Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partili Oğuz’dan Soyer’e afiş göndermesi: Kendi cebinden karşılamalıdır

Memleket Partili Oğuz’dan Soyer’e afiş göndermesi: Kendi cebinden karşılamalıdır

Memleket Partisi İzmir İl Kongresi’nde patlak veren bayrak ve afiş tartışmalarında yeni bir gelime yaşandı. İl Başkanı Cüneyt Oğuz, İzmir Valiliği’nden alınan mobese görüntüleriyle Başkan Soyer’e seslendi; “Ben yalancı değilim. Gerçekleri edinmek için ortaya çıkardığımız görüntüleri paylaşarak gerçek yalancıların kim olduğunu kamuoyuna bırakıyorum. Partimiz için oluşan zararında İBB Başkanı tarafından kendi cebinden karşılaması gerekmektedir”

  • Ege Postası
  • 15.09.2021 - 13:46

EGEPOSTASI – Memleket Partisi’nin Kültürpark İsmet İnönü Konferans Salonu’nda düzenlenen İzmir İl Kongresi’nde Genel Başkan Muharrem İnce İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kendi partisinin afişlerini söktüğünü iddia ederek, Tunç Soyer’e hedefe alarak“Sen kiminle dans ettiğini bileceksin. Kimsin sen benim afişlerimi söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip akrabası çıkıyor. Bak başkan, bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez. Bunlar Memleket Partisi afişleri. Onlarda belediye rantı yok, onlarda hazine parası yok. Burada gönüllülerin parası var o ve parayı senden alırım” ifadelerini kullanmıştı. Tunç Soyer ise 'İzmir'in seçilmiş belediye başkanıyım' ifadelerini kullanmış ve afişlerin söküldüğü iddialarını yalanlamıştı.

Soyer'in ifadeleri sonrası İzmir İl Başkanlığında basın açıklaması düzleyen MP, Valilikten Fuar önündeki alan için video kayıtları isteyeceğini ve böylelikle gerçeklerin ortaya çıkacağını belirtmişti.



OĞUZ: SESİSİZ KALMAYACAĞIZ
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında valilikten alınan mobese kayıtlarını gazetecilerler paylaştı Oğuz "22 Ağustos'ta yapmış olduğumuz İzmir il kongresi sonrası İzmir ve Türkiye'de kamuoyunun kafasında kalan bir takım soru işaretlerini yanıtlamak içindir. Memleket partisi 17 mayıs 2021 günü kurulmuştur. Kısa sürede İzmir İstanbul Ankara Antalya, Eskişehir gibi bir çok büyük şehirde kongrelerini ve örgütlenme sürecini tamamladığı gibi bu cumartesi günü de 1'nnci olağan kongresini yapmaya hak kazanmıştır. partim kongre sonrası Türkiye'de yapılacak ilk seçimlere katılma hakkı kazanacaktır. MP Türkiye'deki 84 milyon insanı kucaklamak için kurulmuş bir partidir. Siyasette kutuplaşmalara karşı olduğu gibi bir o kadar da demokrasinin her alanda yayılması gerektiğine inanmaktadır. Bu nedenle siyaset dilinin daha yapıcı ve hoşgörülü olması gerektiğini her daim savunmaktayız. Siyaset anlayışımız, yapıcı ve hoşgörülü olmasına rağmen MP'liler ve sahsıma yapılan herhangi bir haksızlıkta sessiz kalmayacağımızı bildiririm" diye konuştu.

"SOYER KENDİ CEBİNDEN KARŞILAMALI"
İl Başkanı Oğuz, "22 Ağustos günü MP İzmir'de geniş katılımlı İl Kongresi düzenledi. Kongre öncesi yaşananlar ise MP'lileri İzmirlilerin ve ülkemizde yaşayan tüm demokrasi savunucularının zihninde soru işareti bıraktı. Kongre öncesi Cuma akşam parti ve Türk bayrakları zorbaca indirilmiştir. Burada en gurur kırıcı olan hoşgörünün başkenti olan İzmir'de ilk kongresini yapmak için büyük heyecan içinde bayrak asan parti emekçilerinin astığı bayrakların kopartılarak kamyonların arkasına atılmasıdır.  Bu bayraklar için harcanan paraların MP gönüllüleri tarafından karşılanmıştır.  Bunların satın alınmasında partimizin hiçbir hazine yardımı olmadığı gibi hiçbir belediye müteahhitinin de katkısı yoktur. Kongre yapılmadan bir gün önce İBB Başkan Vekili'ni aramış olmama rağmen telefonuma cevap verilmemiştir. Belediye başkanının eşi ile yurt dışında olduğunu öğrendikten sonra aracılar ile kendisini bu durumdan haberdar ettim. Kongre günü öğlesine kadar 'bir hata sonucu indirilmiştir' denmesine beklememize rağmen bize bir şey bildirilmemiştir. Mağdurun edilmemize rağmen sanki haksızlık yapan bizmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Bu onur kırıcı durum sonrası amacımız İzmir'deki siyasi tartışmayı büyütmek değil, sadece partimize ve şahsıma yakıştırılan 'yalancı' ifadesini ortadan kaldırmaktır. Bizler kimseye yalan söylemedik ve iftira atmadık. Ben yalancı değilim. Gerçekleri edinmek için ortaya çıkardığımız görüntüleri paylaşarak gerçek yalancıların kim olduğunu kamuoyuna bırakıyorum. Partimiz için oluşan zararında İBB Başkanı tarafından kendi cebinden karşılaması gerekmektedir" dedi.

"ÖZÜR ERDEMDİR"
Başkan Tunç Soyer'den özür beklediklerini de belirten Oğuz, "Her platformda söyledik biz özür bekliyoruz. Bu tür çatışmaların ne olursa olsun yok olması gerektiğini savunuyoruz. İzmir siyasetine yeni bir nefes getirmek için yola çıktı. Özür dilemek küçülmek değil erdemdir. Bizde belki hatalar yapabilir ancak bu hatalardan kurtulmak için masum birisini hedef alarak iftira atmak doğru değildir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.