Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Memleket’in istifa depremi İzmir’e sıçradı

‘Memleket’in istifa depremi İzmir’e sıçradı

Memleket Partisi'nde Genel Merkez düzeyinde yaşanan istifalar İzmir’e de sıçradı. Partiye üye olan 4 isim yaptıkları ortak yazılı açıklamayla Memleket Partisi’nden istifa ettiklerini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 20.06.2022 - 17:04

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıl Muharrem İnce önderliğinde kurulan Memleket Partisi, bugün Genel Merkez düzeyinde yaşanan istifalarla sarsıldı.

Memleket Partisi'nde Genel Başkan Muharrem İnce’yle fikir ayrılığına düşen, 6 üst düzey yönetici görevlerinden ve partilerinden istifa etti.

İstifa eden isimler arasında İzmir eski Milletvekili, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakkı Akalın’ın yanı sıra Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üyesi ve Memleket Partisi Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala, MYK Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün, MYK Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ve Parti Meclisi-Memleket Partisi Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray yer aldı.

İZMİR’E DE SIÇRADI

Öte yandan; partinin üst düzey yönetiminde yaşanan istifa depremi İzmir örgütüne de sıçradı. 

Partinin İzmir örgütünde görev yapan ve daha önce CHP’de de önemli görevlerde bulunan Sumru Karaer, Ersin Güngör, Seyyare Şar Öztürk, Mustafa Ülkü Caner de Memleket Partisi’nden istifa ettiler.

4 isim istifalarına ilişkin ortak bir yazılı açıklama yaptılar.

Yönetimdeki fikir ayrılıkları ve tutarsızlıklara dikkat çekilen ve ‘tek adam’ iktidarı ile ülkenin geldiği vahim duruma da vurgu yapılan istifa açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Ülkemizin tek adam iktidarıyla geldiği bugünkü vahim durumda , önemli bile olsalar tüm diğer fikir ayrılıklarına ve ayrışmalara son vermemiz gerektiğini bir süreden beri düşündüğümüzü; bu ve yaşanan bazı yönetim anlayışındaki tutarsızlıklar nedeniyle Memleket Partisi’nden istifa ettiğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. 

Türkiye bu soygun, hukuksuzluk ve çağdışı düzenden bir an önce kurtulmalıdır. Diğer her şey teferruattır.”

DÖRT İSİMDEN İKİSİ DAHA ÖNCE İSTİFA ETMİŞ 

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, istifa eden dört isimden Seyyare Şar Öztürk ile Ersin Güngör'ün partiden geçtiğimiz aylarda istifa ettiklerini dile getirerek, “Selden kütük kapmaya çalışıyorlar!" dedi.

İstifaları değerlendiren Oğuz, istifa eden 2 kişinin sadece üye olduğunu belirterek “Sumru Karaer ve Mustafa Ülkü Caner bizim üyelerimizden. İstifalar olabilir. Gayet doğal. İki kişi gide, iki kişi gelir. Sadece bugün parti yöneticilerimiz Karşıyaka Çarşı'da gezerken 2 üye yapmışlar. Daha önceden istifa eden kişiler böyle bir algı yaratarak ne yapmaya çalışıyorlar? Selden kütük kapmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.