum. Önümüzde bir seçim var. Örgüt ve belediye birlikte olursak seçimlerde başarılı oluru. O yüzden bundan önce olduğu

gibi bundan sonra da ilçe başkanı ve belediye başkanı beraber olacak birlikte olacak” dedi.

“HEPİMİZ GEÇMİŞTE İTİLDİK KAKILDIK KULLANILDIK” 

Kongrede konuşan İzmir Milletvekili Bayır, CHP’nin iktidara uzun yıllardır hiç olmadığı kadar hazır olduğunu belirtirken böyle bir dönemde örgüt içerisinde bölünmelerin olmaması gerektiğinin altını çizdi ve “Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Elimizden geldiğince verdiğiniz oyların hakkını teslim etmeye çalışıyoruz. Burası bir aile ortamı. Tabii ki de aday olacak. Tatlı rekabet olur ama bir şeyi unutmamalıyız. Bu salona 3-5 aday girebiliriz ama tek aday çıkacağız. Bu işin kazananı kaybedeni olmayacak. Neden? Çünkü biz iktidara yürüyoruz ve Bizim kendi aramızda rekabet yapma lüksümüz yok. 38 yıllık siyasi yaşamımda CHP'yi hiç bu kadar iktidara yakın görmedim. Şartların tamamı lehimizde. Her şey hazır. Un hazır, yağ hazır helvayı yapacak usta lazım. Ustamız da hazır. Bir gece dolarda ve faizlerde olan oyunla hepimizin emeği olan hazineden 40 milyar lirayı uçurdular. Nasıl uçtu? Şu ana kadar yaptıkları yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projeleri müteahhitlerle dolar bazında anlaşma yaptıkları için biz o 5’li çeteye 40 milyar daha faza vereceğiz. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Resmen devletin malını 5’li çeteye peşkeş çekmişler. Buna müteahhit değil bunlar kan emici. Mutfaklıdaki açlık da işsizlik da çözülemeyecek sorunlar değil. Biz bunları çözebiliriz. Bugün, Menderes İlçe Başkanının kim olacağını konuşacağız. Ama yarın da şunu düşünmeye başlayın. Menderes’te kim ilçe milli eğitim müdür, ilçe emniyet müdürü yapacağız. Bunları düşünün. Çünkü biz iktidara yürüyoruz. Bu kadroları hazırlayın. Bize bu kadrolara yetişmiş deneyimli ve mahcup etmeyecek arkadaşlara ihtiyacımız var. ‘Geçmişte delege seçimlerin şunu yaptılar, beni aday göstermediler onu gösterdiler…’ Bunları geçeceksiniz. Bunlar olabilir. Hepimiz geçmişte itildik kakıldık kullanıldık” dedi.

“3 DAKİKADA CHP’Lİ OLURLAR”

Bayır, vatandaşların AK Parti iktidarının sona ermesine ilişkin tereddütleri olduğuna da değindi ve şunları söyledi; “Zaman zaman karşılaştığım bir şey var. ‘Bunlar seçimi kaybetse de koltuğu bırakmaz.’ Nasıl bırakmaz? Siz sanıyor musunuz ki seçim sonuçları belli olduğunda CHP iktidar olduğunda o AKP’nin varisi onlar, ordu komutanı olanlar, emniyet müdürü olanlar… 3 dakikada CHP’li olurlar. Onlar hazır ola geçerler, ceket iliklerler. Ama onlar bunu yaptı diye kimse sanmasın geçmişe sünger çekilecek. Hesap sorulacak. Cumhuriyet tarihinin bütün yatırımları 19 yılda 69 milyar dolarlık bir tutar karşılığında özelleştirdiler. Biz bunların hepsini geri almak zorundayız. O aklınca Mustafa Kemal Atatürk adını bazı statlardan ve havaalanlarından kaldırmaya çalışabilir. Peki sizin yüreklerinizden nasıl kaldıracak? O zaman iri, diri, bir ve beraber olacağız. Bu salondan da tek parça çıkacağız. Bu salonda seçimin kaybedeni olmayacak.”

“DOKUNULMADIK YÜREK BIRAKMAYACAĞIM”

Başkanlık için aday olan isimlerden Güler Mutlu Yılmaz, adaylık konuşmasında, herkese eşit derecede davranacağının sözünü verdi ve “25 yıllık ziraat mühendisi olan bir kardeşiniz ablanız ve yoldaşınız olacak Menderesimize mesleki ve esnaflık birikimlerimi katarak çalışacağım. Her gün biraz daha yoksullaşan çiftçiler, geleceğinden umudunu kesmiş gençler, rotasını kaybetmiş umutsuzlar bilmelidirler ki bu göreve başladığım günden itibaren daima yanınızda olacağım Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını ilke edinerek Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde partimizi iktidara taşımak için görevinin bilincinde olan bir ilçe başkanı olacağım. Belediyemizin CHP tarafından yönetilmesi, Millet İttifakı’nın çürümüş tek adam rejiminden kurtulmak isteyen tüm seçmenlerimizin, hepimizin kazancıdır. Seçim, seçmenin özgür iradesiyle katıldığı, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı olmaksızın CHP çatısı altında kimsenin ötekileştirilmediği, hor görme, kayırma gibi durumların yaşanmasına fırsat vermeyeceğim. Güç ve güçlüden yana taraf olmayacağım. İnsan ve irade ayırmadan girilmedik mahalle, dokunulmadık yürek bırakmayacağım. Tarafsız, yapıcı olacak ve doğrudan asla sapmayacağım. Birlikten güç doğar ilkesiyle örgütümüz ve belediye başkanımızla uyum içinde ve birlikte çalışacağımıza söz veriyorum” dedi.

“ÖRGÜTTEKİ KÜSKÜN OLAN YOLDAŞLARIMIZA DOKUMAMIZ LAZIM”

Adaylardan Çağrı Çiftçi ise, başarı için sahada olmanın önemine vurgu yaptı ve “2019 yerel seçimlerinden önce Türkiye bir sihirbazla tanıştı. B sihirbaz Genel Başkanımız. Partimizin içinde ya da Türkiye’nin diğer bileşenlerinde olsun aynı masaya oturmaz denilenleri anı masada buluşturdu. Ne mutlu ki Menderes’i AK Pati iktidarından CHP iktidarına geçirdik. Bu zaferin mimarı Genle Başkanımız müthiş bir enerjiyle herkese dokunmayı başarabiliyorken bizlerin öncelikli hedefi sahada herkese ulaşmak olmalıdır. Ulaşılabilir olmak bir nitelik kazandırmıyor. Ulaşmamız ve dokunmamız lazım. Bu şekilde sahada bir şeyler artıya dönüyor. 2019 seçimleri de bunun ispatı. Sayın belediye başkanımız göreve geldikten sonra bizler daha rahat konuşmaya ve nefes almaya başlayacağımızı düşündük ve şu anda bu kısmen var. Hepimize düşen paydalar var. Menderes çok büyük. Menderes’te saha çalışması fiziken ve madden zor. Örgütümüzün içinde bir heves azalması, birbirimizle uzaklaşma oldu. Ara sıra birbirimizi fırçalamamızda ve eleştirmemizde bir sorun olmamalı. Bu şekilde sorunları çözüp daha güze şeyler ortaya çıkarabileceğimize eminim. Bu seçimin kazananı kaybedeni yok. Asıl olan CHP’dir. Bunun kazananı ya da kaybedeni sonraki dönemde yani hizmet safhasında oluyor. Hizmette kazanmamız için de öncelikle örgütteki küskün olan yoldaşlarımıza dokumamız lazım. 3 aday arkadaşımızla birlikte aynı platforma aynı şeyleri düşünüyoruz. Başarının anahtarı insanlara dokunabilmek. Öncelikli hedefimiz genel iktidarı, Millet İttifakı olarak seçim zaferiyle sonlandırmak olmalı. Bu da gece gündüz yol kat etmekle oluyor. İlçe binamız partililerimiz için konuk evi olsun ve 7/24 size açık olsun. Benim size ilk ve en büyük vaadim budur” diye konuştu. 

“GELİYOR GELMEKTE OLAN” 

Son aday Ahmet İşler ise “Ben birliktelikten ve uzlaşıdan yanayım. Bu iktidar yolculuğunda Kemal Klıçdaroğlu’nun da dediği gibi helalleşerek daha güzel günlere ilerleyeceğimize olan inancım tam. Geliyor gelmekte olan. Her şey daha güzel olacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.