Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Hareketi İzmir Temsilcisi Cüneyt Oğuz: İzmir’den çok büyük beklentiler içerisindeyiz

Memleket Hareketi İzmir Temsilcisi Cüneyt Oğuz: İzmir’den çok büyük beklentiler içerisindeyiz

Memleket Hareketi İzmir Temsilcisi Cüneyt Oğuz, Memleket Hareketi’nin İzmir yapılanması ve potansiyel oy oranına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’in Memleket Hareketi’ne oldukça ılımlı baktığının altını çizen Oğuz, “İzmir’den çok büyük beklentiler içerisindeyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.02.2021 - 18:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi Yalova eski Milletvekili ve Memleket Hareketi Kurucusu Muharrem İnce, 4 Eylül’de Sivas’ta başlattığı Memleket Hareketi’ni partileştireceğini duyurmuştu. İnce hemen ardından partisinden istifa ederek parti kurma hazırlıklarına başlamıştı.
Memleket Hareketi’nin partileştirileceğinin duyurulmasının ardından Kurucular Kurulu’nda yer alan Memleket Hareketi İzmir Temsilcisi Cüneyt Oğuz, Memleket Hareketi’nin İzmir yapılanması ve potansiyel oy oranına ilişkin Egepostası’na çarpıcı açıklamalarda bulundu ve

“İZMİR’DE GÖRMÜŞ OLDUĞUMUZ İLGİ PARTİMİZİN İZMİR’DEKİ GELECEĞİYLE İLGİLİ BİZE UMUT VERİYOR”

Parti henüz resmi olarak kurulmasa da Memleket Hareketi olarak İzmir’de çalışmalara başladıklarını ifade eden Oğuz, İzmir’de harekete büyük bir ilgi olduğunu ifade etti ve ‘Partimizi kurar kurmaz İzmir’de 30 ilçede hemen örgütleneceğiz’. Tabi bunu yapabilmemiz için öncelikle Anakara’daki parti kuruluşunu tamamlayıp Merkez Yürütme Kurulu’nu oluşturmamız gerekiyor. Ondan sonra da iller ve ilçelerdeki örgütlenmeleri tamamlayacağız.  İzmir’de zaten önceden başlattığımız çalışmalar devam ediyor. İlçelerde temasta olduğumuz arkadaşlarımız Memleket Hareketi’yle ilgili çalışmalar yapıyor. Karşılaştığımız ilgi bizi gerçekten heyecanlandırıyor. İzmir, Türkiye’de birçok şeyin ilkinin yapıldığı çok önemli bir şehir. İlklerin öncüsü bir şehirdir. Kurtuluştan kuruluşa kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde de çok önemli görevler üstlenmiş bir şehirdir İzmir. Geçmişten gelen bu özelliği başta biz İzmirlilere büyük sorumluluk yüklüyor. Memleket Hareketi Türkiye’de değişimi ve yeniyi temsil eden bir siyasi oluşumdur. Bugün İzmir’de hareketimize olan ilginin giderek artması da İzmirlilerin bu yukarıda bahsedilen özelliğini bize teyid etmektedir. Görmüş olduğumuz ilgi ve heyecan kuracak olduğumuz yeni partinin İzmir’deki durumuyla ilgili bize çok büyük bir umut vermektedir. Partimizin kuruluşu tamamlandığında resmi örgütlenme çalışmalarına da başlayacağız. Örgütlenme konusunda titiz davranıyoruz. Siyasette alınan kararlar yaşanılan deneyimlerin sonucunda ortaya çıkar. Bizlerin belkide en büyük şansı yıllara sarih siyasi mücadele ve deneyimden süzülerek gelen bir liderle, sayın Muharrem İnce ile yola çıkmış olmamızdır. Sayın İnce’nin önderliğnde başlayan bu değişim ve yeniliği temsil eden siyasi hareket, edinilmiş deneyimlerle  belirlenen yol haritası memleketimizin çağdaş, aydınlık ve modern geleceğinin teminatı olacaktır.  

“BİZİM HEDEFİMİZ CHP ÖRGÜTÜNÜN ALTINI BOŞALTMAK DEĞİL”

Memleket Hareketi’nin partileşeceğinin duyurulmasıyla birlikte CHP kanadından Memleket Hareketi’ne geçmek için bazı istifalar olmuştu. İstifaları ve partiye gelecek yeni isimlerin olup olmadığını değerlendiren Oğuz, “ Biz CHP içerisinden çıkan bir yapıyız ve değişim ve yeniliği temsil ediyoruz. CHP’nin değer ve ilkelerine ‘altıoka’ tamamıyla bağlıyız. Bunun altını çizmek istiyorum. Bizim hedefimiz kesinlikle CHP örgütünün altını boşaltmak ve CHP örgütünden arkadaşlarımızı istifa ettirip kendimize katmak değil. Böyle bir yarış ve rekabetin içerisinde değiliz. Zaman içerisinde bize geçmek isteyen arkadaşlarımız olabilir. Buna herkes kendi iradesiyle karar verecektir. Biz memleket hareketinin ne olduğunu, ne olmadığını anlatıyoruz ve Ülkemiz için neler yapacağımızı söylüyoruz. 
CHP’den ayrılırken ben gerekçeli kararlarımı açıkladım. Bu mevcut CHP yönetimiyle olan ilkesel anlaşmazlığın sonunda gelen bir ayrılık kararıdır. Yoksa bizim CHP’nin kuruluş değerleri ve ilkeleriyle hiçbir sıkıntımız yoktur. 
Farklı yapılardan da aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oluyor. Parti kurulduktan sonra çok daha büyük bir aile haline geleceğiz. Bizimle aynı değerlerde ve ilkelerde olan arkadaşlarımız mutlaka bize katılacaktır. Şunu çok net görüyorum ki Türkiye’de her yerde her kesimden insanlar bizi takip ediyor” diye konuştu.

“O SALONDA YAŞAMIŞ OLDUĞUM OLAYLAR O SALONDA KALDI”

Oğuz, 2020 Şubat ayında gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkanlığına aday olmak istemiş fakat adaylık için gerekli olan yeterli imzayı topladığında “mükerrer imzaların” olduğu söylenmişti. Ancak durumun telafisi için yeterli sürenin verilmediği iddia edilmişti. Oğuz, CHP’den istifasında kongrede yaşananların kırılma noktası olup olmadığı konusunda ise şunları söyledi; “Benim istifa kararımı kişiselleştirmeyi doğru bulmuyorum. Kesinlikle kişisel bir durum değildir. Benim istifamdaki gerekçeli kararımda da bahsettiğim gibi partinin şu an içinde bulunmuş olduğu durumdan hoşnutsuzluğum söz konusudur. Ben İzmir’de il başkanı olma hedefiyle CHP İzmir İl Kongresinde aday olmuştum. O gün o salonda yaşamış olduğum olaylar o salonda kaldı. Benim kişisel kırgınlığımın bugün Memleket Hareketi’nde olmamla bir ilgisi yok. Bu durum tamamıyla ilkeseldir, memleketim adına daha doğru şeyler yapabilmekle ilgilidir. 

“PARTİ TÜZÜĞÜMÜZÜ HAZIRLADIK”

Memleket Hareketi'nin partileşme tarihine ilişkin bilgiler de veren Oğuz, “Önümüzdeki günlerde partimizi kuracağız. Parti merkezimiz Cumhuriyetin başkenti Ankara’da olacak. Parti merkezimizi kiraladık, hazırlıkları yapılıyor Nisan’ın ilk haftası tamamlamayı planlıyoruz. Parti tüzüğümüzü bir ay önce tamamladık oy birliği ile kabul ettik. Parti programımız aşağı yukarı bitti bazı küçük değişiklikler de komisyonlarımız tarafından tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.

“BİZİM CEVAP VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Memleket Hareketi’nin partileşeceğiniin duyurulması ve CHP’den istifalar gelmeye başlaması harekete yönelik eleştirileri de beraberinde getirmişti. Bunlardan bazıları da kurulacak yeni partinin CHP’yi bölme çabası olduğu yönünde olmuştu. Eleştirilerin özgürlüğün gereği olduğunu savunan Oğuz, “Herkes kendi fikirleri doğrultusunda eleştiri veya övgüde bulunabilir. Bu herkesin özgürlüğüdür. Bu konuda herhangi bir kişinin düşüncesi ve fikirleri üzerine bizim tahakküm kurmamız söz konusu değil. Bu eleştirilere nasıl göğüs gereceğiz? Bizim cevap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Temiz bir geçmişten umutla başlayan bu yolculuğumuz aydınlık bir geleceğe doğru devam edecektir. Türkiye'nin 18-19 yıldan beri yaşadığı bir sıkıntı var. Cumhuriyetin temel taşları yerinden oynatıldı, cumhuriyet devrimleri gerçek bir risk altında ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Türkiye'si şu anda bir evrilmenin içinde. Ekonomiden eğitime, sağlıktan adalete kadar Türkiye'de çok temel sorunlar var. Başta İşsizlik, enflasyon, adalet ve eğitim sorunları ülkemizi yaşanılabilir bir ülke olmaktan uzaklaştırıyor. Çocuklarımız geleceklerini yurtdışlarında arıyorlar. Memleket Hareketi tüm bu sorunlara çözüm üretmek ve bu ülkeyi daha iyi yönetmek için yola çıktı. 83 milyon insanımızı önce barıştıracağız. Ekonomimizi büyüteceğiz ve kazandıklarımızı adil bölüşeceğiz. Adaleti hayatın her alanında uygulayacak ve uygulatacağız.  Bizim hedefimiz Türkiye’nin 18 yıldan beri içine düşürüldüğü bu çukurdan çıkarmak olacaktır. Bunu yaparken arkadaşlarımızla omuz omuza ve birlik beraberlik içerisinde olacağız” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN İÇİNDE OLMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Partinin kurulma haberi yeni ittifak sorularını da gündeme getirdi. Oğuz, ittifak konusunda ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu; “Ben şu an bir ittifak açıklaması yapmayı doğru bulmuyorum. Bu konuyla ilgili zaten hareketimizin lideri sayın Muharrem İnce gerekli açıklamaları yapıyor. Önümüzdeki süreçte de bununla ilgili açıklamaları yapacaktır. Ama şu bir gerçektir ki; bizleri İzmir’de siyasi olarak takip eden arkadaşlarımız şunu biliyordur. Bizim Cumhur İttifakı’nın içinde olmamız mümkün değildir. Zaten ortaya çıkma sebebimiz mevcut hükümete karşı muhalefet ve onları alaşağı ederek orada halkın iktidarını tesis etmek, Türkiye’de çoğul bir demokrasi oluşturarak katılımcı bir yönetim sistemi kurmak.”

“İZMİR’DE OLDUKÇA İDDİALIYIZ”

İzmirlilerin Memleket Hareketi'ne karşı tutumunun oldukça pozitif olduğunu söyleyen Oğuz, Muharrem İnce için de İzmir’in çok özel bir yeri olduğunu söyledi. İlk seçimlerde İzmir’den yüksek oy almayı beklediklerini ifade eden Oğuz, “Biz yeni bir parti olarak ilklerin, mücadelenin her zaman öncülüğünü yapmış İzmir’de İzmirlilerle çok büyük işler yapacağız. İzmirli aydındır, çağdaştır, statükoyu, baskıyı ve tutuculuğu sevmez. Özgürlüğüne düşkündür. İzmirlilerin bizim hareketimize sıcak baktıklarını görüyorum ve bize koşarak oy vereceklerini düşünüyorum. Biz kimiz? Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP’nin kuruluş değerlerine sıkı sıkıya bağlı, altıokun altısına da bağlı, değerleri sonuna kadar savunan Cumhuriyet ve Memleket sevdalılarıyız. Biz kim değiliz? Biz, Atatürk’le sorunu olanlar değiliz. Doğayı ve çevreyi hunharca talan edenler değiliz. Kadına ve çocuğa istismar ve şiddeti yüksek sesle eleştirmeyenler değiliz. Siyaseti rant için yapanlar değiliz. Biz terörü normal kabul etmeyip terörün her çeşidini lanetleyenleriz. Din, dil ırk ayrımı yapmayanlarız. Bu anlayışla yola çıkıyoruz. 
Kurulacak Partimizin baraj sorunu yaşayacağını kesinlikle düşünmüyorum. Sayın İnce ile beraber Anadolu’da karış karış gezmiş olduğum 50 ye yakın şehir gezilerindeki gözlemlerim çok olumlu oldu. Bizim Partimiz sadece CHP tabanından oy alan bir Parti değil, diğer siyasi partilerden de oy alabilen bir parti olacaktır.

Muharrem İnce’nin İzmir’e özel bir hassasiyeti var ve İzmir’de çok başarılı olmayı hedefliyor. İzmir’in demografik seçmen yapısı ve geçmişten gelen kültürel sorumluluğu Memleket Hareketini destekleyecek yöndedir. İzmir’de ne kadar oy alacağımızı söylemek bugünden zor ama bugün tahmin edilenlerin çok üzerinde oy oranına ulaşacağız. Bize dönemsel olarak ulaştırılan bazı anketler oluyor. Bizim tarafımızdan yaptırılan bir anket yok. Oradaki pozisyonumuzu şehir şehir görüyoruz. İzmir’deki durumumuzun gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Çok daha iyi olacağız.. Elimizde olmayan bazı sebepler, dünyayı tehdit eden Pandemi hareketimizi kısıtladı parti kuruluşumuz gecikti. Ama çok kısabir süre sonra partimiz kurulmuş olacak.” dedi.

“MECLİS DAĞILIMINDAN ÇIKAN SONUCU EŞİT ÇIKMASI BİLE CHP İÇİN KAYBEDİŞTİR”

Oğuz, CHP’den istifa etmeden önce Serdar Aksoy'un tutuklanmasıyla Menemen’de başlayan çalkantılı süreçle ilgili bazı açıklamalar yapmış ve o dönemde mensubu olduğu CHP’nin Menemen’de yanlış strateji uyguladığını belirtmişti. Oğuz, Menemen’deki son gelişmelerin ilk eleştirilerini haklı çıkarttığını söyledi ve “Ben CHP’den istifa ettiğim için CHP’nin içişlerine girmeyi çok istemiyordum. İlk açıklamaları yaptığımda CHP üyesiydim. Bugün için çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ama basit bir açıklamayla şunlar söylenebilir: Menemen olayının, 2019 seçimlerinde aday belirleme süreci birinci kademesidir. İkinci kademesi de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un haklı ya da haksız sebeple görevden alınma süreci ve sonrasında izlenen politikalardır. Bunu eleştirirken ikiye ayırmak lazım. Ben sadece ikinci kısmına baktığımda dahi o gün getirmiş olduğum eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu bugün tekrar görebiliyorum. Yani süreç doğru yönetilmemiştir. Bizim orada mecliste çoğunluğumuz olmasına rağmen meclis üyeleriyle koordinasyon sağlanmadan ‘Ben dedim, bu olacak keyfiyetiyle aday belirlenmiştir’ bu mantıkla belirlenen adayla yapılmış olan seçimde maalesef sonuç eşit çıkmıştır ve kuraya gidilmiştir. Zaten o kuranın yazı ya da tura çıkması önemli değildir. Meclis dağılımından çıkan sonucu eşit çıkması bile CHP için kaybediştir. Şirketlerin devri konusunda ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde emsal karar doğrultusunda bir karar verilmiş sanırım. O kararda, o bölgede yaşayan halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması söz konusu olduğundan dolayı orada yönetimde olan iradenin lehinde mahkeme karar veriyor olmalı” diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.