Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mazbatalar alındı: Oğuz’un il başkanlığı resmileşti

Mazbatalar alındı: Oğuz’un il başkanlığı resmileşti

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün düzenlenen törenle birlikte partinin örgütlenme çalışmalarının başlayacağı 40 ilin il başkanına mazbatalarını verdi. Partinin İzmir İl Başkanı ise Kurucular Kurulu’nda yer alan Cüneyt Oğuz oldu.

  • Ege Postası
  • 18.05.2021 - 12:18

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP’nin 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı olan, eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin 2020’de Sivas'ta başlattığı ‘Memleket Hareketi’ partileşti.

İnce'nin başlattığı ''Memleket Hareketi''nin partileşme süreci tamamlandı. Partinin resmi olarak kurulması için Kurucular Kurulu adına İçişleri Bakanlığı’na verilecek dilekçeler dün imzalanıp İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu.

Parti Genel Başkanı seçilen Muharrem İnce, bugün Parti Genel Merkezi önünde ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamasında muhalefeti sert bir dille eleştiren İnce, Memleket Hareketi’yle birlikte Türkiye’de yeni bir siyasi anlaşın şekilleneceğini ifade etti.

Partinin etkisinin görülmesi için 2 ay sonrasını işaret eden İnce, şimdiden 40 ilin il başkanının belli olduğunu söyledi ve düzenlenen törenle birlikte il başkanlarına mazbataları verildi.

İZMİR İL BAŞKANI OĞUZ OLDU

Öte yandan, partinin İzmir İl Başkanı ise; CHP’den istifa eden ve Memleket Partisi’nin Kurucular Kurulu’nda yer alan Cüneyt Oğuz oldu.

Mazbata töreninin ardından konuşan İnce, “Partimizin kurulduğu gün 40 il başkanımıza mazbatalarını verdik. En kısa sürede bütün vilayetlerde örgütlenip ilk seçimde Türkiye’yi yönetmek için yola çıkıyoruz” dedi.

YENİ BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

İl Başkanlığı görevine bugün düzenlenen mazbata töreniyle resmen atanan İzmir İl Başkanı Oğuz, Egepostısı’na konuştu. İl Başkanlığı göreviyle birlikte parti içerisindeki sorumluluğunun bir kat daha arttığını ifade eden Başkan Oğuz, İzmir’deki ilk icraatlerimin İl Başkanlığı Binası’nın açlışı için son hazırlıkları tamamlamak ve ardından İl yönetim Kurulu’nu oluşturmak olduğunu söyledi.

ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARINA ZAMAN KAYBETMEDEN BAŞLANACAK

Kurucularından olduğu partide getirildiği il başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirebilmek için var gücüyle çalışacağını söyleyen Başkan Oğuz, “Benim öncelikle Memleket Partisi’nin kurucu üyesi olmam gibi bir sorumluluğum var. Bu görev bana zaten büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu görevin üzerine İzmir gibi partimizin en iddialı olduğu ilin örgütlenmesi konusunda il başkanlığı görevinin de bana tebliğ edilmesi, benim hali hazırda sırtımda taşımış olduğum sorumluluğu bir kat daha artırdı. Başkan olarak ilk icraatım daha önceden il başkanlığı olarak kiraladığımız başkanlık binamızın son dokunuşlarını halledeceğiz ve hemen ardından İl Yönetim Kurulumuzu oluşturacağız. Arkadaşlarımızla görüşüp İzmir’i en iyi ve adaletli şekilde yönetecek bir kurul oluşturacağız. İl yönetimimizin oluşturulmasının ardından hali hazırla çalışmaların yapıldığı ilçelerimizde örgütlenme çalışmalarına başlayacağız. En kısa zamanda bunları tamamlayacağız” dedi.

İNCE İZMİR’E GELİYOR

İl başkanlığının açılışı için net bir tarih vermeyen Başkan Oğuz, “İl Başkanlığımızın açılışı için tarih veremiyorum ancak çok kısa bir zamanda Muharrem Bey de İzmir’e gelip il başkanlığımızın açılışını yapacak” ifadelerini kullandı.

“BİZ ZATEN BİRTAKIM ŞEYLERİ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE OLUŞTURDUK”

Yeni kurulan partilerden olan Gelecek Partisi, yaşanılan istifalar ve başkan değişimleri nedeniyle ‘İzmir’de dikiş tutturamayan’ partilerden biri oldu. Memleket Partisi İzmir örgütünün bu tarz sorunlar yaşamayacağını düşündüğünü ifade eden Başkan Oğuz, birliktelik ve güçlü yapılanma mesajı vererek şunları söyledi; Memleket Partisi kurulduğu gün itibariyle 40 il başkanının atamasını yapmış ve bu 40 ilde de örgütlenme adına birtakım altyapı çalışmalarını tamamlamış parti olarak Türk siyasi hayatına giriyor. Biz zaten birtakım şeyleri sağlam temeller üzerine oluşturduk. Biz bu tarz sıkıntılar yaşamak istemiyoruz ve yaşamamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu tür sıkıntıların yaşanmayacağı konusunda benim düşüncem net.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.