Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partisi İzmir Kongresi’ne CHP’den sürpriz katılım

Memleket Partisi İzmir Kongresi’ne CHP’den sürpriz katılım

Bugün ilki düzenlenen Memleket Partisi 1. Olağan İzmir Kongresi’ne CHP’den sürpriz bir katılım gerçekleşti. Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan ve önemli görevlerde bulunan Hatice Tatlı, kongreye katıldı.  Konuya ilişkin konuşan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, katılımın transfer olarak yorumlanmaması gerektiğini söyledi ve “Bunu bir transfer sinyali olarak görmeyin. Hatice Tatlı bizim için önemli bir isim. Siyasi anlamda siyaset yoldaşlığı geçmişte yaptık, bugün için öyle bir yol yürümüyoruz. Biz Memleket Partisi’ndeyiz. Kendisi hala CHP’nin mensubudur. Dediğim gibi önümüzdeki dönemde ne olacağını bilemem” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2021 - 16:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Memleket Partisi, 1. Olağan İzmir İl Kongresi, bugün Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye kurmaylarıyla birlikte Genel Başkan Muharrem İnce de katıldı. 

Kongreye, Genel Başkan İnce ve Kurucu İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un yanı sıra Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Genel Sekreter Hakkı Akalın, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi ve Tahir Şahin de katıldı. 

Kongreye ayrıca CHP’den sürpriz bir isim de katıldı. Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan, Eskişehir'de il başkan yardımcılığı, PM Üyeliği, Bayraklı’da meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği, iki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, İzmir Büyükşehir Meclisinde CHP Grup Başkanvekilliği, Grup Sözcülüğü yapan Hatice Tatlı’nın da kongreye katılması ve protokolde Muharrem İnce’nin yakınında oturması dikkat çekti.

Tatlı’nın CHP’den birçok ismin istifa ederek geçtiği Memleket Partisi’nin kongresine katılması ise kamuoyunda yeni bir transfer olarak yorumlandı.

“KILIÇDAROĞLU BİLE MEMLEKET PARTİSİ’NE ÜYE OLABİLİR”

Konuya ilişkin konuşan Başkan Oğuz, şunları söyledi; “Hatice Hanım bizim çok eski yol arkadaşımız ve dostumuzdur. Nezaketen bugün benim kongremi görmek, katılım göstermek için geldi. Daha önce biz CHP içinde kendisi ile beraber yol yürüdük, siyasete yaptık. 2018 sürecinde beraberdik. Kendisi kurultay delegesiydi. Olağan sütü kurultayın toplanması için muharrem Bey’e destek verenlerdendir. Bedel ödeyenlerdendir. Aslında bu anlamda dostluğumuz her zaman bakidir, devam ediyor. Siyaseten de şu an da beraber değiliz. Zaten kendisi çıkardığı kitapta siyasete veda ettiği söylemişti. Ancak siyasette ne zaman ne olacağı çok da belli değil. Bunu bir transfer sinyali olarak görmeyin. Hatice tatlı bizim için önemli bir isim. Siyasi anlamda siyaset yoldaşlığı geçmişte yaptık, bugün için öyle bir yol yürümüyoruz. Biz Memleket Partisi’ndeyiz. Kendisi hala CHP’nin mensubudur. Dediğim gibi önümüzdeki dönemde ne olacağını bilemem. Belki Kemal Kılıçdaroğlu bile gelip Memleket Partisi’ne üye olabilir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.