Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkemenin kura kararının ardından Millet İttifakı'ndan kritik hamle

Mahkemenin kura kararının ardından Millet İttifakı'ndan kritik hamle

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine, belediye meclisinde yapılan seçimde eşitlik bozulmayınca Deniz Karakurt'un Başkan Vekili seçildiği kura çekimi yöntemi usule uygun yapılmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2020 - 17:50

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karar Millet İttifakı cephesinde tepkiyle karşılanırken, yarın Menemen'de geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenlenecek.

18 Aralık Cuma günü saat 11.00'de Menemen Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek basın toplantısına, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri,belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, İYİ Parti ilçe başkanları, Millet İttifakı belediye meclis üyeleri ve Menemen Belediyesi Başkan Vekili Avukat Deniz Karakurt katılacak.

Konu ile ilgili olarak Menemen Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Demokrasi ve hak mücadelesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelini oluşturuyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından partimizin temeli olarak belirlenen bu kavramlarla ilgili mücadelemiz yaşam tarzımızdır ve taviz verilmesi söz konusu değildir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.