Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partisi’nden Kayalar’a ‘Züğürt Ağa’lı gönderme: En sonunda belediyeyi de satıp gidecekler

Memleket Partisi’nden Kayalar’a ‘Züğürt Ağa’lı gönderme: En sonunda belediyeyi de satıp gidecekler

Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanlığı, Züğürt Ağa göndermeli afişler hazırlayarak durumu ortaya koydu. İki yılda yaklaşık 100 milyon TL’ye yakın gayrimenkul satışı gerçekleştiren Başkan Kayalar’ı eleştirdi. Konuya ilişkin konuşan Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanı Abdulrahman Eygener, bugüne kadar yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığının altının çizdi ve “Biz başından beri bu satışlara karşıydık zaten. Önce Tekel Bölgesi’nde ‘Belediye zor durumda’ denilerek satışlar yapıldı. Sat sat sat her şeyi bitirecekler ve en sonunda da belediyeyi de satıp kaçıp gidecekler” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2021 - 16:12

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Pandemi döneminde İller Bankası gelirleri yaklaşık yüzde 40 oranında azalan belediyeler gelir gider dengesini yakalamak adına taşınmaz satışına yöneldi.

Belediyelerin yaptığı satışlar bazı kesimler tarafından eleştirilirken bir eleştiri de Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’a geldi.

Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanlığı, Züğürt Ağa göndermeli afişler hazırlayarak durumu ortaya koydu. İki yılda yaklaşık 100 milyon TL’ye yakın gayrimenkul satışı gerçekleştiren Başkan Kayalar’ı eleştirdi. 

Yapılan afişli eleştiriye ilişkin Egepostası’na konuşan Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanı Abdulrahman Eygener, bugüne kadar satışlar konusunda yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını belirtti ve bu nednele mizah yolunu seçtiklerini söyledi.

“MUSTAFA KAYALAR, BÜLENT SOYLU’DAN DAHA SATICI ÇIKTI””

Menderes eski Belediye Başkanı Bülent Soylu üzerinden örnek veren Başkan Eygener, “Biz başından beri bu satışlara karşıydık zaten. Önce Tekel Bölgesi’nde ‘Belediye zor durumda’ denilerek satışlar yapıldı. Ama bir yerler satılırken bir yandan da belediyeye işçi alımı durmadı. Eş dost yüksek maaşlarla işe alındı. Özelikle meclis üyeleri… Meclis üyelerinin işi Menderes’in sorunları olması gerekirken 6-7 tane meclis üyesi belediyeden Cumaovası A.Ş., Personel A.Ş., Muhtarlar Masası müdürlükler adı altında 8-10 bin lira arasında maaş alıyorlar. Biz bu meclis üyelerini keseleri doldursunlar diye seçmedik. Ben de eski CHP’liyim. Bu yönetimin seçilmesinde hem maddi hem manevi desteklerimiz oldu. Neden destek verdik önceki AKP’li Belediye Başkanı Bülent Soylu, belediyeyi talan ediyor, bizim kasasında 6 milyon lirayla telsim ettiğimiz Menderes Belediyesi’ni yaklaşık 150 milyon lira borçla teslim etti ve biz bunu düzelteceğiz diye uğraştık. Ama baktık ki hiçbir farkları yok. Mustafa Kayalar, Bülent Soylu’dan daha satıcı çıktı” dedi.

“UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI”

Konuya ilişkin daha önce yaptıkları uyarılan dikkate alınmadığını belirten Başkan Eygener, son olarak karikatür dilini denediklerini ifade etti ve “Durum böyleyse, belediyenin borçları 136 milyonlardan daha yukarılara çıkıyorsa burada bir terslik var demektir. Daha görevinin bitmesine 31 ay var ve 31 ay maaş dağıtacak bu belediye. Sat sat sat her şeyi bitirecekler ve en sonunda da belediyeyi de satıp kaçıp gidecekler. Benim Mustafa Kayalar’la iletişimim vardır. Biz sözlü olarak defalarca kez ikaz ettik ancak bunlar ciddiye alınmadı. Yazı da yazdım ama bir faydası olmadı. Biz de nasıl dikkat çekeriz diye düşündük. 90’lı yıllarda siyasette mizah ve karikatür dili vardı. Ben de bir de böyle deneyeyim dedim ve dikkat de çekti. Menderes’in hemen hemen tamamı bunu duydu. Demek ki bundan sonra mizahi siyaset yapmak gerekiyormuş. Bence gayet başarılı oldu. Biz yaptığımız bu çalışmayla oldukça olumlu tepkiler aldık. Bundan sonraki paylaşımlarda bu şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.