Dolar 32,5901
%0.32
Euro 35,0379
%0.19
Altın 2.459,220
%0.94
Bist-100 9.879,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partisi Uğur Mumcu'yu andı

Memleket Partisi Uğur Mumcu'yu andı

Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanlı, arabasına konulan bombayla katledilen usta gazeteci Uğur Mumcu'yu ölümünün 29. yılında andı. Anma etkinliğinde konuşan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, "Bugün geldiğimiz noktada, medyanın içine düştüğü durumu görünce, Uğur Mumcu'yu daha iyi anlıyor ve arıyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 15:43

Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanı Berna Eyinç ve ilçe örgütünün Menemen Sevgi Yolu Uğur Mumcu heykeli önünde  düzenlemiş olduğu Uğur Mumcu'yu anma programına, İl Başkanı Cüneyt Oğuz  ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Anma toplantısında ilçe başkanı Berna  Eyinç yaptığı konuşmada; 'Her gelen söz verdi ama o tuğlayı çekmeye kimse cesaret edemedi. Duvarın arkası hep karanlık kaldı.Hiç bir şey değişmedi. Uğur Mumcu'dan sonra da gazeteciler öldürüldü, katilleri sözde yakalandı ama arkasındaki güçlere ulaşmak hayal olarak kaldı' dedi. 

"FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİYİZ"

Faili meçhul cinayetler konusunda kötü bir üne sahip olduğumuzun altını çizen Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanı Berna Eyinç, bu haftanın Demokrasi Haftası olduğunu hatırlattı; 'Ocak ayı demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için, biz geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay. Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Muammer Aksoy, ocak ayında yitirdiklerimiz. Abdi İpekçilere, Bahriye Üçoklara, Ahmet Taner Kışlalılara, Çetin Emeçlere dünden daha çok ihtiyacımız var' dedi. 

"ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ'

Uğur Mumcu'nun katledilişinin 29. yıl dönümünde Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılan İzmir İl başkanı Cüneyt Oğuz burada yaptığı konuşmada; '29 yıl önce bugün karlı bir Ankara sabahında evinin önünde aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu katledilen Uğur Mumcu'yu anmak için toplandık. Uğur Mumcu, Atatürk ilkelerine bağlı, bildiği doğruları kaleminden sakınmayan bir gazeteci ve düşün insanıydı. Bugün geldiğimiz noktada, medyanın içine düştüğü durumu görünce, Uğur Mumcu'yu daha iyi anlıyor ve arıyoruz. Memleket Partisi olarak, basının içinde bulunduğu sıkıntıyı biliyoruz. Basının özgür olması ve daha ileriyi gitmesini savunuyoruz' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.