Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partili Oğuz'dan 23 Nisan mesajı

Memleket Partili Oğuz'dan 23 Nisan mesajı

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yayınladığı mesajda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın özünü millet iradesinin tecellisi olan TBMM’nin açılışı oluşturmaktadır. Ulu önderimiz M. Kemal Atatürk bu özel günü çocuklara hediye etmiş ve bir erdem olan ulusal egemenlik fikrinin çocuklara aşılanmasını sağlamıştır. Ulusal egemenlik anlayışı 3 yıl sonra Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmıştır. Bizler Memleket Partililer olarak TBMM’nin açılışı olan 23 Nisan gününü çok önemsiyor ve bu günün halk ile coşkuyla tekrar kutlanması için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2022 - 10:35

EGEPOSTASI – Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir mesaj yayınladı.

Oğuz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yıkılmak üzere olan bir imparatorluğun son günlerini yaşadığı ve topraklarında emperyalist devletler tarafından planların yapıldığı bir dönemde ’mazlum ve mağdur’ milletin yönetimi ele alması gerektiğini savunan Mustafa Kemal Paşa, yakınlarına; ‘derdimizi millete anlatamazsak hiçbir şeye muvaffak olamayız’ diyordu. Samsun’a çıktıktan sonra kongreler sürecinde Amasya’da ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyerek yol haritasını çizmeye başlamıştır. Ardından Erzurum Kongresi’nde ‘manda ve himaye kabul edilemez’ diyerek belirginleştirdiği yolu Sivas’ta ‘Milli iradeyi hakim kılmak esastır ‘ diyerek kurtuluşun, yeni bir Ulus Devlet kurmaktan geçeceğini vurgulamıştır. Bütün bu kongrelerde alınan kararlar ulusal egemenliğe giden yolun kilometre taşları olmuştur.

23 Nisan 1920 günü ulusal egemenliğin tescili olan TBMM açılmış, köhne, çağdışı bir yönetim şeklinden uygar bir sistem olan demokratik ulus iradesine, milli iradeye geçilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın özünü millet iradesinin tecellisi olan TBMM’nin açılışı oluşturmaktadır. Ulu önderimiz M. Kemal Atatürk bu özel günü çocuklara hediye etmiş ve bir erdem olan ulusal egemenlik fikrinin çocuklara aşılanmasını sağlamıştır. Ulusal egemenlik anlayışı 3 yıl sonra Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmıştır.

Son yıllara kadar dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla, yurdun dört bir yanında kutlanılan gösterilerle stadyumlara, fener alaylarıyla sokaklara sığmayan 23 Nisan, maalesef artık çocuklarımızın okullara hapsedilmesiyle çok daha sönük geçmeye başlamıştır.

Memleket Partisi, ülkemizin yönetiminde Milli İradenin yok olmaya başladığı TBMM’nin yetkilerinin kısıldığı bir dönemde yeniden bir Milli Uyanış başlatmak ve egemenliği tekrar ulusuyla buluşturmak için kuruldu. Toplumun adı başkanlık olan ucube bir sistemle yönetilmeye çalışıldığı, adaletin yok edildiği, ekonominin çökertildiği, eğitimin tarikatlar eline bırakıldığı bir dönemde halkımızın sorunlarına çözüm üretebilmek ve memleketimizi içine düşmüş olduğu bataktan kurtarmak için kuruldu.

Bizler Memleket Partililer olarak TBMM’nin açılışı olan 23 Nisan gününü çok önemsiyor ve bu günün halk ile coşkuyla tekrar kutlanması için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun...”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.